O-STA

Vabilo na osrednjo slovesnost praznika Občine Kamnik

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

ustvarjati prihodnost za Maistrove zanamce ni bila lahka naloga. Naš rojak, general Rudolf Maister - Vojanov je imel veliko željo, da nemogoče spremeni v mogoče. Zastavil si je cilje, ki jih je pogumno uresničeval. Številnih ovir ni premagoval sam. Skupaj s somišljeniki je brez kančka dvoma verjel, da jim je lahko kos. Ni čakal na boljšo usodo, temveč se je vanjo podal premišljeno. Drznost in pogum premikati stvari na bolje, pa je tisto, česar nam danes primanjkuje.

Ne enega in ne drugega pa ne bo manjkalo v sredo, 28. marca 2018, ko bodo ob 17. uri zadoneli zvoki Orkestra Slovenske vojske na proslavi s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra in s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske. Osrednja slovesnost s podelitvijo šestih priznanj Občine Kamnik se bo začela ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Pred tem ste ob 16. uri vabljeni na Šutno, kjer bomo odprli nove prostore Spominske sobe Rudolfa Maistra, sledil pa bo promenadni koncert Mestne godbe Kamnik, ki ji boste od Šutne do Glavnega trga lahko prisluhnili ob 16.30.

Dovolite mi, da Vam ob tej priložnosti iskreno čestitam ob prazniku Občine Kamnik. Nepremagljiva moč in naklonjenost spremembam, ki bodo krojile prihodnost naših zanamcev, naj bosta predpogoj za vsak Vaš podvig. Drobne priložnosti na poti življenja pa izkoristite za to, da bodo ti podvigi, s katerimi boste v prvi vrsti zadovoljni predvsem Vi, hkrati predstavljali tudi pomemben prispevek k boljši lokalni skupnosti.

Počastimo dan Občine Kamnik skupaj.

Za prireditve velja prost vstop.

V tem času bo veljala popolna zapora starega mestnega jedra, ki bo objavljena na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si.