O-STA

Project Management Institute je presegel zastavljeni cilj, proslavlja 100.000 svetovnih prostovoljnih ur, podarjenih v počastitev 50. obletnice

Združenje prepoznava globalna prizadevanja vodenja pro bono projektov za družbeno dobro

PHILADELPHIA--(BUSINESS WIRE) - Project Management Institute (PMI) s ponosom naznanja, da je podvojil svoj cilj in njegovi deležniki so obljubili, da prispevajo 100.000 ur prostovoljnega dela v dobro Ciljev trajnostnega razvoja ZN. V okvirju večletnega Globalnega praznovanja storitev strokovnjaki z vsega sveta prispevajo svoje znanje, da pomagajo lokalnim organizacijam in svojim skupnostim.

Cilj, ki si ga je PMI zastavil ob svoji 50. obletnici in Globalnem praznovanju storitev, je del splošne širitve kampanje Mogoče je združenja, ki izkorišča strast strokovnih vodij projektov po vsem svetu v dobro družbenih sprememb. Kampanja Mogoče je, ki je bila zagnana jeseni leta 2018, je osredotočena na vključevanje različnih deležnikov PMI - od članov in imetnikov naših nazivov, vodij enot in prostovoljcev - in drugih, ki želijo ustvariti spremembe, ki jih tako združuje v skupni viziji, da pozitivno vplivajo na družbo.

"Ne bi se mogli domisliti boljšega načina, da proslavimo 50. obletnico, kot da ljudem ponudimo možnost, da uporabijo svoje sposobnosti in znanje na področju vodenja projektov pri reševanju nekatere najbolj perečih družbenih problemov," je dejal Sunil Prashara, predsednik in izvršni direktor PMI. "Vemo, da je vodenje projektov ključnega pomena pri naporih za spremembe in doseganju strateških rezultatov, pri tem, da ideje postanejo resničnost in da se sanje uresničijo - in zelo smo veseli, da lahko pokažemo, kako lahko te spretnosti močno spremenijo stvari, s tem ko krepijo družbo."

Vsi deležniki PMI so povabljeni k sodelovanju, tako da se na spletnem mestu Global Celebration of Service zavežejo, da bodo svoje strokovno znanje o vodenju projektov namenili v dobro pri projektu, ki je usklajen s Cilji trajnostnega razvoja ZN.

Kamoanja Mogoče je organizacije Project Management

Pojem krepitve družbe ni nič novega za deležnike PMI. Na primer, enota PMI Ekvador je s svojim strokovnim znanjem na področju upravljanja projektov pomagala obnavljati skupnosti po uničujočem potresu leta 2016. V potresu z močjo 7,8 je umrlo najmanj 676 ljudi, poškodovanih je bilo več kot 16.000, 700.000 pa je potrebovalo takojšnjo pomoč. Potres pa je na številnih območjih uničil tudi 90 odstotkov infrastrukture.

Vodja projektov Santiago Cartagena iz enote PMI Ekvador se je povezal z lokalno nevladno organizacijo, ki je že vzpostavila mreže v eni najbolj prizadetih provinc, Esmeraldas. Santiago in njegovi kolegi iz enote so lokalni organizaciji in neposredno podjetnicam v regiji nudili usposabljanje in podporo.

"Vsi imamo odgovornost, da vrnemo družbi, kar smo dobili," je dejal Santiago. "Naša prizadevanja so pripomogla k podpori in usposabljanju več kot 200 žensk v provinci Esmeraldas, in to je šele začetek. Menim, da vodenje projektov presega orodja; pomembna je podpora sodelovanje z ljudmi."

PMI s ponosom podpira prostovoljne projekte kot je ta, in bo še naprej širil glas o vplivu globalnih projektov, tudi na lokalne skupnosti prek programa Mogoče je in Globalnega praznovanja storitev.

Podpiranje ciljev trajnostnega razvoja

Poleg prostovoljnih ur in prepoznavanja tistih, ustvarjajo spremembe, PMI kot organizacija sprejema ukrepe za formalizacijo svoje zavezanosti, da bo goganjala družbeno dobro.. PMI je nedavno podpisal Globalni dogovor Združenih narodov (ZN), in se pridružil mreži več kot 9.500 organizacij s sedežem v več kot 160 državah iz skorajda vseh sektorjev. Partnerji Globalnega dogovora ZN si prizadevajo za uskladitev svojih strategij in operacij z univerzalnimi načeli človekovih pravic, dela, okolja in boja proti korupciji ter so zavezani ukrepanju, ki spodbuja družbene cilje. PMI bo s pomočjo tega partnerstva iskal načine, kako uporabiti upravljanje projektov, programov in portfelja, da bi dosegli Cilje trajnostnega razvoja do leta 2030.

"V vsaki organizaciji uskladitev s cilji ZN za trajnostni razvoj terja skrbno načrtovanje in upravljanje projektov," je dejal Prashara. "Veliko Ciljev trajnostnega razvoja je mogoče doseči le s kompleksnim večsektorskim in resnično globalnim sodelovanjem. Zato se PMI javno zavezuje, da bo s svojim strokovnim znanjem pomagal organizacijam, da se učinkovito uskladijo s temi cilji."

Če želite izvedeti več o 50. obletnici PMI, ponuditi svojo podporo in ostati na tekočem o napredku in zgodbah kampanje Mogoče je, obiščite PMI.org/Anniversary.

Sledite PMI in Ciljem trajnostnega razvoja ZN, tako da sledite @PMInstitute na Twitterju in Facebooku ter na LinkedIn .

O PMI

Project Management Institute (PMI) je vodilno svetovno neprofitno združenje na področju vodenja projektov, programov in portfeljev. Prek podpore, sodelovanja, izobraževanja in raziskav PMI, ki je bilo ustanovljeno leta 1969, sodeluje z več kot tri milijone tovrstnimi vodji v skoraj vseh državah po svetu. Z globalno priznanimi standardi, certifikati, skupnostmi, viri, orodji, znanstvenimi raziskavami, publikacijami, tečaji za razvoj stroke in z mreženjem pospešuje karierno napredovanje, izboljšuje organizacijo in razvija projektno vodenje. Na spletni strani ProjectManagement.com ustvarja globalne spletne skupnosti, ki ustvarijo več virov, boljša orodja, večja omrežja in širše perspektive. Obiščite nas na www.PMI.org , www.projectmanagement.com , www.facebook.com/PMInstitute in na Twitterju @PMInstitute.

Izvorno različico sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190813005172/sl/

Stiki

Mary Ortega, +1 610 356 4600 X7030
mary.ortega@pmi.org

Vir: Project Management Institute