O-STA

SMS glasovanje na konferenci Telekomunikacije 2001

EON Mobile (mobile.eon.si), oddelek podjetja EON (www.eon.si), bo na letošnji 2. mednarodni konferenci Telekomunikacije 2001, ki bo potekala 5. in 6. novembra v Portorožu , v sodelovanju z revijo Mobinet vpeljal novost pri ocenjevanju predavanj s strani poslušalcev - SMSGlas.

Udeleženci konference bodo lahko poslušano predavanje ocenili tako, da bodo na številko 041 488-884 poslali kratko sporočilo SMS s ključno besedo GLAS, oznako predavanja in oceno od 1 do 6 (primer: GLAS 321 4). V odgovor bodo prejeli kratko sporočilo SMS s potrditvijo oddanega glasu. Organizatorji konference bodo lahko v vsakem trenutku preverili potek glasovanja in ocene posameznih predavanj. Med obiskovalci, ki se bodo odločili za tovrsten način ocenjevanja predavanj, bodo organizatorji izžrebali dobitnika privlačne nagrade.

EON Mobile je rešitev SMSGlas razvil s ciljem nazornega prikaza možnosti, ki jih prinašajo obstoječe mobilne tehnologije. Rešitev SMSGlas temelji na preizkušeni platformi EON SMS Center, ki omogoča hiter razvoj in vpeljavo raznovrstnih storitev, temelječih na kratkih sporočilih SMS. EON SMS Center je zgrajen modularno in sestavljen iz modulov EON SMS Receiver, EON SMS Dispatcher in EON SMS Service. Hitra in zanesljiva dostava kratkih sporočil SMS poteka preko Mobitelove storitve SMS Poštar.

Storitev SMSGlas bo na voljo vsem obiskovalcem konference Telekomunikacije 2001 ne glede na izbranega mobilnega operaterja in bo delovala v vseh slovenskih mobilnih omrežjih (Mobitel, SI.MOBIL, Debitel).