O-STA

Uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini

Ne pozabite, da se jutri izteče rok za uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini. Izjemoma posebno olajšavo lahko uveljavljate še do 20. februarja, in sicer v primeru, da vlogo oddate prek eDavkov.

>>> Si želite dodatnega zaslužka? Razmišljate, da bi ustanovili svoje podjetje? Potem ste na pravem mestu! Vse potrebne informacije lahko dobite na dveh brezplačnih izobraževanjih: Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Vlogo za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane morate vložiti zavezanci, ki med letom pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka, niste uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane.

Rok za uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini se izteče 5. februarja oziroma 20. februarja 2018, če vlogo oddate prek spleta. V tem primeru vam na Fursu obljubljajo tudi hitrejše vračilo dohodnine.

Zavezanci boste sicer vzdrževane družinske člane lahko naknadno uveljavljali tudi po prejemu informativnega izračuna dohodnine. In sicer v ugovoru na izračun.

Na Fursu opozarjajo, da je uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane vaša pravica in ne obveznost. Treba pa jo je izkoristiti. Možnosti za to imate, kot smo omenili zgoraj, veliko.

Kljub temu, da smo že večkrat pojasnjevali uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini, se nekateri še vedno sprašujejo, kdo vse je lahko vzdrževani družinski član. Če ste med njimi, preberite spodnja prispevka:

>>> Kdo je lahko vzdrževani družinski član?

>>> Vzdrževani družinski člani in olajšave pri dohodnini 2017

Kako se uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini najbolj izplača?

Kako se v vašem konkretnem primeru uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini najbolj izplača, lahko enostavno preverite z uporabo našega kalkulatorja. Če pa potrebujete nasvet, pa vam nudimo tudi individualno davčno svetovanje.

Izračun dohodnine 2017 - olajšava za otroke

Informativni izračun dohodnine za leto 2017

>>> Olajšava za vzdrževane družinske člane 2017 pri ločenih starših

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo zakonodaja

Oznakeavtorski članki dohodnina 2017 furs izračun dohodnine uveljavljanje družinskih članov pri dohodnini vzdrževani družinski člani

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/02/04/uveljavljanje-druzinskih-clanov-pri-dohodnini/