O-STA

Družba Amazon Studios odobrila nanizanko Utopija (Utopia), podpisala pogodbo z Gillian Flynn

Nagrajena avtorica Flynn, katere knjige se odlično prodajajo, scenaristka filma Gone Girl (Ni je več) in serije Sharp Objects, bo ustvarjalka in glavna izvršna producentka nove serije Utopija (Utopia), ki bo na voljo izključno na Prime Video v več kot 200 državah in teritorijih


SEATTLE - (BUSINESS WIRE) - (NASDAQ: AMZN) - Družba Amazon Studios je danes sporočila, da je odobrila naročilo brez pilotne verzije za Utopijo, serijo devetih epizod, ki jih bo napisala nagrajena avtorica Gillian Flynn, scenaristka filma Gone Girl (Ni je več), ki je bil nominiran za zlati globus, in scenaristka nestrpno pričakovane serije na HBO Sharp Objects. Flynn je z Amazon Studios podpisala televizijski dogovor, s katerim družba obdrži vse vsebine, ki jih razvije producent, Utopija pa bo prvi projekt. Dostopna bo ekskluzivno na Amazonovi spletni platformi Prime Video v več kot 200 državah in teritorijih.

Utopija temelji na britanski seriji z istim naslovom, ki jo je napisal scenarist Dennis Kelly. Je koprodukcija med ameriško produkcijsko hišo Endemol Shine North America, britansko produkcijsko hišo Kudos, ki je del skupine Endemol Shine Group, in Amazon Studios.

Skupino mlajših ljudi, ki so se spoznali na spletu, neusmiljeno preganja skrivnostna organizacija globoke države, saj so v roke dobili skoraj mitski kultni alternativni strip. Odkrijejo, da bi bile lahko teorije zarote iz stripa resnične in tako se znajdejo v nevarni, izjemni in ironični situaciji, ko morajo rešiti svet.

"Smo veliki oboževalci navdušujočega dela Gillian Flynn," je dejal Nick Hall, vodja oddelka za alternativne serije pri Amazon Studios. "Ustvarja zgodbe, ki gledalce držijo v nenehni napetosti in na glavo obrača pričakovanja, ki jih imamo do likov. Za člane Prime Videa bo ustvarila nepozabno serijo, relevantnost Utopije pa se bo zagotovo dotaknila gledalcev po svetu."

"Utopija me je v smislu kreativnosti povsem posrkala vase. Serija Dennisa Kellya me je v celoti prevzela in Kelly je bil tako neverjetno prijazen, da mi je dovolil pogledati v njegov svet in se poigrati z njim, da sem lahko ustvarila povsem svoj nor divji prostor. Utopija raziskuje pomembne probleme skozi temačen in nenavaden način pripovedovanja - je resna in aktualna, a hkrati tudi neverjetna, pa tudi izredno zabavna serija," je dejala Gillian Flynn.

Diederick Santer, izvršni generalni direktor produkcijske hiše Kudos, je dejal: "Dennis Kelly in ekipa Kudosa so ustvarili enkraten, temačen in fascinanten britanski triler in neverjetno veseli smo, da si ga je Gillian Flynn tako briljantno zamislila na novo za nove gledalce po svetu."

Flynn je ustvarjalka in glavna izvršna producentka Utopije, izvršni producenti so med drugim Jessica Rhoades (s katero je Flynn sodelovala pri seriji Sharp Objects), Sharon Hall, Karen Wilson, Dennis Kelly in Diederick Santer. Za družbo Endemol Shine bo produkcijo nadzorovala Sharon Levy, ki je v družbi Endemol Shine North America zadolžena za televizijske vsebine.

Serije Prime Originals so na voljo članom Prime brez dodatnega plačila za pretakanje in uživanje z uporabo aplikacije Prime Video za televizijo, povezane naprave, vključno z Amazon Fire TV, in mobilne naprave ali na spletu z drugimi serijami Prime Original na Amazon.com/originals. Stranke, ki še niso člani Prime, lahko zaprosijo za poskusno obdobje brez stroškov na www.amazon.com/prime. Seznam vseh naprav, kompatibilnih s Prime Video, je na voljo na www.amazon.com/howtostream. Vsebine so na voljo prek aplikacije Prime Video in na PrimeVideo.com v več kot 200 državah in teritorijih.

O Prime Video

Prime Video je premium storitev na zahtevo s področja zabave, ki strankam nudi največjo izbiro vsebin za gledanje na enem mestu - vse z lahkotnostjo iskanja priljubljenih video vsebin na enem mestu.

Vključeno v Prime: Glejte na tisoče popularnih filmov in TV oddaj, vključno z našimi nagrajenimi serijami Prime Original, kot so The Grand Tour in Sneaky Pete, z oskarjem nagrajena filma Manchester by the Sea in The Salesman (Trgovski potnik) in za oskarja nominirano dramo The Big Sick (Ljubezen na prvo bolezen), ekskluzivne vsebine, športne dogodke v živo ter licenčne in vsebine objavljenje v samozaložbi, ki so na voljo v več kot 240 državah in teritorijih po svetu

Glejte več na Prime Video Channels: Člani Prime lahko dodajo več kot 100 kanalov, kot so HBO, SHOWTIME, STARZ, CBS All Access, Cinemax, pri čemer si ni potrebno naložiti nobenih novih aplikacij. Plačate le tiste, ki jih želite, lahko pa jih odpoveste kadarkoli. Celoten seznam kanalov je na voljo na www.amazon.com/channels

Izposodi si ali kupi: Za vse stranke Amazona je na voljo za izposojo na zahtevo ali za nakup na tisoče naslovov, vključno z novimi filmi in TV serijami, ki se trenutno vrtijo

Takojšen dostop: Z aplikacijo Prime Video na TV, mobilnih napravah, Amazon Fire TV, Fire TV Stick, tablicah Fire in Apple TV ali na spletu lahko gledate takoj, kadarkoli in kjerkoli. Seznam vseh kompatibilnih naprav je na voljo na www.amazon.com/howtostream

Obogatena izkušnja: Vsako gledanje izkoristite do konca s tehnologijo 4K Ultra HD in High Dynamic Range (HDR). Poglejte v zakulisje najljubših filmov in TV oddaj z ekskluzivnim dostopom X-Ray, ki se napaja iz spletne podatkovne baze IMDb. Naložite in shranite si vsebine za poznejši ogled.

Poleg dostopa do Prime Videa vam članstvo v Prime prinaša neomejene, hitre in zastonj možnosti pošiljanja vsega, kar je na voljo na Amazonu, več kot dva milijona pesmi in na tisoče seznamov predvajanja in postaj na Prime Music, varno hranjenje fotografij na Prime Photos, neomejeno branje s Prime Reading, neomejen dostop do digitalnega kataloga avdioknjig na Audible Channels for Prime, spreminjajoč se izbor gratis digitalnih iger na platformi Twitch Prime, zgodnji dostop do izbranih promocijskih ponudb Lightning Deals, ekskluzivni dostop do izbranih izdelkov in popuste nanje, in še več. Če se želite pridružiti platformi Prime ali izvedeti več, obiščite: www.amazon.com/prime.

O Amazonu

Družbo Amazon vodijo štiri načela: obsedenost s strankami in ne osredotočenostjo na konkurenco, strast do izumov, zapriseženost odličnosti poslovanja in dolgoročno razmišljanje. Med izdelki ali storitvami, ki jih prvi uvedel Amazon, so: ocena stranke, nakup z enim klikom, personalizirana priporočila, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablice Fire, Fire TV, Amazon Echo in Alexa. Za več informacij obiščite www.amazon.com/about in nam sledite na @AmazonNews.

Za ogled originalne verzije sporočila na businesswire.com pojdite na https://www.businesswire.com/news/home/20180419005208/en/


Kontakti

Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr



Vir: Amazon.com, Inc.