O-STA

CollabNet VersionOne in XebiaLabs se združujeta, da bi ustvarila integrirano platformo DevOps za agilno načrtovanje

22.1.2020 02:10 UTC

  • Združeno podjetje napoveduje novega izvršnega direktorja, ki bo vodil naslednjo fazo rasti
  • Transakcija, podprta s strani podjetja TPG Capital, pomeni transformacijski korak v širši strategiji za zagon vodilne, integrirane platforme Agile DevOps za podjetja

ATLANTA & BOSTON, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji CollabNet VersionOne (CollabNet), eden vodilnih ponudnikov rešitev za agilno načrtovanje in sodelovalni razvoj, in XebiaLabs, vodilno podjetje na področju hkratne uvedbe programskih storitev, implementacije in neprekinjenega zagotavljanja storitev, sta danes sporočili, da sta se združili. Združitev, ki jo je podprlo podjetje TPG Capital, povezuje CollabNetove agilne funkcionalnosti za načrtovanje in nadzor različic programske opreme za podjetja s XebiaLabovimi rešitvami za hkratno uvedbo programskih storitev ter ustvarja celovito agilno platformo DevOps za podjetja.

V povezavi s transakcijo se je združenemu podjetju kot glavni izvršni direktor pridružil Ashok Reddy, uspešen in izkušen poslovnež ter nekdanji član uprave Broadcoma. Nasledil bo Flinta Brentona, ki se umika s položaja, da bi se po skoraj petih letih uspešnega vodenja posvetil svoji družini in zasebnim interesom. Derek Langone, trenutni glavni izvršni direktor XebiaLabsa, bo odslej predsednik združenega podjetja. Stephen Gregorio, izvršni podpredsednik in finančni direktor XebiaLabsa, bo v združenem podjetju finančni direktor.

"Združitev CollabNeta in XebiaLabsa bo uporabnikom programske opreme za podjetja omogočila dostop do celovitih zmogljivosti za vpogled v delovne procese in vodenje, ki so potrebne za hiter, zanesljiv in varen razvoj programske opreme, kar v končni fazi pomaga pospešiti njihovo digitalno transformacijo in vodi do boljših poslovnih rezultatov," sta dejala Nehal Raj in Art Heidrich iz TPG Capitala. "Čestitamo Flintu za uspešen mandat in se veselimo partnerstva z Ashokom, Derekom in širšo ekipo pri nadaljnjem pospeševanju naše strategije, usmerjene v ustvarjanje vodilne platforme DevOps za programsko opremo za podjetja."

Podjetje XebiaLabs, ustanovljeno leta 2008, je hitro rastoči ponudnik rešitev za upravljanje implementacije in avtomatizacijo razvojnih orodij. Podjetje nudi programsko opremo za hkratno uvedbo programskih storitev in zagotavljanje storitev, kar podjetjem omogoča, da organizirajo, avtomatizirajo in analizirajo celoten proces uvedbe in namestitve programske opreme. XebiaLabsove zmogljivosti dopolnjuje portfelj izdelkov CollabNeta, ki vključuje VersionOne za agilno načrtovanje in upravljanje, VS za povezane delovne tokove in vpogled v celoten proces uvedbe rešitev ter TeamForge za upravljanje nadzora nad različicami na ravni podjetja in upravljanje z življenjskim ciklom programske opreme. Analitiki platforme in orodja obeh podjetij prepoznavajo kot vodilne rešitve na tem področju, ki na trg prinašajo inovativne pristope.

"Naša misija je korenito spremeniti način razvoja in implementacije programskih rešitev za podjetja," je dejal Reddy. "Kombinacija CollabNeta in XebiaLabsa bo nudila platformo, ki omogoča digitalno transformacijo v velikem obsegu s procesi Agile in DevOps ter tako omogoča nenehno prilagajanje, učenje in izboljševanje, zlasti v svetu z umetno inteligenco podprtih pametnih aplikacij in izkušenj. Navdušen sem, da prihajam v času te ključne prelomnice in se veselim sodelovanja s celotno ekipo pri vodenju združenega podjetja pri naslednjem poglavju rasti."

"XebiaLabs se je uveljavil kot standard za DevOps in velika podjetja. Naše stranke so največja finančna, zdravstvena in proizvodna podjetja na svetu, osredotočamo pa se na ustvarjanje platforme, ki s pomočjo obstoječih orodij in procesov nudi obseg, standardizacijo, varnost in poročanje po meni velikih podjetij," je dejal Langone. "Hvaležen sem za vse, kar smo uspeli doseči ob podpori Susquehanna Growth Equityja in Accela. Z združitvijo XebiaLabsa in CollabNeta bodo naše skupne stranke uživale koristi najbolj zmogljive agilne platforme DevOps na trgu. To spreminja pravila igre za podjetja, ki morajo maksimizirati uporabo svojih programskih aplikacij, hkrati pa upoštevati kompleksne nadzorne, skladnostne in varnostne zahteve."

Reddy je do nedavnega vodil večmilijardni oddelek za programsko opremo za podjetja v Broadcomu, kjer je pomagal ustvariti platformo za globalna podjetja, ki želijo pospešiti svojo digitalno transformacijo in digitalno poslovati v realnem času. Z več kot 25-letno kariero na področju programske opreme za podjetja in bogatimi izkušnjami s transformacijo na področju agilnega načrtovanja in DevOpsa je bil Reddy na vodstvenih položajih v številnih podjetjih s seznama Fortune 500, med drugim v IBM-u, CA Technologies, Rational Softwareu, Honeywellu in Novartisu. Reddy bo pri vodenju združenega podjetja tesno sodeloval z Langoneom in Gregoriom, ki sta oba izkušena managerja s področja programske opreme.

"Zahvaljujem se svojim sodelavcem v CollabNetu za uspeh, ki so ga dosegli s svojim trdim delom in predanostjo," je dejal Brenton. "Ponosen sem na to, kar smo skupaj zgradili, vendar sem se odločil, da je zdaj čas, da se vrnem v Kalifornijo in začnem novo poglavje svojega življenja. CollabNet in XebiaLabs sta z Ashokom, Derekom in TPG Capitalom v močnih in sposobnih rokah in prepričan sem, da bo združeno podjetje pod novim vodstvom doseglo še večji uspeh in še naprej raslo."

Barclays, Evercore in KeyBanc so bili finančni svetovalci TPG Capitalu in CollabNetu, medtem ko je podjetje Ropes & Gray LLP skrbelo za pravno svetovanje. Podjetje Shea & Company je finančno svetovalo XebiaLabsu in Weilu, podjetje Gotshal & Manges LLP pa je nudilo pravno svetovanje. XebiaLabsova obstoječa delničarja Susquehanna Growth Equity in Accel sta v sklopu združitve prodala svoja deleža v podjetju. Drugi elementi transakcije niso bili razkriti.

O podjetju CollabNet VersionOne

CollabNet VersionOne je eden vodilnih ponudnikov platform za upravljanje toka vrednosti, agilno načrtovanje, DevOps in upravljanje z izvorno kodo. Njegove storitve globalnim podjetjem in vodilnim vladnim akterjem na tem področju omogočajo dostop do celovite rešitve, ki jim omogoča, da oblikujejo, ustvarijo in upravljajo tok vrednosti s pomočjo neprekinjenega zagotavljanja storitev z merljivimi poslovnimi izidi. Za več informacij obiščite www.collab.net.

O podjetju XebiaLabs

Misija XebiaLabsa je pomagati velikim podjetjem, da pospešijo predstavitev svoje programske opreme na bolj zanesljiv način - ne glede na to, kako raznoliko infrastrukturo imajo oz. za kako kompleksne procese gre. XebiaLabsova platforma DevOps je edino celovito orodje v celotni industriji za usklajevanje in poročanje za DevOps toolchain rešitve, ki zagotavlja avtomatizacijo, nadzor in vpogled, kar podjetja potrebujejo, da lahko programsko opremo zagotovijo hitreje in z manj tveganji. Z XebiaLabsovo platformo DevOps lahko organizacije povežejo vsa svoja orodja DevOps, upravljajo s svojimi interakcijami, jih prenesejo v katero koli okolje in ustvarijo podatkovno vozlišče za poročanje brez posebnega dodatnega pisanja skript in neskončnega vzdrževanja. Za več informacij obiščite www.xebialabs.com.

O podjetju TPG

TPG je eno vodilnih globalnih podjetij za alternativno upravljanje sredstev, ki je bilo ustanovljeno leta 1992, upravlja z več kot 119 milijardami dolarjev sredstev, prostore pa ima v Austinu, Pekingu, Bostonu, Dallasu, Fort Worthu, Hongkongu, Houstonu, Londonu, Luksemburgu, Melbournu, Moskvi, Mumbaiu, New Yorku, San Franciscu, Seulu in Singapurju. TPG-jeve investicijske platforme obsegajo široko paleto vrst sredstev, vključno z zasebnim lastniškim kapitalom, rastočim kapitalom, nepremičninami, posojili in javnim kapitalom. TPG želi ustvarjati dinamične produkte in priložnosti za vlagatelje, hkrati pa tudi uvajati disciplino in operativno odličnost s svojo investicijsko strategijo in dosežki svojega portfelja. Za več informacij obiščite www.tpg.com.

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200121006172/en/

Kontakti

Mediji
Olivia Heel, Catapult PR-IR
oheel@catapultpr-ir.com
303-581-7760

Hannah Inman
press@xebialabs.com

TPG
Luke Barrett and Courtney Power
media@tpg.com

Vir: TPG