O-STA

Obvestilo in priporočilo o odpovedi vseh prireditev v Občini Kamnik

Spoštovane, spoštovani,

zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) smo se odločili, da odpovemo vse prireditve ob prazniku Občine Kamnik.

Ker je zdravje naših občanov najpomembnejše in se je v občini Kamnik že zaprla matična Osnovna šola Frana Albrehta ter njene podružnice, tudi sorojenci (bratje in sestre otrok Osnovne šole Frana Albrehta), ki obiskujejo druge šole in vrtce so bili poslani v samoizolacijo, najverjetneje pa bo sledilo tudi zaprtje ostalih šol in vrtcev, moramo na zadeve gledati skrajno resno in se obnašati odgovorno, pri tem pa moramo vsi ves čas delovati preventivno.

Na tem mestu vse organizatorje prireditev v občini Kamnik pozivam, da upoštevajo navodila NIJZ, navodila pristojnih institucij in tudi odpovejo vse prireditve v skaldu z aktualnimi navodili NIJZ ter Vlade.

V ZVEZI S TEM NAVODILOM PA JE NAŠE PRIPOROČILO, DA SE ZA NEDOLOČEN ČAS ODPOVEJO VSE PRIREDITVE V OBČINI KAMNIK.

Zaradi že izdanega sklepa Sveta za nacionalno varnost, da se v zaprtih prostorih na javnih prireditvah ne sme zbrati več kot 100 oseb, slavnostne podelitve priznanj Občine Kamnik, ki je bila načrtovana v petek, 27. marca 2020, ne smemo izvesti, zaradi preventivnih ukrepov pa smo se odločili, da tudi prireditve s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra in promenadni nastop Mestne godbe Kamnik ne bomo izvedli.

Vseeno si letošnji nagrajenci zaslužijo vse čestitke in pohvale za njihovo delo, zato bomo slavnostno sejo izvedli takoj, ko bodo razmere to dovoljevale.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav iz Kamnika - Maistrovega mesta.

Obvestilo

Matej Slapar
ŽUPAN OBČINE KAMNIK