O-STA

Razkrita imena najbolj strankam prijaznih svetovnih letališč

MONTREAL - Mednarodni letališki svet (Airports Council International) je razglasil zmagovalce svetovno znanih nagrad za najboljše letališke storitve (Airport Service Quality Awards - ASQ), ki pomenijo priznanje letališčem po vsem svetu, ki strankam nudijo najboljšo izkušnjo.

Letališče Kempegowda International Airport v indijskem Bangaloru je prejemnik sploh prve nagrade za prihode (ASQ Arrivals Award), ki je bila podeljena na podlagi raziskave o prihodih. To letališče je postalo tudi prvo, ki je hkrati prejelo nagradi za prihode in odhode.

Med vsakoletnim prejemniki ASQ nagrad je najti Indianapolis International Airport, Beijing Capital International Airport, Singapore Changi Airport, Toronto Pearson, Aeroporto di Roma-Fiumicino, letališče v Mumbaju Chhatrapati Shivaji International Airport, letališče v Delhiju Indira Gandhi International Airport, Shanghai Pudong International Airport, in moskovsko letališče Sheremetyevo International Airport.

Letos so številna letališča prejela svojo prvo ASQ nagrado, med njimi Aeropuerto Internacional Ramón Villeda Morales v Hondurasu, kakor tudi letališča v Dublinu, Oslu, Helsinkih, Southamptonu, Bristolu, in Londonu. Španska letališča Aeropuerto de Almería, Aeropuerto de Girona, Aeropuerto de Melilla, Aeropuerto de Zaragoza, in Aeropuerto de Alicante-Elche so prav tako med novimi prejemniki. V druščini dobitnikov ASQ nagrad so se kot novinci znašli še kanadsko letališče Fort McMurray Airport, Muscat Airport v Omanu, dobro pa se je odrezalo tudi več vrhunskih minulih prejemnikov.

V novi kategoriji Najboljša infrastruktura in podpora si je omembo v okviru letališč primerljivih velikosti zaslužilo nič manj kot sedem indonezijskih letališč in osem kitajskih.

"Nagrade za najboljše letališke storitve slavijo dosežke letališč pri zagotavljanju najboljše izkušnje za stranke in predstavljajo najvišje možno priznanje za upravljavce letališče po vsem svetu," je povedala direktorica ACI World Angela Gittens.

"Tako v tradicionalnih kot novi kategorijah so se nagrajena letališče odzvala na razvijajoče se potrebe potnikov in zagotovila višjo raven storitve in nagrade vredno izvršitev.

"Letališča so spoznala, da je zagotavljanje bolj kakovostne izkušnje strankam pomembno poslovno orodje v industriji z vedno več konkurence. Nagrade ASQ so edini globalni program, ki nudi objektivne meritve in primerjave, preko katerih lahko letališča stremijo k dodatnemu izboljšanju svojega delovanja."

Nagrajena letališča se bodo srečala na slovesnosti ob podelitvi nagrad ASQ, ki se bo odvila med drugim globalnim vrhom ACI, posvečenim izkušnji strank, ki je načrtovan septembra na Baliju.

Program ASQ, ki se ukvarja z odhodi, meri zadovoljstvo potnikov s pomočjo 34 indikatorjev. V programu sodeluje tri četrtine stotih najbolj prometnih letališč na svetu, kar pomeni, da je leta 2018 vsaj eno od vključenih letališč uporabila več kot polovica vseh 8,4 milijarde svetovnih potnikov.

Seznam vseh letošnjih prejemnikov ASQ nagrad.

Izvorna različica obvestila je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190306005004/en/ 

Kontakti

ACI World
Anita Berthier
+1-514-373-1254
mediarelations@aci.aero 

Vir: Airports Council International