O-STA

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v nedeljo, 29. marca

Zaščita avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite je izdal odredbo o zaščiti vseh avtobusnih in železniških postaj ter vseh klopi v parkih in ob pešpoti ob Kamniški Bistrici. Delo je izvedlo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. Gre za preventivni ukrep, saj se kljub opozorilom osebe še vedno zadržujejo na omenjenih mestih, predvsem je zaznati zadrževanje na klopeh.

Dekontaminacija

Z jutrišnjim dnem nadaljujemo z dekontaminacijo javnih površin, v torek, 31. marca 2020, pa je predvidena dekontaminacija pred večjimi trgovskimi centri. Dekontaminacije bo izvajalo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., in sicer na podlagi odredbe poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite.

Obvestilo upravnikom večstanovanjskih stavb

V času epidemije je pomembno dosledno ravnanje vsakega posameznika, zato smo upravnike večstanovanjskih stavb že zaprosili, da stanovalcem posredujejo o pravilnem obnašanju. Danes pa smo jih opozorili, da z dnem 29. 3. 2020 stopi v veljavo Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb.

Celotno novico skupaj s slikovnim gradivom si lahko ogledate tukaj: https://www.kamnik.si/novice/Aktivnosti-Obcinskega-staba-Civilne-zascite-v-nedeljo-29-marca-29-03-2020.