O-STA

Nagovor župana Mateja Slaparja ob prazniku Občine Kamnik

Spoštovane, spoštovani,

letošnje leto smo se zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) odločili, da odpovemo vse prireditve ob prazniku Občine Kamnik. A 29. marec je dan, ko Občina Kamnik obeležuje svoj praznik, ko se spominjamo rojstnega dne našega generala Rudolfa Maistra - Vojanova. Obujamo njegov izjemni prispevek k ohranitvi slovenskega ozemlja, slovenskega jezika, naroda in severne meje. Praznik je namenjen našim občankam in občanom, zato smo v teh dneh izobesili tudi zastave, v manjšem obsegu kot običajno, z namenom zavedanja o tem, da nam ni vseeno, da smo skupnost, ki bo skupaj zmogla premagati še tako nepremagljive ovire.

Kljub temu, da smo v državi in v naši lokalni skupnosti priča številnim žalostnim zgodbam, da je marsikdo bolan pa tudi marsikdo osamljen, da številni vsak dan doživljajo stisko, imamo med nami prave borce. Maistrove borce. Vsi zdravstveni delavci, policisti, zaposleni v civilni zaščiti, gasilstvu ter v vseh službah zaščite in reševanja, sektorju energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, prostovoljci in še bi lahko našteval, delajo neumorno. V teh dneh smo priča dogajanju, o katerem si nismo mislili, da bo doletelo našo državo in našo lokalno skupnost. A skupaj zmoremo! Skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite delamo vse, kar je potrebno za ohranitev vašega zdravja, spoštovane občanke, spoštovani občani.

Naj vam na tem mestu vseeno čestitam ob prazniku Občine Kamnik, ki je drugačen, kot običajno. A najpomembnejše je, da ostanemo zdravi in bomo lahko, ko bo za to primernejši čas, tudi praznovali. Združimo moči in ravnajmo odgovorno ter to dokažimo z dejanji, kot je z dejanji dokazal tudi naš general Rudolf Maister - Vojanov.

Župan Matej Slapar