O-STA

Allied Telesyn predstavil sistem pretvornikov PowerBladeTM

Sistem pretvornikov PowerBladeä je modularna rešitev za pretvorbo nosilcev omrežij z različnimi protokoli za večpredstavna in zelo gosta omrežja ponudnikov omrežnih storitev ter za krajevna omrežja v velikih podjetjih.

Allied Telesyn (www.alliedtelesyn.com), vodilni svetovni dobavitelj enostavnih rešitev za omrežja IP za podjetja vseh velikosti in ponudnik omrežnih pretvornikov št. 1, je danes predstavil sistem PowerBlade™ - pretvornike za gosta omrežja z upravljanjem SNMP. Pretvorniki so združljivi z NEBS in so zasnovani na tehnologiji ohišij z 18 univerzalnimi vtičnimi režami, ki omogočajo uporabo široke palete pretvornikov za krajevna omrežja. Sistem PowerBladeä je primeren za pretvorbo pri najbolj zahtevnih telekomunikacijskih podjetjih in ponudnikih internetnih storitev, ki ponujajo kolokacijo strežnikov.

Ker v istem ohišju združuje obstoječe tehnologije in tehnologije prihodnosti, bo sistem PowerBlade omogočil hitro integracijo novih tehnologij v omrežje – naložbe bodo tako bolj varne in bolj donosne. Prvi vmesniki zagotavljajo pretvorbo vmesnikov in hitrosti v omrežjih Ethernet, Fast Ethernet ter Gigabit Ethernet. "Nova arhitektura nam omogoča, da v majhna ohišja vgradimo zmogljive in hitre pretvornike," je povedal Miodrag Šundić, podpredsednik prodajnega oddelka Allied Telesyn v Evropi. "Ker ga je enostavno upravljati in ker ima vgrajeno redundančno napajanje, je sistem PowerBlade odlična rešitev za velika podjetja in ponudnike storitev, kjer je dostopnost in zanesljivost omrežnega sistema najbolj pomemben dejavnik."

PowerBlade lahko namestimo v ohišju brez upravljanja ali pa ga uporabimo kot popolnoma nadzorovan sistem. Upravljanje zagotavlja dodatni modul SNMP, ki omogoča prilagoditev delovanja vseh nameščenih vmesnikov s pomočjo grafičnega uporabniškega vmesnika, določimo pa lahko tudi nadzor vseh kabelskih povezav. Poleg tega nadzorni modul nadzoruje delovanje ventilatorjev in meri temperaturo v ohišju. V primeru napak obvesti uporabnika o morebitni nevarnosti, še preden ta povzroči napake v delovanju sistema. Modul za upravljanje ne zasede vtične reže, zato so tudi v različici z modulom na voljo vse razširitvene vtičnice. Ker je namenjen rabi v zahtevnih omrežjih, je sistem PowerBlade zasnovan tudi za najboljšo možno stabilnost. Poleg tega podpira zamenjavo pretvornih vtičev med delovanjem, vanj pa lahko namestimo tudi dodatni napajalnik. Na voljo je tudi različica za napetost napajanja -48v, namenjena telekomunikacijskim operaterjem in ponudnikom internetnih storitev.

Poleg meril kakovosti podjetja Allied Telesyn je sistem Powerblade zasnovan tudi v skladu z vsemi tremi stopnjami standarda za skladnost omrežnih naprav NEBS (Network Equipment Building System). Sistem PowerBlade stane v Evropi 167.860 SIT, moduli pa so na voljo že za 34.880 SIT. Za vse izdelke ponuja Allied Telesyn doživljenjsko garancijo in brezplačno tehnično podporo.


Allied Telesyn – podjetje za omrežne sisteme

Ameriško podjetje Allied Telesyn deluje od leta 1987 in zaposluje več kot 2.000 ljudi. Sedeža podjetja sta na Japonskem (Tokio) in v ZDA (Bothell), svoja predstavništva pa imamo v 11 državah po vsem svetu (evropsko je v Amsterdamu). Izdelujemo vrhunsko omrežno opremo za mala in velika omrežja, internet (usmerjevalnike, razdelilnike, stikala, vmesnike LAN, pretvornike signalov, medije …)ter izdelke Ethernet, Fast Ethernet in Gigabit Ethernet. Tako smo edini svetovni ponudnik celovitih rešitev za vse omrežne infrastrukture, od adapterskih kartic do usmerjevalnikov. Vsem izdelkom zagotavljamo kvaliteto, garancijsko in pogarancijsko vzdrževanje in brezplačno tehnično podporo. Na voljo so prek velike mreže svetovalcev, prodajalcev in katalogov, predstavljeni pa so tudi na spletni strani www.alliedtelesyn.com.

Dodatne informacije:

Allied Telesyn International GmbH
Frits Janssen
Fleschgasse 32/6
1130 Wien, Austria
+43-1-876 24 41
+43-1-876 25 72
frits_janssen@alliedtelesyn.com
www.alliedtelesyn.com