O-STA

Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite v ponedeljek, 6. aprila

Preventivna akcija o zadrževanju na ciljih priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik

Redarska služba Občine Kamnik je skupaj z Društvom GRS Kamnik in ob pomoči Policijske postaje Kamnik na lokacijah Zaprice, Mali grad, Sv. Primož, Kamniška Bistrica (izvir), Sv. Miklavž, Špica in Stari Grad tudi v nedeljo, 5. aprila 2020, opravljala preventivno akcijo o zadrževanju na ciljih priljubljenih izletniških točkah v občini Kamnik. Ugotavljamo, da ljudje upoštevajo pravila in priporočila in se res v zelo zmanjšanem obsegu zadržujejo na poteh priljubljenih kamniških izletniških točk. Še bolj pa se je izkazalo dejstvo, da so vse službe nadzora več kot odlično sodelovale.

Priprava tržnega prostora na Tomšičevi ulici v Kamniku

Občanke in občane obveščamo, da jutri kamniška tržnica ponovno odpira svoja vrata. Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite smo se v sredini meseca marca odločili, da v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom, vrata tržnice v Kamniku do nadaljnjega zapremo. Vseeno smo podprli ponudnike kamniške tržnice in jim omogočili, da so bili obiskovalkam ter obiskovalcem še vedno na voljo, in sicer preko osebnega prevzema pri ponudnikih oziroma dostave izdelkov s strani ponudnikov na dom. Danes, 6. aprila, je bila sprejeta odločitev, da se vrata tržnice ponovno odprejo. Veljal bo nov režim nakupovanja, in sicer v skladu z obveznimi ukrepi in navodili pristojnih institucij za preprečevanje okužb v času epidemije COVID19. Celotno novico si lahko ogledate TUKAJ.

Župan Matej Slapar in poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite ter predstavniki upravljalca tržnice Komunalno podjetje Kamnik d. o. o. so si danes ogledali tržni prostor, kjer se bo tekom popoldneva pripravilo vse potrebno za to, da se bo dejavnost izvajala v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij. Namestile se bodo opozorilne table z novim režimom nakupovanja.

Prostovoljci

Danes je en prostovoljec dvema občanoma pripeljal topli obrok na dom, eni osebi smo na dom dostavili živila iz trgovine, dva nudita administrativno pomoč v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik.

Celotno novico skupaj s slikovnim gradivom si lahko ogledate na povezavi: https://www.kamnik.si/novice/Aktivnosti-Obcinskega-staba-Civilne-zascite-v-ponedeljek-6-aprila-06-04-2020.