O-STA

Project Management Institute napovedal, da je od Net Objectives kupil FLEX

Nakup širi agilne ponudbe za vodje projektov, ekipe in podjetja

FILADELFIJA, ZDA - ( BUSINESS WIRE ) - Project Management Institute (PMI), vodilno neprofitno svetovno združenje poklicnih vodij projektov, je danes napovedalo pridobitev pristopa FLEX Net Objectives. Pristop FLEX pomaga organizacijam razumeti "kaj ne deluje" na sistemski ravni, prepoznati ozka grla, jih odpraviti in tako izboljšati delovne procese. Disciplined Agile (DA), ki ga je PMI kupil pred kratkim, in FLEX bosta skupaj ponudila rešitve za največje težave, s katerimi se soočajo organizacije. Rezultat bo hitrejše doseganje boljših poslovnih izidov.

Prednosti uporabe pristopa FLEX za dopolnitev DA so številne:

  • Člani PMI bodo imeli priložnost pridobiti močne, priznane nove sposobnosti in certifikate, ki jim bodo dali veliko prednost, kombinirana ponudba DA in FLEX pa jim bo pomagala odpirati vrata.

  • Tisti, ki že sledijo načelom agilnosti, bodo lahko delovali na še bolj premišljen in prilagojen način, sledeč agilni in vitki miselnost. Opolnomočeni pa bodo s postopki, ki ustrezajo njihovemu kontekstu, kar omogoča boljše rezultate, kot jih omogočajo bolj ustaljenimi pristopi.

  • Podjetja po vsem svetu bodo uživala bolj prilagojen pristop k agilnosti na podlagi njihovih posebnih potreb in konteksta.

  • Partnerji PMI, DA in FLEX bodo imeli dostop do razširjenega nabora izdelkov za svoje deležnike in kupce.

  • Člani PMI in DA bodo dobili dostop do vsebin FLEX in spletnega učenja.

"Ta pridobitev je pomemben gradnik PMI, saj obravnava nove načine dela v čedalje bolj agilnem svetu in močno širi zmožnosti vodje projektov in tistih, ki že delujejo po načelih agilnosti," je dejala Sunil Prashara, predsednica in izvršna direktorica PMI. "PMI je zdaj pripravljen, da članom ponudi še večjo vrednost z zagotavljanjem popolne kontinuitete izdelkov, storitev, usposabljanja in certifikatov vodjem projektov, agilnim voditeljem in njihovim ekipam, kjer koli že so v karieri - včasih tudi preden vedo, da jih potrebujejo. Ne glede na pristop, ne glede na to, ali gre za tradicionalen ali agilen projekt ali izdelek, je PMI edinstveno zasnovan tako, da nudi vrednost posameznikom in organizacijam, ki jim služi."

"Net Objectives, ki je bil zasnovan, da bi strankam prinesli drugačno in izjemno vrednost, je zelo uspešen pri preseganju zahtev svojih strank in širše v smislu podpore agilni skupnosti kot celoti," je dejal Al Shalloway, izvršni direktor in ustanovitelj Net Objectives in avtor pristopa FLEX. "Zelo smo navdušeni, da lahko dosežemo še več strokovnjakov in jim pomagamo razvijati znanje, ki ga potrebujejo za uspeh, kar je mogoče s spodbujanjem globalnih odnosov PMI, pa tudi edinstvene mešanice ponudbe PMI, Disciplined Agile in FLEX. To je zelo dobra kombinacija s strogostjo PMI-jevega certificiranja in širšim pogledom na agilna okolja, ki ni omejena na en postopek ali metodo."

Integracija prevzema se začne takoj, PMI pa bo članom in drugim deležnikom pravočasno zagotovil dodatne podrobnosti.

O PMI

Project Management Institute (PMI) je vodilno svetovno združenje za tiste, ki se poklicno ukvarjajo z upravljanjem projektov, programov ali portfeljev. PMI, ustanovljen leta 1969, sodeluje z več kot tremi milijoni strokovnjakov, ki delujejo v skoraj vseh državah sveta s pomočjo globalnega zagovorništva, sodelovanja, izobraževanja in raziskav. Spodbujamo razvoj karier, izboljšujemo organizacijski uspeh in še bolj razvijamo poklic vodje projektov s svetovno priznanimi standardi, certifikati, skupnostmi, sredstvi, orodji, akademskimi raziskavami, publikacijami, tečaji strokovnega razvoja in priložnostmi za mreženje. ProjektManagement.com kot del družine PMI ustvarja spletne globalne skupnosti, ki zagotavljajo več virov, boljša orodja, večje mreže in širše perspektive. Obiščite nas na www.PMI.org , www.projectmanagement.com , www.facebook.com/PMInstitute in na Twitterju @PMInstitute.

O pristopu FLEX

Pristop FLEX je vodilni agilni pristop v industriji, ki temelji na vitkem razmišljanju in vzorcih, ki izboljšujejo sposobnost organizacije za doseganje poslovne okretnosti - hitro uresničevanje vrednosti predvidljivo, trajnostno in z visoko kakovostjo. Podjetja se vedno bolj zanašajo na pristop FLEX za hitrejše zagotavljanje poslovne vrednosti z uporabo discipliniranih agilnih strategij, ki odražajo realnost agilne dobave v zapletenih podjetniških situacijah. Kot vodilni miselni vodja je Al Shalloway objavil več kot deset knjig in usposobil na tisoče agilnih strokovnjakov za boljše izvajanje agilnih metodologij v svojih organizacijah.

Izvirno različico sporočlila si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190926005207/sl/

Kontakti

Mary Ortega Tel: 610-356-4600 x7030 Mary.Ortega@pmi.org

Vir: Project Management Institute