O-STA

GB Leasing odslej s poslovno enoto tudi v Kranju

GB Leasing d.o.o., hčerinsko podjetje Gorenjske banke, je formiral poslovno enoto tudi v Kranju. Odslej v prostorih sedeža banke, v poslovalnici na Bleiweisovi cesti 1, delujeta dve pisarni v katerih bo mogoče sklepati leasing pogodbe in urediti vsa administrativna opravila.

Načrti, da se poleg centrale v Ljubljani in poslovnih enot v Mariboru ter Kopru formira še poslovna enota v Kranju, izhajajo že od ustanovitve GB Leasinga d.o.o. leta, 2016. Z novimi prostori znotraj poslovalnice na Bleiweisovi cesti 1 v Kranju, se ta ambicija uresničuje.

GB Leasing v Kranju postavlja strokovno kompetentno ekipo, ki bo za vse potrebne informacije na voljo od ponedeljka do četrtka med 8.30 in 16.30 uro ter od 8.00 do 16.00 ob petkih. Vodja poslovne enote Kranj bo gospod Marino Lukanc, ki ima več kot deset let izkušenj s področja trženja in svetovanja pri najemu finančnega leasinga. V poslovni enoti Kranj bosta tudi dve svetovalki za leasing, ki bosta skrbeli za izvedbeno plat sklepanja leasing pogodb in administrativna opravila.

"Finančni leasing za nakup vozil ali strojev za namen izvajanja dejavnosti, je danes ena izmed najenostavnejših in dostopnih oblik financiranja. Z odprtjem poslovne enote na Gorenjskem, kjer že sedaj redno sodelujemo z več kot 50-imi trgovci rabljenih in novih vozil, pričakujemo, da se bomo partnerjem in strankam iz gorenjske regije še bolj približali in jim ponudili kvalitetne storitve", je povedal direktor GB Leasinga, Aleš Zrinski.

Sicer je GB Leasing d.o.o. svojo poslovno pot začel januarja 2016, s komercialnim trženjem storitev finančnega leasinga in najema pa junija istega leta. V teh dobrih dveh letih je postal vodilna leasing hiša na področju financiranja nakupa rabljenih vozil v Sloveniji. GB Leasing in Gorenjska banka sta od leta 2016 tudi ekskluzivna partnerja za financiranje vozil znamke BMW v Sloveniji. GB leasing je v samo dveh letih od začetka poslovanja postal ena izmed treh največjih leasing hiš v Sloveniji, čemur je pripomogel tudi odkup poslovnih znanj in prevzem izkušene ekipe VBS Leasing d.o.o., ki se je takrat pričela umikati s slovenskega trga.

Danes je GB Leasing prisoten pri trgovcih vozil po vsej Sloveniji na preko 500 prodajnih mestih. Glavnino posla predstavljajo osebna vozila, lahka komercialna, težka tovorna vozila, prikolice, plovila in druga oprema. Poleg omenjene opreme je GB Leasing pomemben finančni partner tudi na področju trga traktorjev in kmetijske opreme. Najem finančnega leasinga za kmetijski stroj s prilagojenim odplačilnim načrtom, na način da kmetovalec plačuje v letnih obrokih in ne mesečnih obrokih, kot je to običaj pri klasičnih oblikah kreditiranja, je danes dobro uveljavljen produkt.