O-STA

Mercator z novim nakupovalnim centrom tudi na Gorenjskem

Mercator slovesno odprl svoje prvo prodajno središče na Gorenjskem - Gorenjski Mercator na 5.400 kv. metrih, hipermarket v izmeri 2.500 kv. metrov - Naložba vredna dobre 1,5 milijarde tolarjev - 19 prodajaln in lokalov, 120 zaposlenih

Danes so župan Občine Jesenice Boris Bregant, predsednik uprave Poslovnega sistema Mercator Zoran Janković in predsednik uprave Mercator Gorenjske Ludvik Leben na Plavškem travniku pod bolnišnico na Jesenicah odprli že trinajsto Mercatorjevo nakupovalno središče, prvo na Gorenjskem.

Celotni kompleks se razprostira na 18.000 kv. metrih, od česar je 5.400 kv. metrov pokritih površin, ob tem pa še 270 parkirnih prostorov. V nakupovalnem središču je 19 trgovskih in storitvenih ponudnikov, od tega 6 Mercatorjevih lokalov. Največja prodajalna je Hipermarket, ki zaseda 2.500 kv. metrov in ponuja 18 tisoč izdelkov. V gorenjskem mestu brezmejnih nakupov bo delalo 120 zaposlenih, od tega 50 v hipermarketu. Novo prodajno in družabno središče bo odprto vsak dan od 8. do 20. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 8. do 12. ure. Gre za največjo naložbo družbe Mercator Gorenjska v letošnjem letu v višini 1,5 milijarde tolarjev.

Mercator Gorenjska s približno 22 novo zaposlenih zdaj šteje 1004 ljudi. "Vsekakor gre za veliko trgovsko pridobitev za Jesenice in okolico pa tudi za celotno Gornjesavsko dolino, saj tu doslej podobnega središča ni bilo," je dejal gospod Leben. Mercatorjevi kupci bodo tako kot drugje v Sloveniji deležni vrste ugodnosti, ki jih najboljši sosed zagotavlja s konkurenčno cenovno politiko in oblikovanjem najboljšega izbora kakovostnih izdelkov ter regionalno prilagojene ponudbe na posameznem prodajnem mestu.

Današnji dogodek je gotovo med najpomembnejšimi poslovnimi dosežki v letošnjem letu, čeprav Mercator Gorenjska že to jesen predvideva začetek gradnje 11.500 kv. metrov velikega nakupovalnega centra v Kranju, ki bo odprt v prvi polovici prihodnjega leta. Za investicijski program bo Mercator Gorenjska v letošnjem letu po načrtih namenila 2,9 milijarde tolarjev.

Ob odprtju centra je predsednik uprave Mercator Gorenjska Ludvik Leben izročil ček za 2 milijona tolarjev Splošni bolnišnici Jesenice, Hokejskemu klubu Jesenice ček za 1 milijon tolarjev ter ček za pol milijona tolarjev Pihalni godbi Jesenice. Poslovni sistem Mercator pa je z olimpijcem Iztokom Čopom podpisal sponzorsko pogodbo, s katero je postal osebni pokrovitelj zlatega veslača do izteka iger 28. Olimpijade v Atenah 2004.