O-STA

OBČINA KAMNIK PRAZNUJE - PROGRAM PRIREDITEV 2018

Kdo je bil Rudolf Maister - Vojanov? Odločen človek. Človek na pravem mestu, ki je v pravem trenutku naredil tisto, kar se je od njega pričakovalo. Ni okleval. Ni se predal. Ni mu bilo vseeno za slovensko prihodnost in prihodnost našega naroda. Predvsem pa, brezpogojno je ljubil svojo domovino in jo častil ter branil pred tujim zavojevalcem. Tisti, ki se preprosto ni poistovetil z nobenim sistemom.

V mesecu marcu se Kamničanke in Kamničani ob prazniku lokalne skupnosti na številnih mestih nedeljivo spominjamo dediščine kamniškega rojaka, generala, osvoboditelja in pesnika Rudolfa Maistra. S ponosom opominjamo na to, da se Kamnik imenuje Maistrovo mesto. Ob praznovanju tako pripravimo pester program prireditev, s katerimi bomo počastili občinski praznik, predvsem pa izkazali čast in spoštovanje Maistru ter njegovim borcem, ki so se žrtvovali za nas. Za boljše življenje vseh nas.

Osrednji dogodki bodo potekali v sredo, 28. marca 2018, ko bodo ob 17. uri zadoneli zvoki Orkestra Slovenske vojske na proslavi s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra in s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske. Osrednja slovesnost s podelitvijo šestih priznanj Občine Kamnik se bo začela ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Pred tem pa ste ob 16. uri vabljeni na Šutno, kjer bomo odprli nove prostore Spominske sobe Rudolfa Maistra, sledil pa bo promenadni koncert Mestne godbe Kamnik, ki ji boste od Šutne do Glavnega trga lahko prisluhnili ob 16.30.

Pester program s preko 30 prireditvami v sklopu praznika Občine Kamnik s podrobnejšim opisom posameznega dogodka, si lahko pogledate na povezavi: http://www.kamnik.si/novice/OBCINA-KAMNIK-PRAZNUJE---PROGRAM-PRIREDITEV-2018-02-03-2018

Praznik naše občine je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato bom še posebej vesel Vašega obiska na slovesnostih in prireditvah.

Marjan Šarec
župan Občine Kamnik