O-STA

Allied Telesyn z izdelki vrhunske tehnologije ter še izboljšanim načinom tehnične in strokovne podpore

Allied Telesyn z izdelki vrhunske tehnologije ter še izboljšanim načinom tehnične in strokovne podpore

Zaradi razvoja izdelkov vrhunske tehnologije se je podjetje Allied Telesyn odločilo za še boljšo tehnično podporo in nenehno izobraževanje svojih partnerjev. V svojih izobraževalnih centrih Allied Telesyn že sedaj nudi šolanje za osnove omrežij LAN in WAN, za različne tipe izdelkov (omrežne kartice, vozlišča, VoIP, brezžična omrežja, usmerjevalnike in stikala Layer 2 in 3) ter izobraževanje za osnovno in napredno omrežno programsko opremo. Pred dobrimi tremi meseci pa so v podjetju predstavili tudi nov program tehnične podpore Net.Cover. Ta vključuje tako storitve podpore za izdelke kot tudi strokovne, vzdrževalne in izobraževalne storitve in je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Nov pa bo tudi način usposabljanja partnerjev – tako distributerjev kot sistemskih integratorjev in poblaščenih prodajalcev. Deloval bo na treh ravneh. Prva predstavlja šolanje za izdelke vrhunskih tehnologij (Layer 3, DTM …), ki se izvaja v izobraževalnem centru v italijanski Albengi. Strokovnjaki, šolani po tem programu, bodo prejeli naziv »Trainer« in bodo izobraževali inženirje za tehnično podporo, interno v vsaki državi posebej. Ti pa bodo izobraževali pooblaščene prodajalce, tako da bodo morali usposabljanje opraviti vsi, ki bodo prodajali Allied Telesynovo opremo. Veljavnost vsakega pridobljenega certifikata o usposobljenosti (5 jih je tehnične narave – Pooblaščeni inženir, Pooblaščeni inženir za usmerjevalnike, 2. raven inženirja za napredne usmerjevalnike in Layer 3, 1. raven inženirja za DTM in Pooblaščeni sistemski inženir za usmerjevalnike in stikala Layer 3; 5 pa prodajne narave – Opravljen trening za izdelke Allied Telesyn, Pooblaščeni prodajalec, Certificirani in pooblaščeni prodajalec, Distributer in Prodajalec, ki ustvarja posebno vrednost) bo eno leto, po tem času pa bodo morali inženirji in prodajalci znanje nadgraditi in pridobiti nov certifikat. V podjetju Allied Telesyn si želijo, da bi na takšen način uporabnikom njihovih rešitev zagotovili učinkovito in celovito tehnično ter strokovno podporo – kjerkoli in kadarkoli.

Podjetje Allied Telesyn že skoraj petnajst let slovi po vrhunski omrežni opremi tako za mala in velika omrežja kot internet. Izdelujejo celovite rešitve, v svetu pa so številka 1 na področju ojačevalcev, samodejnih razdelilnikov, sprejemnikov, pretvornikov podatkov, LAN omrežnih kartic in samodejnih stikal Fast Ethernet. Z nenehnim zaposlovanjem vrhunskih strokovnjakov, uporabo dostopne tehnologije in celovite tehnične podpore je Allied Telesyn danes eno vodilnih podjetij na področju informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij.

S prilagodljivimi in cenovno ugodnimi rešitvami, ki pokrivajo dostop, distribucijo in prenos, ter s še boljšim načinom tehnične in strokovne podpore je tako Allied Telesyn danes edino podjetje za omrežne sisteme, ki beleži rast prihodkov in zaposluje nove ljudi. Prodaja se je v zadnjem letu povečevalo z letno stopnjo približno 25 odstotkov, na trgih vzhodne Evrope pa bo rast do konca leta 2001 predvidoma kar 40-odstotna. Takšna rast prodaje odgovorne v podjetju obvezuje, da bodo z velikimi investicijami v raziskave in razvoj še naprej razvijali opremo s tehnologijo Layer 3, poleg tega pa se bodo osredotočili tudi na okolja v krajevnih, globalnih in mobilnih omrežjih.

Poleg že preverjenih izdelkov – stikal Layer 2, usmerjevalnikov, pretvornikov medijev – je podjetje v preteklih mesecih predstavilo tudi dve povsem novi tehnologiji, brezžične omrežne vmesnike in VoIPTalk (omrežna rešitev za govor čez IP), s stikali iz družine Rapier pa je poseglo tudi na raven visoke tehnologije Layer 3.