O-STA

Priložnosti za zagonska podjetja

Souporaba avtomobila in koles je tudi pri nas že prinesla razvoj novih poslovnih modelov, še več pa jih lahko verjetno pričakujemo v prihodnosti. Gre za enega bolj vidnih in popularnih delov delitvene ekonomije, v katerem se skrivajo tudi priložnosti za zagonska podjetja. Več o delitveni ekonomiji smo sicer že pisali v prispevku Delitvena ekonomija brez davčnih popustov.

>>> Imate dobro idejo? Realizirajte jo! Če vas skrbi, da na trgu ne bo najbolj uspešna, obiščite naše brezplačno izobraževanje Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Priložnosti za zagonska podjetja

Delitvena ekonomija je bila tema oddaje Ekoutrinki na Televiziji Slovenija. V njej se je predstavilo tudi naše podjetje - podjetje DATA d. o. o.. Souporaba avtomobilov je namreč lahko odlična poslovna priložnost za zagonska podjetja. Na naši VEM točki pa vsakodnevno ustanavljamo nova podjetja. Pomagamo jim z računovodskimi in pravnimi nasveti, poleg tega pa jim stojimo bo strani pri iskanju zagonskih sredstev.

Avtomobile imamo sicer lahko v souporabi na dva načina. Lahko si delimo prostor v avtomobilu kot sopotniki. Druga možnost, ki je tudi že na voljo pri nas, pa je dejanska souporaba avtomobila. Gre za kratkotrajen najem, kjer avtomobil uporabimo za premagovanje krajših razdalj po mestu ali za krajše izlete. V Sloveniji ga imamo na voljo od poletja 2016 dalje, električne avtomobile pa si že lahko izposodite v Ljubljani, Murski Soboti, v Mariboru in v Kranju.

"Vsekakor je v električni mobilnosti poslovna priložnost, sploh če gledamo z ekološkega vidika," je prepričan davčni svetovalec podjetja DATA gospod Jure Filip. Kakšne nasvete je še dal podjetnikom, si lahko ogledate na povezavi: http://4d.rtvslo.si/arhiv/ekoutrinki.

Sicer pa je tudi prevoz potnikov zanimiva podjetniška dejavnost. Kako poskrbeti za ustanovitev podjetja, ki se bo ukvarjalo s tovrstno dejavnostjo, preberite v prispevku Prevoz potnikov - najbolj vroča dejavnost ta hip.

>>> Registracija s.p. je na VEM točki DATA hitra, enostavna in brezplačna!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki ekoutrinki registracija s.p. souporaba avtomobilov ustanovitev podjetja zagonska podjetja

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/01/29/priloznosti-za-zagonska-podjetja/