O-STA

Mary Kay v sodelovanju z agencijami OZN predstavlja podjetniški pospeševalnik za ženske

Strateško partnerstvo bo omogočilo investicije v žensko podjetništvo po vsem svetu


DALLAS, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., vodilno podjetje, ki zagovarja žensko moč in podjetnost, je danes predstavilo Podjetniški pospeševalnik za ženske, večpartnersko pobudo za motiviranje, izobraževanje in opolnomočenje podjetnic po vsem svetu. Pionirska pobuda brez omejujočih pogojev za sodelovanje je strateško partnerstvo, razvito v sodelovanju s šestimi agencijami Organizacije združenih narodov: Agencijo ZN za ženske (UN Women), Uradom Združenih narodov za projektne storitve (UNOPS), Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodnim trgovinskim centrom (ITC), Globalnim dogovorom ZN (UNGC) in Razvojnim programom ZN (UNDP).

Pospeševalnik bo nudil vodeni digitalni učni načrt, dopolnjen s terenskim izobraževanjem in mentorstvom. Poleg tega bo deloval kot podporna platforma ženskam za odstranjevanje podjetniških ovir, od digitalne pismenosti do pravnih reform - ter tako ženskam omogočal polno sodelovanje v rasti njihovih lokalnih in nacionalnih gospodarstvih. Pospeševalnik bo podpiral globalna prizadevanja v podporo podjetjem, ki želijo vzpostaviti oz. razširiti sodelovanje s podjetji, ki so v lasti žensk, vključno s poslovno dobavo. Nadaljnja širitev programa bo vključevala priložnosti za financiranje za ženske, ki zaključijo učni načrt.

"Mary Kay je opolnomočila ženske prek podjetništva in podpira njihova prizadevanja za finančno varnost in neodvisnost že več kot 56 let," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica v podjetju Mary Kay. "Zasebne in javne organizacije morajo sodelovati, da bi zagotovile vsem podjetnicam dostop do orodij in izobraževanja, ki jih potrebujejo, da uresničijo svoje sanje o finančni neodvisnosti ter pomagajo svojim družinam in skupnostim."

Podjetniški pospeševalnik za ženske bo sprva na voljo v šestih jezikih s predvideno širitvijo tega nabora ob širitvi programa v 192 državah. Pospeševalnik bo vključeval tudi posvetovalni odbor podjetnikov, zvezdnikov in zagovornikov projekta, ki bo nadziral širitev in promocijo programa.

"Informirana ženska z denarjem v žepu je opolnomočena ženska. Z vse večjim številom inovatork, ki so danes aktivne, se žensko podjetništvo in opolnomočenje zelo hitro povečujeta," je dejala Phumzile Mlambo-Ngcuka, izvršna direktorica Agencije ZN za ženske. "Podporniki in podpornice z vsega sveta, ki združujejo moči, da bi ustvarili Podjetniški pospeševalnik za ženske, bodo ustvarili pogoje za to, da bo več žensk kot kdajkoli prej postalo dobro podkovane podjetnice, ki bodo negovale finančno neodvisnost in podpirale svoje lokalne skupnosti."

"V ITC-ju se veselimo, da se bomo pridružili Podjetniškemu pospeševalniku za ženske prek naše pobude SheTrades Initiative ter tako pripomogli k doseganju resničnega napredka pri uresničevanju 5. cilja trajnostnega razvoja, torej opolnomočenje vseh žensk in deklet," je dejala Arancha González, izvršna direktorica Mednarodnega trgovinskega centra. "Prek tega partnerstva bomo opolnomočili ženske in dekleta, da bodo sledile svojim podjetniškim sanjam, in jih opremili z veščinami, ki so potrebne, da te sanje spremenijo v poslovni uspeh."

Podjetniški pospeševalnik za ženske je najnovejši v nizu nedavnih korakov, s katerimi skuša Mary Kay opolnomočiti ženske in izboljšati njihova življenja po vsem svetu. Mary Kay je pred nekaj meseci k svojemu imenu dodala rastoči seznam podjetij in korporacij, ki so predani Načelom za opolnomočenje žensk, skupnemu projektu Globalnega dogovora ZN in Agencije ZN za ženske, razvitemu z namenom, da poudari poslovni vidik podjetniškega delovanja za promocijo enakosti spolov. Mary Kay je tudi podpisnica Globalnega dogovora ZN, največje pobude na svetu za trajnostno podjetništvo. V času zasedanja generalne skupščine ZN bo Mary Kay sponzorirala tekmovanje WE Empower UN SDG Challenge, prvo globalno poslovno tekmovanje za podjetnice priznane modne oblikovalke Diane von Furstenberg.

Če želite izvedeti več o Podjetniškem pospeševalniku za ženske, obiščite www.WE-accelerate.com.

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih rušiteljic steklenega stropa, je svoje kozmetično podjetje ustanovila pred več kot 55 leti s tremi cilji: razviti dobre priložnosti za ženske, ponuditi mamljive proizvode in izboljšati svet. Te sanje so se razbohotile v večmilijardno družbo, ki ima v skoraj 40 državah več milijonov prodajalcev. Mary Kay investira v znanost, ki stoji za lepoto, in izdeluje najsodobnejšo kozmetiko za nego kože, ličila, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay je predana opolnomočenju žensk in njihovih družin prek partnerstev z organizacijami iz vsega sveta, podpiranja raziskav na področju raka, zaščite žrtev družinskega nasilja, polepševanja naših skupnosti in spodbujanja otrok, naj sledijo svojim sanjam. Prvotna vizija Mary Kay Ash - ena šminka na enkrat - se še vedno blešči. Za več informacij obiščite spletno stran www.marykay.com.

O Agenciji ZN za ženske (UN Women)

Agencija Združenih narodov za ženske je organizacija Združenih narodov, ki se zavzema za enakost spolov in opolnomočenje žensk. Agencija je bila ustanovljena kot globalni zaveznik žensk in deklet, da bi pospešila napredek na področju izpolnjevanja njihovih potreb po vsem svetu.

Agencija ZN za ženske podpira članice Združenih narodov pri postavljanju svetovnih standardov za doseganje enakosti spolov ter sodeluje z vladami in civilno družbo pri oblikovanju zakonov, ukrepov, programov in storitev, ki so potrebne za učinkovito uveljavitev teh standardov in podporo ženskam in dekletom po vsem svetu. Agencija deluje po vsem svetu, da bi uresničila vizijo ciljev trajnostnega razvoja za ženske in dekleta, in podpira enako vključenost žensk v vseh sferah življenja, tako da se osredotoča na štiri strateške prioritete:

• Ženske enakopravno vodijo, sodelujejo in imajo koristi od upravljalnih sistemov

• Ženske imajo dohodkovno varnost, dostojno delo in ekonomsko neodvisnost

• Vse ženske in dekleta so varne pred kakršnimkoli nasiljem

• Ženske in dekleta prispevajo k in imajo večji vpliv na vzpostavljanje trajnostnega miru in odpornosti ter imajo enake koristi od preprečevanja naravnih nesreč in konfliktov ter dobrodelnih akcij.

Agencija prav tako koordinira in spodbuja delo Združenih narodov pri vzpostavljanju enakosti med spoloma in pri vseh razpravah in sporazumih, povezanih z Agendo 2030. Organizacija si prizadeva, da bi utemeljila enakost spolov kot bistveno za doseganje ciljev trajnostnega razvoja in bolj vključujoči svet.

O Mednarodnem trgovinskem centru (ITC)

Pobuda SheTrades Mednarodnega trgovinskega centra (ITC) si prizadeva za vključevanje treh milijonov podjetnic in podjetij v ženskem lastništvu na mednarodne trge do leta 2021. SheTrades sodeluje z vladami, korporacijami in organizacijami, ki podpirajo podjetja, da bi tako izvajala raziskave, oblikovala trgovinsko spodbudne ukrepe in pravila, omogočila lažje financiranje ter razširila dostop do javnih razpisov in korporativnih dobavnih verig.

Pobuda podjetnicam nudi izobraževalno okolje z raznolikim in fleksibilnim programom na shetrades.com, vključujoče brezplačne spletne tečaje, sodelovanje v delavnicah ena-na-ena ali spletnih seminarjih, ki pokrivajo nabor tem ter spodbujajo večje razumevanje njihovih trgov, prav tako pa tudi razvoj znotraj okvirov pobude Aid-for-Trade in ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Za več informacij obiščite www.intracen.org. Sledite ITC na Twitterju | Facebooku | LinkedInu | Instagramu

O Globalnem dogovoru ZN (UNGC)

Kot posebna pobuda generalnega sekretarja Združenih narodov je Globalni dogovor ZN poziv podjetjem po vsem svetu, da svoje poslovanje in strategije uskladijo z desetimi univerzalnimi načeli na področju človekovih pravic, dela, okolja in preprečevanja korupcije. Namen pobude, ki je bila ustanovljena leta 2000, je, da usmerja in podpira globalno poslovno skupnost pri napredovanju ZN ciljev in vrednot skozi odgovorne korporativne prakse. Globalni dogovor je največja pobuda korporativnega trajnostnega razvoja na svetu, saj vključuje več kot 9500 podjetij in 3000 podpisnic iz drugih sfer iz več kot 160 držav ter več kot 60 lokalnih omrežij.

Za več informacij sledite @globalcompact na družabnih omrežjih ali obiščite našo spletno stran na www.unglobalcompact.org.

O Uradu Združenih narodov za projektne storitve (UNOP)

Urad Združenih narodov za projektne storitve (UNOP) predstavlja globalna vrata v svet ustvarjanja in sodelovanj med več deležniki, da bi pospešili uveljavljanje ciljev trajnostnega razvoja (SDGs). Urad nudi platformo za učinkovito sodelovanje partnerjev in izkorišča sredstva in znanje širokega nabora partnerjev, da bi se tako približali ciljem trajnostnega razvoja. UNOP nadzoruje Sklad ZN za mednarodna sodelovanja, Sklad ZN za demokracijo, poslovno platformo SDG Action Hub in podpornike doseganja teh ciljev, ki jih določi generalni sekretar (SDG Advocates).

Za več informacij obiščite: https://www.un.org/partnerships/content/welcome-united-nations-office-partnerships.

O mednarodni organizaciji dela (ILO)

Mednarodna organizacija dela (ILO) je agencija ZN, ustanovljena leta 1919, ki si prizadeva za socialno pravičnost in mednarodno uveljavljanje človekovih in delavskih pravic ter sledi svojemu prvotnemu načelu, da je delavski mir ključen za blaginjo. Dandanes agencija prispeva k izboljševanju delavskih in gospodarskih razmer ter ustvarjanju dostojnega dela, da bi tako zagotovila dolgotrajni mir, blaginjo in napredek za delavce in delavke ter podjetja. Tridelna struktura organizacije nudi edinstveno platformo za spodbujanje dostojnega dela za vse ženske in moške.

Posebni program agencije ILO za spodbujanje razvoja podjetnic (ILO-WED) je del enote za majhna in srednje velika podjetja (SME) in deluje že več kot desetletje. ILO-WED si prizadeva, da bi povečal število priložnosti za ženske v gospodarstvu tako, da izvaja spodbudne akcije, ki podpirajo ženske na začetku njihove poslovne poti ter pri razvoju njihovih podjetij, hkrati pa ta program tudi izpostavlja enakost spolov in probleme na tem področju pri delu mednarodne organizacije dela glede razvoja podjetništva.

Spletna stran: www.ilo.org/wed | Twitter - @ILOWED | Facebook - ILO WED (Mednarodna organizacija dela)

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190923005285/en/


Kontakti


Kontakti za medije:
Mary Kay Inc.
Michael Wassmer
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332

ICF Next
Grace Kramer
grace.kramer@icfnext.com
+1-847-363-9077

Agencija ZN za ženske
Oisika Chakrabarti
oisika.chakrabarti@unwomen.org
+1-646-781-4522

Mednarodni trgovinski center
Jarle Hetland
hetland@intracen.org
+41 (0)22 730-0145



Vir: Mary Kay Inc.