O-STA

WeWork naznanja zaključek financiranja v višini 1,5 milijarde dolarjev skupine SoftBank Group; v veljavo stopijo spremembe v upravnem odboru in upravljanju

NEW YORK & TOKIO -- (BUSINESS WIRE) --We Company ("WeWork" ali "podjetje") in SoftBank Group Corp. ("SoftBank") sta naznanili, da je WeWork prejel sredstva v višini 1,5 milijarde dolarjev, kar je pospešilo obstoječe plačilne obveznosti, ki so jih potrdili delničarji WeWork pri 11,60 dolarja na delnico. V zvezi z zaključkom 1,5 milijardnega financiranja SoftBank je v veljavo stopilo nekaj sprememb upravljanja, vključno z novo oblikovanim upravnim odborom WeWork.

Kot že napovedano, so spremembe upravljanja in 1,5 milijardno plačilo del dogovora z WeWork, ki so ga sedaj potrdili delničarji WeWork, in kot del katerega bo SoftBank podjetju zagotovila znatna sredstva. Paket financiranja vključuje pet milijard ameriških dolarjev novega dolžniškega financiranja.

"1,5 milijarde ameriških dolarjev sredstev, ki jih je WeWork danes prejel od SoftBank postavlja podjetje v dober položaj za prihodnost in poudarja prepričanje SoftBank v posel," je dejal Marcelo Claure, izvršni predsednik upravnega odbora WeWork. "WeWork je vodilni inovator v več biljard vrednem sektorju in ta finančni paket bo podjetju omogočil, da pospeši pot do dobičkonosnosti in ustvarjanju prostega toka denarja. Rad bi se zahvalil upravi, celotni ekipi WeWork, našim članom, stanodajalcem in skupnostim po vsem svetu za njihovo neprekinjeno podporo in predanost."

"Vlaganje SoftBank, ki izraža njeno močno prepričanje, spremlja operativna podpora in izboljšano upravljanje," je dodal Claure. "V razširjen upravni odbor bomo v bližnji prihodnosti po pričakovanjih imenovali dva nova direktorja."

V skladu s predhodno napovedanim sporazumom z WeWork in izpolnitvijo pospešene plačilne obveznosti v višini 1,5 milijarde ameriških dolarjev je takoj začelo veljati več sprememb upravljanja. Upravni odbor WeWork se je ponovno konstituiral z desetimi člani in ga bodo v začetku sestavljali:

- Pet direktorjev, ki jih imenuje SoftBank ali Soft Bank Vision Fund, vključno z Ronom Fisherjem, Marcelom Claurejem, Stevenom Langmanom in še dvema, ki ju bodo imenovali naknadno;

- Dva direktorja, ki ju imenujeta obstoječa investitorja Benchmark Capital in Hony Capital, to sta Bruce Dunlevie in John Zhao, v tem vrstnem redu;

- Dva direktorja, ki nista povezana z WeWork, to sta Jeff Sine in Mark Schwartz; in

- En direktor s posebnega odbora upravnega odbora, to je Lew Frakfort.

Druge spremembe v upravljanju, ki so nastopile 30. oktobra, vključujejo:

- Marcelo Clause je bil 30. oktobra imenovan izvršni direktor upravnega odbora.

- Adam Neumann je postal opazovalec upravnega odbora in odbor je prevzel glasovalne pravice njegovih delnic.

O SoftBank Group

Skupina SoftBank Group je svetovni tehnološki igralec, ki si prizadeva za vodenje informacijske revolucije. Skupino SoftBank sestavljata holdinška družba SoftBank Group Corp (TOKYO: 9984) in njen globalni portfelj podjetij, ki vključuje napredne telekomunikacije, internetne storitve, AI, pametno robotiko, internet stvari in ponudnike tehnologije za čisto energijo. Septembra 2016 se je Arm Limited, vodilno svetovno podjetje za polprevodnike IP, pridružilo skupini SoftBank. Družba SoftBank Group Corp. je predana SoftBank Vision Fund, ki načrtuje, da bo v svetovna podjetja in tehnologije vložil do 100 milijard dolarjev, za katere SoftBank Vision Fund verjame, da bodo omogočili naslednjo stopnjo informacijske revolucije. Če želite izvedeti več, obiščite https://group.softbank/en/.

O WeWork

WeWork s svojo fizično in virtualno ponudbo članom po vsem svetu zagotavlja prostor, skupnost in storitve. Glavno poslanstvo podjetja je ustvariti svet, kjer ljudje delajo, da živijo, ne le, da preživijo. V drugem četrtletju 2019 je WeWork imel 528 lokacij v več kot 111 mestih in 29 državah. Naših 527.000 članov predstavlja svetovna podjetja iz številnih industrij, med njimi 38 odstotkov podjetij na seznamu Global Fortune 500. Svojim članom predano zagotavljamo boljše delavnike za manj denarja.

Za ogled izvirne različice sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191030006117/en/

Kontakti

SoftBank

sbpr@softbank.co.jp

+81 3 6889 2300

ali

Ben Spicehandler / Emily Claffey / Hannah Dunning

Sard Verbinnen & Co

212.687.8080


WeWork

Gwen Rocco / Erin Clark

press@wework.com

ali

Joele Frank / Meaghan Repko

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

212.355.4449


Vir: WeWork