O-STA

5 področij, na katerih so podjetniki zaznali poslovne priložnosti

Na VEM točki DATA vsakodnevno odpiramo nova podjetja. Na katerih petih področjih so podjetniki v zadnjem obdobju najpogosteje zaznali poslovne priložnosti?

Če vas mika ustanovitev podjetja, nikar ne odlašajte. Začetek koledarskega leta je vsekakor primeren čas, da vstopite v podjetništvo. Zakaj? Tu je 5 dobrih razlogov! V podjetju DATA pa smo vam na voljo za vsa vprašanja. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530.

>>> Svoj termin za registracijo s.p. ali d.o.o. si rezervirajte prek kontaktnega obrazca!

Kje se skrivajo poslovne priložnosti?

1. Nega telesa

Podjetniki, ki se za ustanovitev podjetja odločijo na VEM očki DATA, za svojo dejavnost pogosto izberejo različne storitve, povezane z nego telesa. Tako sta med najpogosteje registriranimi dejavnostmi:

  • 96.022 Kozmetična in pedikerska dejavnost
  • 96.040 Dejavnosti za nego telesa

Izbrati jih morate v primeru, če bi se denimo želeli ukvarjati s pedikuro, manikuro ali če bi želeli imeti masažni salon.

2. Športne aktivnosti

Različne vodene vadbe, fitnes centri, tekaške prireditve in drugi športno-rekreacijski dogodki so dobro obiskani. Zato ne preseneča, da je vse več povpraševanja tudi po osebnih trenerjih, gorskih vodnikih in svetovalcih za zdravo prehrano. Če so vam športne aktivnosti v veselje, se tu za vas lahko skrivajo različne poslovne priložnosti. Registrirajte s.p. in opravljajte eno izmed spodnjih dejavnosti:

  • 85.510 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije
  • 93.190 Druge športne dejavnosti

>>> Bi bili osebni trener?

3. IT storitve

Tudi ustanovitev podjetja, ki nudi različne IT storitve, je lahko dobra poslovna priložnost. V današnjem času smo namreč priča izjemnemu napredku informacijske tehnologije (IT), ki močno vpliva na naš vsakdanjik. Številni podjetniki se zato ukvarjajo s programiranjem in oblikovanjem spletnih strani. Na naši VEM točki registrirajo:

  • 62.010 Računalniško programiranje
  • 63.120 Obratovanje spletnih portalov

4. Oddajanje nastanitev v najem

Odličen vir dodatnega zaslužka je sobodajalstvo. Dejavnost lahko opravljate le občasno, za kar se morate registrirati kot sobodajalec, lahko pa za ta namen odprete s.p.. Na naši VEM točki se zato oglasi veliko posameznikov, ki za dejavnost svojega podjetja izberejo:

  • 55.203 Oddajanje zasebnih sob gostom
  • 68.200 Oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin
  • 68.100 Trgovanje z lastnimi nepremičninami

>>> Oddajanje sob gostom: Ni treba, da imate s.p.

>>> FURS nad oddajanje nepremičnin turistom

5. Spletna prodaja različnih izdelkov

Prodaja prek spleta je danes skoraj za vsakega podjetnika obvezna, če je seveda to, glede na naravo njegovih izdelkov, možno. Zato skoraj vsak sveži podjetnik za svojo dejavnost izbere tudi 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu.

Četudi nimate spletne trgovine, lahko prodajate prek družabnih omrežij. Gre za t. i. prodajo na daljavo, za katero morate prav tako upoštevati vse predpisane pogoje.

>>> Katere dejavnosti pa izberejo tisti, ki se odločijo za ustanovitev d.o.o., izveste v prispevku Največkrat registrirane dejavnosti pri d.o.o..

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki najpogosteje registrirane dejavnosti poslovne priložnosti registracija s.p. ustanovitev podjetja

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/01/23/poslovne-priloznosti/