O-STA

Dostavljamo prihodnost: FedEx predstavlja avtonomnega dostavnega robota

Robot FedEx SameDay Bot je nov korak v razvoju kratkih enodnevnih dostav elektronskih naročil

MEMFIS, Tennessee--(BUSINESS WIRE)--FedEx Corp. (NYSE:FDX) je danes naznanil razvoj visoko tehnološke dostavne rešitve, da bi zadostil hitro spreminjajočim se potrebam svojih strank: robota FedEx SameDay Bot, avtonomne dostavne naprave, ki bo trgovcem pomagala pri kratkih enodnevnih dostavah.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Za ogled celotnega sporočila obiščite: https://www.businesswire.com/news/home/20190227005421/en/

Predstavljeni robot bo trgovcem omogočal sprejem naročil kupcev, ki živijo v bližini, in neposredno dostavo na njihove domove ali v poslovne prostore še isti dan. FedEx sodeluje s podjetji, kot so AutoZone, Lowe's, Pizza Hut, Target, Walgreens in Walmart pri ocenjevanju potreb trgovcev, ki zadevajo avtonomno dostavo. V povprečju več kot 60% kupcev od trgovine ni oddaljenih več kot pet kilometrov, kar predstavlja priložnost za storitve hiper lokalne dostave na zahtevo.

"FedEx SameDay Bot je inovacija, ki bo spremenila lokalno dostavo in trgovcem pomagala učinkovito izpolniti vedno večja pričakovanja strank," je dejala Brie Carere, izvršna podpredsednica in glavna direktorica marketinga in komunikacije v FedExu. "Robot predstavlja mejnik v naši misiji, da naslovimo kompleksnost in stroške kratkih enodnevnih dostav vedno večjega elektronskega trga na način, ki je varen in prijazen do okolja."

FedeExovega robota razvijajo v sodelovanju z DEKA Development & Research Corp. in njenim ustanoviteljem Deanom Kamenom, ki je izumil mnoge tehnologije, ki lajšajo življenje, med njimi so iBot™ Personal Mobility Device in Segway®.

"Robot ima edinstvene sposobnosti, po katerih se razlikuje od drugih avtonomnih vozil," je dejal Kamen. "Razvili smo ga na pogonski osnovi iBota, napredne naprave za invalide s sposobnostjo desetih milijonov ur zanesljive uporabe v realnih vsakodnevnih situacijah, ki jo je FDA odobrila za uporabo. Upamo, da bo ta nov način uporabe njegove osnove pomagal, da bo iBot postal še bolj dostopen tistim, ki ga potrebujejo za svojo mobilnost."

FedEx SameDay Bot potuje po pločnikih in ob robu ceste in tako varno dostavlja manjše pošiljke do domov in poslovnih prostorov naročnikov. Robot uporablja iBotovo tehnologijo za varnost pešcev in napredno tehnologijo kot je LiDAR, opremljen pa je tudi z več kamerami, kar temu brezemisijskemu robotu na baterije, omogoča, da se zaveda svoje okolice. Te zmogljivosti, v povezavi z algoritmi za učenje, ki prepoznajo ovire in se jim izognejo, začrtajo varno pot in omogočajo robotu, da upošteva cestno-prometne in varnostne predpise. Lastniška tehnologija robotu omogoča visoko zmogljivost, saj lahko premaguje neasfaltirane površine, bankine in celo stopnice, kar omogoča res edinstveno izkušnjo dostave od vrat do vrat.

FedEx namerava robota to poletje preizkusiti na izbranih trgih, vključno z Memfisom, če bodo mestne oblasti odobrile njegovo uporabo.

"Ne bi mogli biti bolj veseli, da je FedEx svoje domače mesto izbral kot eno izmed pilotnih mest za to revolucionarno tehnologijo," je dejal memfiški župan Jim Strickland. "Veselimo se sodelovanja s FedExom in nadaljevanja uvajanja novih tehnologij, ki bodo pomagale izboljšati kakovost življenja v naši skupnosti."

Začetni preizkus bo vključeval dostave med izbranimi izpostavami FedEx Offica. FedEx Office trenutno na 32 trgih in v 1.900 mestih nudi storitev SameDay City, ki jo opravljajo kurirji v FedExovih uniformah in z vozili s FedExovimi oznakami. Robot bo dopolnjeval storitev FedEx SameDay City.

"FedEx SameDay Bot predstavlja novo poglavje v naši dolgi zgodovini dostavljanja inovacij in izvrstnih storitev, podpira pa ga FedExov obstoječi logistični ekosistem," je dejal Brian Philips, predsednik in izvršni direktor FedEx Office. "Veselimo se, da bomo s to tehnologijo lahko nagovorili nove trge in nudili boljšo podporo našim strankam. Podjetja, ki so nam posredovala povratne informacije o potencialni rabi so bila v veliko pomoč pri zagotavljanju prihodnosti elektronskega poslovanja."

FedExov robot bo nudil podporo trgovcem na različnih segmentih trga in prva skupina trgovskih strank, ki je videla prototip, je prepoznala vrednost te tehnologije za svoj sektor.

Zelo nas veseli, da sodelujemo pri tej revolucionarni inovaciji z nadarjenima ekipama FedEx in DEKA," je dejal Bill Rhodes, predsednik in izvršni direktor oddelka za zadovoljstvo kupcev v AutoZonu. "Ko smo FedEx SameDay Bot videli v akciji, smo dobili potrdilo, da nam z zanesljivo in zelo učinkovito dostavo lahko na mnogo načinov pomaga izboljšati naše storitve."

"Zaradi svoje priročnosti in zmožnosti lahko FedEx SameDay Bot vsem našim strankam močno poenostavi in pošpeši distribucijo. Pomislite na mojstre, ki bi lahko prihranili čas in denar, če jim ne bi bilo treba zapustiti delovišča, da kupijo orodje in drug material, ki ga prodaja Lowe's," je dejal Don Frieson, izvršni podpredsednik dobavne verige v Lowe's. "Veselimo se raziskovanja vseh možnosti za izboljšanje storitev, ki jih nudimo svojim strankam s pomočjo te inovacije."

"Pizza Hut ves čas preizkuša nove tehnološke rešitve, da bi izboljšal svoje dostavne storitve, saj želi za svoje stranke na novo definirati moderno izkušnjo uživanja v pici," je dejal Nicolas Burquier, glavni direktor odgovoren za poslovanje in stranke v Pizza Hutu v ZDA. "Priložnost za sodelovanje s priznanim inovatorjem na področju dostave, kot je FedEx, nam daje priložnost, da uporabimo najnovejšo tehnologijo, da še izboljšamo našo dostavno izkušnjo, ki je že najboljša v svojem razredu."

"Nenehno vlagamo v nove tehnologije in zmogljivosti, zaradi katerih Target nudi najenostavnejše nakupovanje - tako zdaj, kot v prihodnosti. Zelo nas veseli, da bomo s FedExom sodelovali pri raziskovanju izboljševanja dostavnih storitev s pomočjo avtonomnih robotov, da bomo še naprej presegali pričakovanja kupcev glede enostavnosti in priročnosti storitev," je dejal John Mulligan, glavni izvršni direktor Targeta.

"Walgreens se trudi, da s pomočjo najnovejših inovativnih tehnologij ponudi raznovrstne storitve na področju zdravil in zdravstva, ter dostavne rešitve, s katerimi naše storitve lahko strankam ponudimo kjerkoli in kadarkoli," je dejal Alex Gourlay, eden glavnih izvršnih direktorjev Walgreen Boots Alliance, Inc. "V sodelovanju s FedExom je Walgreens postal najhitrejša izbira v ZDA za dostavo zdravil na recept, ki jih prejmete naslednji dan. Zelo nas veseli, da lahko v sled dobrega sodelovanja sedaj s pomočjo Fedex SameDay Bot robota svojim strankam nudimo boljše in bolj priročne storitve."

Robot je bil prvič predstavljen javnosti 26. februarja v oddaji The Tonight Show z Jimmyjem Fallonom televizijske mreže NBC. Prototip bo še izboljšan, da bo zadostil varnostnim standardom in pogojem ter tudi specifičnim potrebam strank. Za več informacij o FedEx SameDay Botu, prosimo, obiščite thefuturefedex.com. Za posnetke predvajane v oddaji kliknite tukaj.


O FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE:FDX) strankam in podjetjem po vsem svetu nudi širok portfelj transportnih in poslovnih storitev in storitev elektronskega poslovanja. Podjetje, ki letno beleži 69 milijard ameriških dolarjev prihodkov, nudi integrirane poslovne rešitve preko svojih podjetij, ki med sabo tekmujejo, a so vodena v sodelovanju in pod skupno znamko FedEx. Skupina, ki je redno ocenjena kot eden najbolj občudovanih in zaupanja vrednih zaposlovalcev, več kot 450,000 članov svoje ekipe navdušuje, da ostanejo "absolutno in povsem" osredotočeni na varnost, najvišje etične in strokovne standarde in potrebe svojih strank in skupnosti. Če želite izvedeti več o tem, kako FedEx povezuje ljudi in priložnosti po vsem svet, obiščite about.fedex.com.

O DEKA Research & Development Corp.

Deka, ki ima sedež v mestu Manchester v zvezni državi New Hampshire, je raziskovalno in razvojno podjetje s skoraj 600 zaposlenimi, med njimi inženirji ter strokovnjaki na področju izdelave in preverjanja kakovosti izdelkov, ki se posvečajo razvoju novih tehnologij za zelo različno uporabo. Podjetje je leta 1982 ustanovil Dean Kamen, izumitelj, ki ima več kot tisoč patentov registriranih v ZDA in drugod, in je dobitnik številnih nagrad, mnoge med njimi pa je prejel za inovativne zdravstvene naprave, ki so širile meje mogočega v zdravstvu po vsem svetu.

Določene izjave v tem sporočilu za javnost je mogoče interpretirati kot izjave o prihodnosti, med njimi pričakovanja uprave glede zmogljivosti in učinkovitosti, ki jo bo omogočil FedEx SameDay Bot in naše sposobnosti, da zadostimo varnostnim standardom in zahtevam in pridobimo potrebna dovoljenja. Take izjave o prihodnosti so izpostavljene tveganjem, negotovostim in drugim dejavnikom, vključno z negotovostmi, ki spremljajo nove in inovativne tehnologije, nepričakovanimi rezultati začetnih preizkusov in spreminjajočimi se varnostnimi standardi, zahtevami in potrebnimi dovoljenji, zaradi katerih lahko dejanski rezultati odstopajo od rezultatov, ki jih take izjave napovejo ali nakažejo. Vsakršna izjava o prihodnosti se nanaša na stanje na dan, ko je bila izrečena. Ne prevzemamo odgovornosti za posodabljanje ali prilagajanje kakršnih koli izjav o prihodnosti zaradi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali česa drugega.

Za ogled izvornega besedila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190227005421/en/

Kontakti

Bonny Harrison

FedEx Media Relations

901.434.5207

bonny.harrison@fedex.com

Vir: FedEx Corp.