O-STA

Eon širi krog pogodbenih partnerjev

EON, d. o. o., podjetje za varno internetno poslovanje iz Ljubljane, in Esoft, d. o. o., podjetje za komunikacijski inženiring iz Škofje Loke, sta podpisali pogodbo o sodelovanje pri trženju internetnega logističnega programa Borza prevozov. Gre za program za naročanje prevozov preko interneta, ki ga je škofjeloško programersko podjetje razvilo v sodelovanju z družbo Termo, d. d. iz Škofje Loke, katere del poslovnega procesa predstavlja tudi organizacija velikega števila prevozov izdelkov podjetja po vsej Evropi. Ker je za organizacijo prevozov potrebno komuniciranje z večjim številom zunanjih partnerjev, se je kot najbolj primerna in cenena komunikacijska infrastruktura pokazal internet.

Trženje Borze prevozov bo potekalo na ravni internetnega medpodjetniškega poslovanja (B2B), ki se v Sloveniji šele uveljavlja. Varnost postopka naročila in plačevanje storitev prek interneta omogoča licenčna programska oprema enega vodilnih podjetij na tem področju, ameriškega podjetja Open Market, s sistemom Transact.

EON in Esoft sta se poleg sodelovanja na področju e-poslovanja dogovorila tudi za sodelovanje pri izdelavi internetnih strani in aplikacij.

O Esoftu: Podjetje Esoft (http://www.e-soft.si) se ukvarja predvsem z oblikovanjem zahtevnejših spletnih predstavitev ter razvojem aplikativnih rešitev, ki kot osnovno komunikacijsko infrastrukturo uporabljajo Internet. Sodelavci Esofta imajo bogate izkušnje z razvojem aplikativne podpore različnim poslovnim procesom, od spremljanja poslovanja lastnega podjetja do internetne borze prevozov tudi za tuja podjetja (http://transport.e-soft.si). Esoft - komunikacijski inženiring je mlada družba, ki ima trden namen postati pomembno internetno podjetje v Sloveniji. Zato pri svojem razvoju posveča pozornost tako kakovosti, sodobnosti in atraktivnosti svojih izdelkov kot tudi učinkoviti in dinamični organizaciji lastnega poslovanja.

O EON-u:. Podjetje EON je vodilni slovenski ponudnik varnega elektronskega poslovanja. Spekter storitev EON-a obsega celostne rešitve na področjih e-poslovanja. EON-ova ponudba obsega transakcijsko-procesni mehanizem za varno online plačevanje z uporabo kreditnih/plačilnih kartic. Hkrati s tem se je podjetje pričelo uveljavljati tudi kot wASP (Wireless Application Service Provider), katerega storitve so vezane na razvoj mobilnega poslovanja v celotnem aplikacijskem spektru (izdelava rešitev in nudenje storitev na področju mobilnega interneta s poudarkom na mobilnem poslovanju, mobilnem trgovanju in mobilnem oglaševanju). EON je tudi lastnik dveh najbolj obiskanih portalov v Sloveniji, Matkurje (www.matkurja.com) in Eona (www.eon.si). Po zadnjih podatkih RIS-a, je doseg Matkurje 58% in je daleč najbolj obiskan portal v Sloveniji. V enem mesecu tako obišče Matkurjo več kot 200.000 različnih obiskovalcev.