O-STA

EON vstopa v razvojni program PacketVideo Global Developer Network

Ljubljana, 26.10.2001. Podjetje EON d.o.o. (www.eon.si, mobile.eon.si) se je s sprejetjem v program PacketVideo Global Developer Network podjetja PacketVideo (www.pv.com) pridružilo okoli petdesetim svetovnim razvijalcem mobilnih večpredstavnih rešitev, ki temeljijo na platformi PVPlatform.

Podjetje PacketVideo je v svetovnem merilu vodilno na področju sistemov za distribucijo večpredstavnih mobilnih vsebin (video, audio, animacije in grafika) v obstoječih mobilnih omrežjih z omejeno prepustnostjo (GSM, GPRS). Aktivno sodeluje na več deset pilotskih projektih vpeljave tovrstnih storitev pri večini vodilnih svetovnih mobilnih operaterjev. V sodelovanju z japonskim mobilnim operaterjem NTTDoCoMo so uporabnikom prvega komercialno delujočega mobilnega omrežja 3G - FOMA - ponudili možnost dostopa do večpredstavnih mobilnih vsebin in storitev.

Program PacketVideo Global Developer Network je namenjen razvijalcem in ponudnikom vsebin, ki želijo večpredstavne storitve ponuditi uporabnikom današnjih 2G in bodočih 3G mobilnih omrežij. Člani programa imajo dostop do vseh potrebnih tehničnih in marketinških virov za uspešno zasnovo, razvoj, testiranje in trženje mobilnih večpredstavnih storitev, ki temeljijo na platformi PVPlatfrom in standardu MPEG-4.

EON vstopa v program PacketVideo Global Developer Network s ciljem, da na slovenskem trgu v kratkem kot prvi predstavi delujoče večpredstavne mobilne vsebine in storitve, ki bodo temeljile na platformi PVPlatform in standardu MPEG-4.