O-STA

Teijin se bo v Evropi širil s prevzemom družbe Benet Automotive

TOKIO - (BUSINESS WIRE) - Družba Teijin Limited je danes napovedala, da se je z družbo Jet Investment dogovorila za stoodstotni prevzem družbe Benet Automotive s.r.o., enega vodilnih dobaviteljev materialov in komponent za avtomobilsko industrijo na Češkem. Pogojev prevzema ne razkriva.


Benet ima sedež v češkem mestu Mlada Boleslav in je prvovrstni dobavitelj kompozitnih komponent za avtomobilsko industrijo, ki ponuja napredne tehnologije za plastično modeliranje, ojačano z ogljikovimi in steklenimi vlakni ter za barvanje in sestavo vozil. Družba je specializirana za ojačano injekcijsko modeliranje (RRIM), nizkotlačni proces, ki uporablja poliuretan; ter za konvencionalno modeliranje s parnim sterilizatorjem in za modeliranje materialov iz smole RTM. Benet ima tri enote na Češkem in eno v Nemčiji, oskrbuje pa evropske proizvajalcev avtomobilov, med drugim Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi in Škodo. Družba zaposluje 720 delavcev in je fiskalno leto 2018 zaključila s prodajo v višini 35,2 milijona evrov ali 40 milijonov ameriških dolarjev.


S širitvijo segmenta avtomobilskih kompozitov z registriranimi lahkimi in visokozmogljivimi materiali in z vrhunskimi zmogljivostmi oblikovanja želi Teijin postati dobavitelj sestavljenih komponent za proizvajalce avtomobilov v Evropi, Severni Ameriki in Aziji. V Evropi je avgusta lani prevzel družbo Inapal Plásticos SA, enega vodilnih dobaviteljev avtomobilskih kompozitov na Portugalskem; januarja 2017 je prevzel francosko tovarno Continental Structural Plastics, enega vodilnih proizvajalcev avtomobilskih kompozitov na svetu s sedežem v Severni Ameriki, v katero trenutno vgrajuje linijo za modeliranje spojin iz steklenih in ogljičnih vlaken (GF-SMC and CF-SMC).


Benet ima strateško lokacijo blizu srednje- in vzhodnoevropskih trgov, kjer imajo ključni nemški in drugi evropski proizvajalci avtomobilov svoje proizvodne obrate. Družba je že preizkušen dobavitelj, kar bo Teijinu zagotovilo dobro osnovo za nadaljnjo krepitev razvojnih zmogljivosti in prodajnih kanalov v Evropi.


V sklopu strategije, ki vključuje različne materiale, bo Teijin izkoristil zmogljivosti, ki jih ima Benet na področju obstoječih razvojnih projektov in razvijal izvrstne materiale in modelirne tehnologije ter tako ponudil inovativne rešitve avtomobilskih kompozitov, ki bodo zadovoljile bodoče zahteve strank po lahkosti, trdnosti, prožnosti dizajna, produktivnosti in stroškovni učinkovitosti. Cilj družbe Teijin je dvig prodaje na segmentu avtomobilskih kompozitov na približno 1,7 milijarde evrov ali 2 milijardi ameriških dolarjev do leta 2030.


O skupini Teijin


Teijin (TOKYO:3401) je globalna tehnološka skupina, ki ponuja napredne rešitve na področju okoljske vrednosti; varnosti, zaščite in ublažitve posledic nesreč; ter demografskih sprememb in večje ozaveščenosti o zdravju. Njena glavna področja delovanja so visokozmogljiva vlakna, kot so aramid, ogljikova vlakna & kompozitni materiali, zdravstvo, premazi, smole in plastika, poliestrska vlakna, obdelava produktov in IT. Skupina ima več kot 170 družb in okrog 20.000 zaposlenih v več kot 20 državah po svetu. Fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2019, je zaključila s konsolidirano prodajo v višini 8,1 milijarde ameriških dolarjev, celotna sredstva pa so znašala 9,3 milijarde ameriških dolarjev. Obiščite spletno stran www.teijin.com


Za ogled originalne različice sporočila za javnost na spletni strani businesswire.com pojdite na https://www.businesswire.com/news/home/20190703005215/en/


Kontakt

Kontakt za medije

Corporate Communications

Teijin Limited

+81 3 3506 4055

pr@teijin.co.jp


Vir: Teijin Limited