O-STA

Mobilnost za boljše zaposlitvene možnosti!

Tudi mobilnost je ena od možnosti za izboljšanje zaposlitvenih možnosti, zato na Zavodu RS za zaposlovanje v letu 2018 nadaljujejo z nacionalno shemo mobilnosti za mlade.

Dve skupini, od 10 do 12 mladih, starih od 18. do 35. let, ki niso vključeni v izobraževanje, nimajo zaposlitve in niso na usposabljanju, bodo zato že letos poslali v Nemčijo. Mladi bodo dobili priložnost, da pri delodajalcih v Nemčiji pridobijo nove izkušnje.

Prva skupina bo v Nemčijo odšla aprila, druga pa konec avgusta letos.

Mobilnost v paketu

Celoten program zajema dvomesečno pripravo na mobilnost, dvomesečno delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji in dvomesečne aktivnosti po vrnitvi domov. Cilj te mobilnosti je pridobivanje novih znanj in veščin za izboljšanje zaposlitvenih možnosti na trgu dela. Vsi stroški so celoti financirani iz nacionalne sheme!

>> Imate zamisel, kako bi rešili nek problem? Morda pa se v njem skriva uspešna podjetniška ideja! Preverite, ali imate zlato jajce na našem brezplačnem izobraževanju!

Nacionalna shema za mobilnost krije stroške za jezikovni tečaj, delavnice in seminarje, mentorstvo ter organizacijsko-tehnično podporo, potne stroške v času mobilnosti ter dnevno nadomestilo za bivanje v tujini.

Za sodelovanje v prvi skupini se lahko mladi prijavijo še do 16. januarja 2018 do 23.59. Prijave zbirajo na elektronski naslov matej.molan@ess-gov.si. Prijava mora vsebovati življenjepis (v Europass obliki) in motivacijsko pismo v slovenskem jeziku. Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so že več kot eno leto neprekinjeno brez zaposlitve in niso vključeni v formalno izobraževanje.

Do ponedeljka na istem naslovu zbirajo tudi prijave za informativni dan, ki bo 9. januarja 2018 v Ljubljani.

>> Izobraževanja, s katerimi se lahko pripravite na vstop v svet podjetništva in samozaposlitev, pa nudimo tudi v podjetju Data. Mnoga so brezplačna - prijavite se!

Država želi sicer ob mladih pri zaposlovanju pomagati tudi starejšim, zato ponuja podjetjem od 1.500 do 3.000 evrov za pripravo strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih. Delodajalci so lahko pri zaposlovanju starejših zaposlenih oproščeni tudi dela prispevkov za njihove plače . Socialna in invalidska podjetja ali zaposlitveni centri pa lahko kandidirajo za izvedbo učnih delavnic za brezposelne.

DOSTOPNO NA: https://data.si/blog/2018/01/07/mobilnost-za-boljse-zaposlitvene-moznosti/