O-STA

Podjetje Mary Kay v partnerstvo s SPICE, da bi pomagalo oblikovati prihodnost trajnostne embalaže

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Mary Kay Inc., ki v kozmetični industriji orje ledino na področju družbeno odgovornega podjetništva, je danes sporočilo, da se je pridružilo pobudi SPICE (Sustainable Packaging Initiative for Cosmetics), ki trenutno vključuje še 17 organizacij, med drugim Hermes, Chanel, Coty in Estee Lauder, ki želijo voditi trajnostno embalažno politiko, spodbujati inovacije na področju embalaže ter izpolnjevati pričakovanja potrošnikov glede razumevanja okoljskega vpliva izdelkov.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200228005099/en/

"V Mary Kay čutimo, da je rožnata nova zelena," je dejal Keith Learn, podpredsednik za naročila in razvoj dobave v Mary Kay. "Skupaj s SPICE in drugimi vodilnimi podjetji v industriji je Mary Kay močno predana gradnji bolj zdrave, bolj zelene in bolj trajnostne prihodnosti za prihodnje generacije."

Pobudo SPICE sta leta 2018 ustanovila L'Oréal in Quantis, da bi razvijala in objavljala poslovno usmerjene metodologije in podatke ter tako podpirala prožno odločanje, ki bi vodilo do boljšega vpliva celotne embalažne verige na okolje. Ves ta razvoj bo rezultat skupnih delovnih sej, kjer bodo člani izmenjevali izkušnje in znanje v dobro pobude ter postopoma predstavljali velikopotezne dosežke s področja trajnostne embalaže.

Pridružitev pobudi SPICE je le zadnji v seriji korakov, ki jih je podjetje Mary Kay naredilo, da bi nadaljevalo svojo predanost trajnostnosti. Leta 2018 je podjetje odprlo proizvodni in razvojni center Richard R. Rogers Manufacturing/R&D Center v Lewisvillu v Teksasu, ki deluje kot obrat brez odpadkov, ki se ne dajo reciklirati, in je prejelo prestižen certifikat LEED Silver. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) je najbolj pogost sistem ocenjevanja zelenih prizadevanj na svetu, ki ga je razvil ameriški svet za zeleno gradnjo USGBC. Certifikat LEED se podeljuje projektom, ki so oblikovani, zgrajeni, vzdrževani in upravljanji na podlagi zdravih, visoko učinkovitih in trajnostnih praks. To je druga lokacija Mary Kayja, ki je pridobila certifikat LEED. Leta 2017 je pisarna Mary Kay China v Šanghaju prejela certifikat LEED Gold za vodilno vlogo na področju zelene gradnje in odličnosti na področju trajnostnosti.

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je prebila stekleni strop, je svojo kozmetično podjetje ustanovila pred več kot 56 leti s tremi cilji: razviti dobre priložnosti za ženske, ponuditi mamljive proizvode in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno družbo, ki ima v skoraj 40 državah več milijonov prodajalcev. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in izdeluje najsodobnejšo kozmetiko za nego kože, ličila, dišave in prehranska dopolnila. Družba Mary Kay je zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, zato prek partnerstev z različnimi organizacijami po svetu podpira raziskave raka, deluje na področju boja proti nasilju v družini, skuša polepšati naše skupnosti in vzpodbuja otroke, da uresničijo svoje sanje. Prvotna vizija Mary Kay Ash - z vsako šminko posebej - se še vedno blešči. Za več informacij obiščite MaryKay.com.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200228005099/en/

Kontakti:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Foto: Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center. (Foto: Mary Kay)