O-STA

Plinske turbine serije J podjetja MHPS po svetu zabeležile milijon ur komercialnega pogona

Z 99,5-odstotno zanesljivostjo dosežen svetovni rekord

Zadnja nadgradnja pomeni največjo, najbolj zanesljivo in najbolj učinkovito plinsko turbino na svetu

Zmožnost 30-odstotnega obnovljivega pogona z vodikom, v razvoju 100-odstotna zmožnost

LAKE MARY, Florida--(BUSINESS WIRE)-- Turbine serije J proizvajalca Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), ki so v uporabi po svetu, so danes dosegle milijon ur komercialnega pogona, kar je skoraj dvakrat toliko, kot je zabeleženo za turbine primerljive velikosti pri konkurenci. Ta serija plinskih turbin - gre za največje in najnaprednejše turbine MHPS - je vodilna v industriji, saj omogoča zanesljivo in učinkovito proizvodnjo energije in fleksibilnost, potrebno za izpolnjevanje strogih novih standardov za znižanje emisij ogljikovega dioksida. Serija J, katere začetek sega v leto 2011, je v industriji vodilna z 99,5-odstotno splošno zanesljivostjo in učinkovitostjo, ki presega 64%.

Pričujoče obvestilo vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/

LAKE MARY, Florida, 15. april 2020 - Turbine serije J proizvajalca Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), ki so v uporabi po svetu, so danes dosegle milijon ur komercialnega pogona. Na sliki: MHPS M501JAC rotor v obratu v Takasagu (Foto: Business Wire)

V komercialni rabi so trenutno 43 plinske turbine serije, skupne naročene kapacitete pa globalno presegajo 25 gigavatov. Za projekte v Braziliji, Kanadi, na Japonskem, v Mehiki, Peruju, Južni Koreki, Tajvanu, na Tajskem in v ZDA je bilo izbranih še 100 enot s to tehnologijo.

Donald Schubert, vodilni pri SHL Consulting LLC in nekdanji podpredsednik Marshes Global Power Practice, je povedal, da "MHPS pri vseh svojih plinskih turbinah v uporabi še naprej stavi na preverjeno tehnologijo". "Pogoji zavarovanja enot v pogonu ostajajo na najvišji ravni doslej, ko gre za velike stroje MHPS."

Plinska turbina serije J v mnogih delih sveta pogosto zamenja ugasnjeno proizvodnjo energije s premogom ali se uvede kot alternativa proizvodnji s premogom. Turbine serije J so tekom milijona ur delovanja proizvedle 270 milijonov manj izpustov ogljikovega dioksida kot na premogu temelječe enote. Gre za količino izpustov, ki bi jih proizvedlo kurjenje 1.346.918 vagonov premoga.

Ken Kawai, predsednik in glavni izvršni direktor MHPS, je povedal: "Ko govorimo o pomembnem mejniku milijona ur delovanja naših plinskih turbin serije J, vemo, da najpomembnejši del tega dosežka predstavlja dejstvo, da smo to desegli ob 99.5-odstotni zanesljivosti. Vse se je začelo z enoto T-Point, našo elektrarno s kombiniranim ciklom v Takasagu na Japonskem. Naša izjemna zanesljivost ni naključna. Je rezultat tega, da vzdržnost in zanesljivost vsakega novega tehnološki izuma pred pošiljanjem strankam podvržemo 8.000 uram testiranj. Zdaj smo zgradili drugi T-Point, T-Point 2, kjer je bil naš najnovejši izum, najnaprednejša zračno hlajena 60-herčna turbina JAC, pravkar sinhroniziran z omrežjem in začel obratovati s polno kapaciteto. Postopoma smo razvili največjo, najbolj zanesljivo in najbolj učinkovito, v smislu izkoristka goriva, plinsko turbino na svetu."

Nedavne inovacije v okviru serije J se osredotočajo na nadaljnje zmanjševanje emisij ogljikovega dioksida. Minuli mesec je podjetje s strani Intermountain Power Agency iz Delter v ameriški zvezni državi Utah prejelo naročilo za dve turbini JAC, zmožni delovati s pogonom, ki vključuje do 30 odstotkov obnovljivih vodikovih gorilnih celic. Na končni točki bodo te turbine sposobne delovati izključno na povsem obnovljive vodikove gorilne celice. Sistem s 30 odstotki vodika bo ogljične izpuste v primerjavi z elektrarnami na premog iste velikosti zmanjšal za 75 odstotkov, tisti s 100 odstotki pa bo izpuste popolnoma odpravil. MHPS razvija tudi celotnim omrežjem namenjeno proizvodnjo in hrambo obnovljivega vodika preko svojega projekta za napredno hrambo čiste energije - Advanced Clean Energy Storage (ACES) - v Delti v Utahu.

Paul Browning, predsednik in izvršni direktor MHPS Americas in novoimenovani glavni regionalni vodja za Evropo, Afriko in Bližnji Vzhod, je povedal: "V prihodnosti bo imela vsaka turbina, ki jo bo na svetu prodal MHPS, zmožnost obnovljivega pogona na vodik. To našim strankam omogoča, da danes kupijo elektrarno na zemeljski plin, ki jo sčasoma spremenijo v obrat za skladiščene obnovljive energije. To operaterjem takoj in v prihodnosti omogoča fleksibilnost pri izbiri mešanice proizvodnje energije z zemeljskim plinom in hrambe obnovljive energije, ki najbolje ustreza potrebam njihovih električnih omrežij. Zagotavljamo rešitve za proizvodnjo in hrambo energije, ki našim strankam omogočajo spopadanje s podnebnimi spremembami in večanje človeške blaginje. To je prava sprememba."

O družbi Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc.

Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc. (MHPS Americas), ki ima sedež v mestu Lake Mary na Floridi, zaposluje več kot 2.000 strokovnjakov za proizvodnjo in hrambo energije. Naši zaposleni želijo strankam omogočiti cenovno dostopno in zanesljivo spopadanje s podnebnimi spremembami in hkratno večanje človeške blaginje. Med področja, za katere je specializirana MHPS Americas, spadajo tehnologije in storitve za proizvodnjo energije na temelju zemeljskega plina, pare, aeroderivatov, geotermalne energije in porazdeljene obnovljive energije, kakor tudi energetska hramba vodika in obnovljiva baterijska hramba, rešitve za nadzor nad okoljem, digitalne rešitve za avtomatizirano upravljanje in vzdrževanje energetskih sistemov po vsej Severni in Južni Ameriki.

MHPS Americas je hčerinska družba Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), skupnega podjetja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. in Hitachi, Ltd., ki integrira njuno delovanje v energetskih sistemih.

Za več informacij o MHPS obiščite www.changeinpower.com.

Izvorna različica obvestila je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/



Kontakti

Sharon Prater

+1 407-688-6200

Sharon.Prater@amer.mhps.com





Vir : Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc.



Večpredstavnostne vsebine

Ogled na BusinessWire.com.

Foto

LAKE MARY, Florida--(BUSINESS WIRE)-- Turbine serije J proizvajalca Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), ki so v uporabi po svetu, so danes dosegle milijon ur komercialnega pogona.

Na sliki: MHPS M501JAC rotor v obratu v Takasagu (Foto: Business Wire)