O-STA

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v petek, 20. marca 2020

Občinski štab Civilne zaščite poziva k spoštovanju Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji. Občinski inšpektorat in Policijska postaja Kamnik sta se dogovorila o medsebojnem delovanju in ukrepanju. Sicer pa smo že v preteklih dneh izvedli dodatne aktivnosti in na trgovine, pošte in druge javne objekte izobesili opozorilne plakate za preventivno ravnanje proti širitvi koronavirusa (SARS-CoV-2 (COVID 19) v Kamniku.

Danes, 20. marca, se je zaključila postavitev dekontaminacijske cone za osrednjo gasilsko enoto Kamnik (GEŠP-gasilska enota širšega pomena Kamnik), ki se bo uporabljala za potrebe gasilskih vozil in opreme. Pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., redno opravlja dekontaminacijo reševalnih vozil.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsakodnevno, zjutraj in popoldan, pregleduje igrišča, ki jih ima v upravljanju. Danes je na podlagi navodil Občinskega štaba Civilne zaščite opravil pregled igrišč v ožjem in širšem mestnem jedru. Skladno s pristojnostmi lahko le opozarja na morebitne kršitve. Do 16. ure ni bilo zaznanih nobenih kršitev.

Občinski štab Civilne zaščite je od torka, 17. marca 2020, dalje skupaj s Centrom za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, enota Kamnik, občankam in občanom zagotovil psihosocialno pomoč. Danes, 20. marca 2020, je psihosocialno pomoč ponudila tudi humanitarne organizacije Ozara Slovenija.

Celotno novico si lahko ogledate tukaj.