O-STA

Poslovna priložnost: zaključna dela v gradbeništvu

Prvi pomladni dnevi pogosto zbujajo željo po spremembi. Mnogim prinesejo tudi svež zagon za prenovo stanovanja. Nekateri razmišljajo le o kakšni manjši spremembi brez visokih stroškov, spet drugi bodo zagrizli v obsežnejše renovacije svojega doma. Povpraševanje po podjetnikih, ki opravljajo zaključna dela v gradbeništvu, bo zato veliko.

Vsakdo si želi lep in udoben dom. Včasih so za to potrebni le minimalni popravki, ki jih lahko uredimo v nekaj dneh, velikokrat pa se prenove doma ne moremo lotiti čisto sami. Takrat se pozanimamo, kdo bi za nas lahko opravil zaključna dela v gradbeništvu.

Na VEM točki DATA vsakodnevno odpiramo nova podjetja. Postopek za ustanovitev podjetja se pri nas s pomočjo strokovnjaka opravi hitro in brez težav. Na katerih petih področjih so podjetniki v zadnjem obdobju najpogosteje zaznali poslovne priložnosti, smo že pisali. V prihajajočih toplejših mesecih pa bodo veliko dela ima tudi podjetja, ki delujejo v dejavnosti gradbeništva. Katero dejavnost torej registrirati, če bi želeli opravljati zaključna dela v gradbeništvu?

>>> Pred registracijo podjetja se oglasite na našem brezplačnem skupinskem svetovanju!

Zaključna dela v gradbeništvu

Dejavnost zaključna dela v gradbeništvu v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008) najdemo pod šifro 43.300. Sem spadajo fasaderska in štukaterska dela, vgrajevanje stavbnega pohištva, oblaganje tal in sten, steklarska in pleskarska dela.

>>> Zakaj je treba izbrati pravo dejavnost za registiranje dejavnosti?

Med Druga zaključna gradbena dela (43.390) pa spada čiščenje novogradenj pred prevzemom ter druga dopolnilna in zaključna gradbena dela.

Podjetja, ki opravljajo zaključna dela v gradbeništvu, ponavadi nudijo vrsto različnih storitev. Opravljajo slikopleskarstvo, fasaderstvo, štukaterstvo, suhomontažno gradnjo, keramičarstvo, vodovodne in elektro inštalacije, polagajo parket in kamen, vgrajujejo (strešna) okna, obdelujejo kamine ... Zato je smiselno, da se pred začetkom opravljanja dejavnosti oglasite na VEM točki DATA. Podjetniški strokovnjak vam bo namreč pomagal pri registraciji podjetja navesti ustrezne dejavnosti.

>>> Razmišljate, da bi opravili postopek za ustanovitev d. o. o.? Se nameravate ukvarjati s katero izmed gradbenih dejavnosti? Bi denimo opravljali inštaliranje vodovodnih, plinskih in ogrevalnih napeljav ali pa pleskarska dela? Ustrezne dejavnosti vam bodo pomagali izbrati referenti VEM točke DATA, kljub temu pa vam pred registracijo podjetja priporočamo, da obiščete naše brezplačno Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja

Oznakeavtorski članki ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja zaključna dela v gradbeništvu

POVEZAVA: https://data.si/blog/2018/03/12/zakljucna-dela-v-gradbenistvu/