O-STA

Blockchain: EU ponuja 340 milijonov evrov subvencij

Evropska komisija je, s podporo Evropskega parlamenta, ustanovila opazovalno skupino in forum EU za blockchain oziroma bločne verige. Te lahko, kot ocenjujejo v Bruslju, pomagajo povečati sledljivost in varnost. Izpostavili so še, da bo do leta 2020 projektom, povezanih z bločnimi verigami, na voljo do 340 milijonov evrov.

>>> Kriptovalute in blockchain tehnologija so lahko odlična priložnost tudi za zagonska podjetja. Preden vstopite v podjetništvo, svoje ideje lahko preverite na našem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Blockchain tehnologije imajo velik potencial

Opazovalna skupina in forum bosta izpostavila ključne dosežke tehnologije blockchain oziroma bločnih verig, spodbujala evropske akterje in okrepila sodelovanje z več deležniki.

Bločne verige prinašajo digitalne inovacije in imajo potencial, da korenito preoblikujejo finančne storitve in trge. Opazovalna skupina in forum bosta spremljala razvoj in služila tudi kot vir informacij za oblikovanje politik.

Podpredsednik komisije za enotni digitalni trg Andrus Ansip je povedal, da tehnologije, kot so bločne verige, lahko pomagajo zmanjšati stroške. In hkrati povečati zaupanje, sledljivost in varnost. Imajo ogromen potencial za povečanje varnosti družbenih in ekonomskih transakcij prek spleta, saj varujejo pred napadi in odpravljajo potrebo po posredniku.

"Izkoristiti želimo številne talente in izvrstna zagonska podjetja v Evropi ter postati regija, ki bo po razvoju in naložbah v uvajanje blokovnih verig vodilna v svetu," je dejal.

>>> Rudarjenje s kriptovalutami kot dejavnost podjetja

>>> Nakup kriptovalut - da ali ne?

Subvencije spodbuda za razvoj blockchain tehnologije

Komisija od leta 2013 financira projekte v zvezi z bločnimi verigami v okviru raziskovalnih programov Evropske unije sedmi okvirni program in Obzorje 2020. Do leta 2020 bo tovrstne projekte podprla s sredstvi v višini do 340 milijonov evrov.

>>> Imate tudi vi poslovno idejo, ki temelji na omenjeni novi tehnologiji? Zanimanje za kriptovalute in blockchain tudi v Sloveniji ne pojenja. Registracija podjetja oziroma ustrezne dejavnosti je na VEM točki DATA hitra, enostavna in brezplačna. Preden pa svojo idejo realizirate, se pozanimajte o vseh obveznostih, ki jih boste kot podjetniki imeli >>> pridružite se nam na katerem izmed naših brezplačnih izobraževanj!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki blockchain bločne verige eu kriptovalute subvencije ustanovitev podjetja

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/02/03/blockchain-340-milijonov-evrov-subvencij/