O-STA

Novi sklad družbe Corsair Infrastructure Partners prevzel Vantage Airport Group

4. februar 2019 16:07 UTC

CIP prenesel Vantage na nov dolgoročni investicijski sklad, da podpre dolgoročno rast

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Corsair Infrastructure Partners (CIP), družba za globalne investicije v infrastrukturo podjetja Corsair Capital (Corsair), je danes napovedala, da je novi sklad, ki ga je ustanovila in ga upravlja CIP, zaključil prevzem stoodstotnega deleža družbe Vantage Airport Group (Vantage) od Gateway Infrastructure Investments (Gateway), še enega sklada, ki ga upravlja CIP.

Novi sklad družbe CIP je dolgoročno partnerstvo brez natančno določenega trajanja, ki se napaja z visoko kvalitetnimi dolgoročnimi institucionalnimi investitorji. Transakcija omogoča družbi Vantage močno in stabilno lastniško strukturo, prav tako pa tudi dostop do kapitala, s čimer bo lahko izkoristila vse možnosti gradnje, upravljanja in investiranja na področju letališč in z njimi povezane infrastrukture po celem svetu. Prevzem poleg tega predstavlja donosno realizacijo za Gateway, ki je bil lastnik Vantaga od leta 2008.

Hari R. Rajan, direktor družbe Corsair, vodja družbe CIP in vodilni direktor družbe Vantage, je dejal: "Navdušeni smo, da smo s prevzemom družbe Vantage ustvarili novo dolgoročno investicijsko družbo. Čeprav se s tem status družbe Vantage kot družbe v polni lasti družbe CIP ne spremeni, bo novi sklad družbi Vantage omogočil najboljše dolgoročne sinergije in našim investitorjem ponudil platformo za plasiranje znatnega dodatnega kapitala za projekte družbe Vantage. Veselimo se nadaljnjega partnerstva s talentirano ekipo družbe Vantage pri njeni vodilni vlogi pri transformaciji letališkega sektorja in ZDA in širše."

George H. Casey, predsednik in izvršni direktor družbe Vantage, je dejal: "Z novim skladom dobivamo prožnost in zagon, da bomo izkoristili vse nove poslovne priložnosti, s katerimi bomo izpolnili naše strateške cilje rasti. Ponosni smo na naše sodelovanje z družbo CIP in na vse naše dosežke. Veselimo se, da bomo s pomočjo družbe CIP na krilih naših treh stebrov - ljudi, rezultatov in krajev - še izboljšali naš posel."

O skupini Vantage Airport Group

Vantage Airport Group je zasebni letališki lastnik, upravljavec in investitor, ki je v svoji zgodovini sodeloval pri več kot 30 letališčih širom sveta. Trenutno ima pod svojim okriljem mrežo desetih letališč, tako v manjših krajih kot v velikih prestolnicah v Kanadi, ZDA, na Jamajki, Bahamih in Cipru. Portfelj skupine vključuje dva velika projekta v New Yorku: prenovo in upravljanje terminal B na letališču LaGuardia in partnerstvo z Jet Blue Airways pri načrtovani prenovi in upravljanju terminalov 6 in 7 na mednarodnem letališču JFK. Družba Vantage je bila ustanovljena leta 1994 kot odvisna družba letališkega upravljavca Vancouver Airport Authority, danes pa je v lasti skladov, ki jih upravlja družba Corsair Infrastructure Partners. Družba ima izpostave v mestih Vancouver, New York, Chicago in Denver.

O Corsair Capital in Corsair Infrastructure Partners

Družba Corsair Capital je od ustanovitve leta 1992 postala eden vodilnih globalnih specializiranih investitorjev. Corsair je zelo spoštovana platforma lastniškega kapitala, ki vlagala praktično v vse sektorje industrije finančnih storitev, tako v upravljanje premoženja, plačila in finančno tehnologijo, storitve, zavarovanje, bančništvo in nebančno kreditiranje. Od nastanka je družba izvedla ali sodelovala pri investicijah v višini osmih milijard dolarjev lastniškega kapitala. Leta 2015 je ustanovila Corsair Infrastructure Partners, ki nudi storitve globalnih odkupov s finančnimi vzvodi in storitve upravljanja naložb na področju infrastrukture in upravlja infrastrukturni sklad v višini 2,9 milijarde dolarjev. Več informacij o Corsair Infrastructure Partners lahko najdete na spletni strani www.corsair-infrastructure.com.

Za ogled originalne verzije obiščite spletno stran businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190204005522/en/

Kontakti

Sard Verbinnen & Co
Matt Benson / David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080
Conrad Harrington, +44 20 7467 1050

Vir: Corsair Capital