O-STA

Mednarodna znanstvena konferenca Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching

V petek, 2. marca 2018, Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) skupaj z Ministrstvom RS za izobraževanje, znanost in šport na Brdu pri Kranju v sklopu projekta EHEA organizira mednarodno znanstveno konferenco Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching. Letošnja konferenca se osredotoča na izzive in priložnosti pri vključevanju mednarodnih in medkulturnih razsežnosti predvsem v visokošolsko izobraževanje, kar je pomemben element izboljševanja kakovosti izobraževanja.

Po uvodnemu nagovoru ministrice dr. Maje Makovec Brenčič, ki bo predstavila predvsem nacionalne smernice na tem področju v povezavi z mednarodnimi trendi, bo mednarodno priznani strokovnjak dr. Jos Beelen (Hague University of Applied Sciences) prek oddaljenega dostopa predstavil koncept internacionalizacije doma in internacionalizacije kurikuluma.

V popoldanskem delu bosta ključna govorca dr. Manja Klemenčič, ki poučuje na Univerzi Harvard, in dr. Slavko Cvetek z Univerze v Mariboru.

Prva bo kot poznavalka situacije v CEE državah predstavila zunanji pogled na obravnavano temo, dr. Cvetek pa bo izpostavil predvsem sodobne didaktične pristope in izzive pri poučevanju mednarodno mešanih skupin študentov.

Na konferenci bodo domači in tuji strokovnjaki predstavili izsledke temeljnih in aplikativnih raziskav in primere dobrih praks v obliki predavanj, delavnic in posterjev.

Osnutek programa konference si lahko ogledate tukaj.

Za podrobnejše informacije o konferenci vas vabimo k obisku spletno stran konference.

Dodatne informacije: Urša Bajželj, odnosi z javnostmi CMEPIUS

Tel.: 051 677 889, e-pošta: ursa.bajzelj@cmepius.si