O-STA

Poteklo digitalno potrdilo SIGEN-CA? Ni problem!

Poteklo digitalno potrdilo je možno v času koronavirusa obnoviti! Postopek velja le za poteklo digitalno potrdilo, katerega je še vedno mogoče uporabljati, in le za digitalna potrdila za poslovne subjekte. Kar je najboljše - postopek pridobitve novega potrdila je popolnoma elektronski!

Imate probleme z izdajanjem in pripravo ustreznih obrazcev, potrdil in poročil FURS-u?

Izberite si primeren računovodski servis za pomoč pri Vašem poslovanju in se razbremenite obveznosti vodenja knjig in dvomov, ki se porajajo pri ne-jasnih odgovorih na vprašanja pri uradih. Pri podjetju Data d.o.o.

že trideset let nudimo računovodske in druge storitve za stranke, ki jim je mar kako porabijo svoj prosti čas! Pišite nam na data@data.si za ponudbo!

Kaj je SIGEN-CA?

SIGEN-CA je digitalno potrdilo, ki ga potrebujete za varno elektronsko poslovanje z državnimi organi. S elektronskim potrdilom izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

SIGEN-CA se uporablja pri dostopanju in podpisovanju dokumentov na e-Davkih, dostopanje in podpisovanje dokumentov na eVem portalu. Potrebuje se tudi za poslovanje s spletnim portalom e-Uprava, poročanje Ajpes-u, Statističnemu uradu, Banki Slovenije ipd.. Življenje brez SIGEN-Ce si večino podjetnikov sploh ne predstavlja več, kot tudi ne problemov, ki lahko nastanejo če bi jim poteklo digitalno potrdilo!

Poteklo digitalno potrdilo? Kakšen je postopek pridobitev nove SIGEN-CE še preden preneha delovati staro?

Postopek pridobitve novega digitalnega potrdila za poslovne subjekte je bil vpeljan v času krize povezane s epidemijo koronavirusa.

Odgovorna oseba v gospodarskem subjektu mora izpolniti spletni obrazec "Zahtevek za zaposlene" Spletni obrazec se lahko natisne, podpiše lastnoročno, štemplja in skenira ali samo podpiše elektronsko.

Med tem mora imetnik potrdila izpolniti elektronski obrazec "Zahtevek za bodočega imetnika". Tega se podpiše elektronsko, saj Vam še ni poteklo digitalno potrdilo, ki ga želite obnoviti. Imetnik mora za tem poslati sporočilo z besedilom zadeve "Ponovna pridobitev potrdila SIGEN-CA" na sigen-ca@gov.si , ter kot priponko priložiti oba zahtevka.

SI-TRUST bo ob primerno izpolnjenih vlogah imetniku izdal novo digitalno potrdilo, ki bo zamenjalo obstoječe, kmalu poteklo digitalno potrdilo. To novo potrdilo bo posredovano na obstoječ način.