O-STA

Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!

Občina Kamnik se je skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in Območnim združenjem Rdečega križa Kamnik odločila za odprtje posebnega računa za zbiranje donacij, katerih namen je blažitev posledic epidemije koronavirusa in pomoči potrebnim. V zadnjih dneh smo prejeli kar nekaj telefonskih klicev posameznikov o tem, kako lahko donirajo finančna sredstva tistim, ki to potrebujejo. Iz teh razlogov smo se torej odločili, da odpremo donacijski račun. Sredstva lahko donirate na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Kamnik, Ljubljanska cesta 1, 1240 Kamnik, in sicer na številko TRR: SI56 0231 2001 1158 889 ter z obveznim pripisom namena: KORONAVIRUS 2020.

Več informacij si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Poziv k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Občanke in občane smo včeraj pozivali k omejitvi gibanja in zadrževanja na priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik, in sicer naj gredo na sprehod na manj obljudene poti, kjer se lahko pri morebitnem srečanju vzdržuje priporočena varnostna razdalja vsaj 1,5 metra; naj se izogibajo nepotrebnim nevarnostim in adrenalinskim športnim aktivnostim; naj se izogibajo obiskovanju in predvsem zadrževanju na cilju priljubljenih izletniških točkah, kot so Stari grad, Špica, Sveti Primož nad Kamnikom, Gora na Svetem Miklavžu, Mali grad, območje izvira Kamniške Bistrice in območje zunanjega Muzeja Zaprice. Tekom vikenda bomo s strani redarske službe Občine Kamnik in ob pomoči Društva GRS Kamnik preventivno opozarjali obiskovalce na primerno razdaljo in ostala priporočila, predvsem pa na to, da se na ciljih omenjenih izletniških točk ne zadržujejo. Na začetke poti turističnih točk bomo namestili tudi ustrezne simbolne table, ki nakazujejo na ustrezne ukrepe. Policijska postaja Kamnik bo ravno v skladu s svojimi pristojnostmi izvajala poostrene nadzore. Danes dopoldan je Policijska postaja Kamnik že opravila nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni prepovedi gibanja, in sicer na območju Kamniške Bistrice in na cesti proti Veliki planini. Kršitev niso beležili, kar je treba pohvaliti. Z aktivnostmi bodo nadaljevali tudi v popoldanskem času ter v soboto in nedeljo, saj je za ves vikend napovedano zelo lepo vreme.

Dekontaminacija

Včeraj in danes smo nadaljevali z dekontaminacijo zasebnih površin, dela je opravljalo pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. Dekontaminirali so se vhodi pri trgovinah in bencinskih servisih v občini Kamnik.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro. Danes je en prostovoljec dvema občanoma pripeljal topli obrok na dom, eni osebi smo na dom dostavili živila iz trgovine. Prostovoljci so danes administrativno pomoč Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik.

Celotno novico si lahko ogledate na povezavi: https://www.kamnik.si/novice/Aktivnosti-Obcinskega-staba-Civilne-zascite-v-petek-3-aprila-03-04-2020.