O-STA

Mary Kay Inc. izbrala igralko, filantropinjo Monique Coleman za prvo lavreatko programa Pink Changing Lives

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., dolgoletna vodilna sila pri globalnem opolnomočanju žensk, ponosno sporoča, da je bila Monique Coleman imenovana za prvo levreatko družbinega programa Pink Changing Lives (Roza spreminja življenja). Pink Changing Lives - globalna zaveza Mary Kay za slavljenje posameznikov in organizacij, ki po svetu izboljšujejo življenja žensk in deklet - je podprla že več kot tri milijone žensk in njihovih družin, pri čemer je sodelovala z več kot 2,000 organizacijami in darovala več kot 15 milijonov dolarjev.

To obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo na:

https://www.businesswire.com/news/home/20200217005216/en/

Monique Coleman imenovana za prvo lavreatko programa Mary Kay Inc. Pink Changing Lives. (Foto: Mary Kay Inc.)

Pink Changing Lives, program Mary Kay za opolnomočenje, daruje sredstva organizacijam, ki podpirajo raziskave na področju raka, pomagajo pri odpravljanju lakote, ščitijo žrtve družinskega nasilja, izboljšujejo skupnosti, ter mnoge druge programe za opolnomočenje žensk in deklet. Leta 2020 je Mary Kay zagnala program za lavreate Pink Changing Lives, da bi slavila vplivne ženske z vsega sveta, ki spreminjajo življenja in zgodovino na bolje.

Mnoga leta preden je zasijala na ekranih kot Taylor McKessie v Disneyjevem Srednješolskem muzikalu (High School Musical), je bila Monique Coleman mlado dekle z velikimi sanjami o tem, kako spremeniti svet. Coleman je zagovornica potrebe za izboljšanje družbenega in ekonomskega položaja mladih, posebej kot prva Zagovornica mladih pri Združenih narodih z leta 2010. Kot mladinska zagovornica je Coleman dvigovala ozaveščenost o največjih izzivih, s katerimi se spopadajo ženske po vsem svetu, med drugim so to revščina, družinsko nasilje, spolne zlorabe in pomankanja sredstev za izobraževanje.

"Skoraj 16 odstotkov svetovnega prebivalstva je starega med 15 in 24* let," je povedala Sheryl Adkins-Green, vodja trženja pri Mary Kay. "Ko smo izbirali prvo lavreatko Pink Changing Lives, smo se ozirali po nekom, ki bi lahko dal glas tem pogosto slabo zastopanim 1.2 milijarde ljudem - posebej najstnikom. Gospodična Coleman, utiralka novih poti in neumorna zagovornica mladih, neizprosno uteleša našo misijo."

Coleman je tekom let podprla vrsto dobrodelnih pobud, med drugim Thirst Project, She's The First, Global Kids, Lollipop Theater, Better Youth, WeDay, Playworks, Allstate Foundation, in program Fundacije ZN Girl Up Campaign.

Ko je delovala kot zagovornica mladih pri Združenih narodih, je na lastno pobudo izvedla turnejo v 24 državah, da bi spodbudila spoprijetje z najbolj perečimi vprašanji, s katerimi se mladi soočajo danes.

"Danes so mlada dekleta, še posebej ta, ki živijo v prikrajšanih skupnostih, soočena z nikoli prej videnimi izzivi in hkrati s izjemnimi priložnostmi," je povedal Coleman. "Zdi se mi, da lahko največ naredim, če pomagam drugim, zato sem počaščena, da so me pri Mary Kay prepoznali kot prvo lavreatko programa Pink Changing Lives. Upa, da bodo organizacije kot Mary Kay še naprej pomagale dekletom po vsem svetu izpolniti svoj potencial in stopiti v prihodnost."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je prebila stekleni strop, je svojo kozmetično podjetje ustanovila pred več kot 56 leti s tremi cilji: razviti dobre priložnosti za ženske, ponuditi mamljive proizvode in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno družbo, ki ima v skoraj 40 državah več milijonov prodajalcev. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in izdeluje najsodobnejšo kozmetiko za nego kože, ličila, dišave in prehranska dopolnila. Družba Mary Kay je zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, zato prek partnerstev z različnimi organizacijami po svetu podpira raziskave raka, deluje na področju boja proti nasilju v družini, skuša polepšati naše skupnosti in vzpodbuja otroke, da uresničijo svoje sanje. Prvotna vizija Mary Kay Ash - z vsako šminko posebej - se še vedno blešči. Za več informacij obiščite MaryKay.com.

*Vir: Združeni narodi - Oddelek za gospodarske in socialne zadeve - odsek za prebivalstvo. 2019

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200217005216/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedijske vsebine:

Video

Monique Coleman, lavreatka programa Mary Kay Inc. Pink Changing Lives.

Foto

Monique Coleman je bila izbrana za prvo lavreatko programa Mary Kay Inc. Pink Changing Lives. (Foto: Mary Kay Inc.)