O-STA

Družba Mary Kay Inc. prispevala skoraj 10 milijonov dolarjev globalnemu skladu za podporo v boju proti covidu-19

David Holl, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Družba Mary Kay Inc. je prispevala skoraj 10 milijonov ameriških dolarjev, da bi pomagala upočasniti širjenje pandemije covida-19 in podprla vse, ki se bojujejo v prvih linijah, ter tako priskrbela denarna sredstva, izdelke in distribucijsko podporo v državah, kjer deluje, in v skupnostih, ki so najbolj potrebne pomoči po vsem svetu.

Ta objava vsebuje multimedijske vsebine. Oglejte si celotno različico na: https://www.businesswire.com/news/home/20200429005893/en/

"Obsežen vpliv pandemije na naše ekonomije, prebivalstvo in na splošno morda ne bo dokončno jasen še nekaj časa," je dejal David Holl, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Mary Kay Inc. "Trenutno pa nam je jasno, da ljudje trpijo in da moramo vsi pomagati v tej še nikoli videni krizi. Odgovorni smo, da pomagamo tistim, ki jih je ta virus prizadel - ali neposredno, recimo delavcem, ki so bistveni v tem boju, ali posredno, torej ženskam in otrokom, ki so žrtve zaskrbljujočega porasta družinskega nasilja."

V svojem odzivu na pandemijo covida-19 so Mary Kay Inc. in njene hčerinske družbe po svetu v sodelovanju s štirimi organizacijami, ki jih podpira Mary Kay v Kanadi, Braziliji, na Kitajskem in v Združenih državah Amerike, sprejele naslednje ukrepe v podporo globalnim in nacionalnim prizadevanjem:

Podpora prvim linijam v boju proti epidemiji:

  • Na novo usmerjena podpora glede globalne proizvodnje, ki okrepi izdelavo in doniranje izključno ključnih izdelkov, vključno z izdelki za osebno nego in higieno, razkužili za roke, ki so bili donirani skoraj 20 zdravstvenim sistemom, 1.000 bolnišnicam in 1,5 milijona združenim odzivnim službam na čelu boja, zdravnikom in osebju po vsem svetu.

  • Mary Kay je podarila razkužila za roke Vseameriški zdravstveni organizaciji ter regionalni ameriški enoti Svetovne zdravstvene organizacije (PAHO/WHO), da bi podprlo mrežo GOARN za opozarjanje in odziv na globalni izbruh. Donacija bo pomagala državam v Severni, Južni in Srednji Ameriki pri odzivanju na pandemijo.

  • Družba je donirala razkužila za roke mednarodni humanitarni organizaciji CARE, da se tako podpre njihove nujno potrebne odzive na pandemijo covid-19 v 63 razvijajočih se državah v Aziji, Afriki, Evropi in na Bližnjem Vzhodu, ki se s krizo spopadajo z osiromašenimi kapacitetami.

  • Pridružila se je novi platformi Akcija COVID Svetovnega ekonomskega foruma, ki je bila ustanovljena s podporo Svetovne zdravstvene organizacije. Prva takšna globalna platforma si prizadeva združiti poslovno skupnost ter tako spodbuditi kolektivni trud, zaščititi vire preživetja in omogočiti nadaljevanje poslovanja ter mobilizirati podporo za odzivna prizadevanja glede soočanja s covidom-19. Platforma bo podprla mehanizme doniranja razkužil za roke javnim zdravstvenim sistemom v regijah po svetu, kjer je nujno potrebna osnovna oprema težje dostopna.

  • Sodeluje s svetom za izdelke za osebno nego PCPC in organizacijo Feeding America pri doniranju razkužil za roke organizacijam v stiski.

  • Donirala je razkužila za roke zdravstvenim sistemom in bolnišnicam v desetih mestih v ZDA, ki jih je pandemija najbolj prizadela.

  • Nudila je lokalno pomoč področjem, ki obkrožajo globalne sedeže družbe Mary Kay in proizvodne obrate:

    • v bližini globalnega sedeža podjetja v Dallasu v zvezni državi Teksas donirala razkužila za roke in druge proizvode reševalni službi Dallas County First Responders, policijski upravi Addison, podjetju Tenet Healthcare ter zdravstvenim ustanovam in organizacijam Baylor Scott & White Health, UT Southwestern Medical Center, Steward Health Care, HCA Hospital Network, Christus Health, bolnišnicama Medical City Dallas in Parkland Health ter začasni bolnišnici Kay Bailey Hutchison Convention Center Pop-Up Hospital.

    • V mestu Lewisville v zvezni državi Teksas, kjer se nahaja globalni proizvodni obrat Mary Kay Inc., je družba priskrbela razkužila za roke policijski upravi Lewisville in reševalnim službam.

    • Mary Kay Inc. je donirala razkužila za roke sosedskim reševalnim službam v okrožju Tarrant County in lokalnim organizacijam za javno zdravje.

Podpora preprečevanju družinskega nasilja in potrebam odzivanja:

  • Fundacija Mary Kay Foundation℠ (ZDA) je sporočila, da bo začela sprejemati prijave za neomejene finančne subvencije, ki bodo pomagale varnim hišam, ki nudijo pomoč v primerih družinskega nasilja. Tri lokalna zavetišča za žrtve takšnega nasilja v in okoli Dallasa (Denton County Friends of the Family, The Family Place in Hope's Door New Beginning Center) so posamično prejela 25.000 ameriških dolarjev od podjetja, ki je tako podprlo njihove storitve, ki nudijo pomoč v sili, in daljnosežne programe. Fundacija je hkrati tudi donirala 75.000 ameriških dolarjev zavetišču za ženske Genesis Women's Shelter & Support in konferenci o preprečevanju zločinov nad ženskami CCAW, ki jo zavetišče organizira v sodelovanju s policijsko upravo Dallas, ter tako podprlo prizadevanja za izkoreninjenje vsega nasilja nad ženskami.

  • Mary Kay Foundation℠ (ZDA), neodvisni direktorji za nacionalno prodajo družbe Mary Kay in upokojeni direktorji s častnim nazivom so donirali razkužila za roke skoraj 500 zavetiščem po Združenih državah Amerike, da bi tako zagotovili zdravo in varno okolje za ženske in otroke, ki iščejo izhod iz ukrepov, ki jih zaprejo med štiri stene nasilja. Skoraj 500 zavetišč nudi podporo več kot 1,5 milijonu žensk in otrok v ZDA vsako leto.

  • V začetku tega leta je fundacija Mary Kay Ash Charitable Foundation v Kanadi prispevala 100.000 ameriških dolarjev v obliki subvencij v boju proti družinskemu nasilju desetim zavetiščem. Organizacija bo dala na voljo tudi manjše donacije skoraj 40 zavetiščem in oskrbela skoraj 50 zavetišč z razkužili za roke ter tako nadaljevala s svojimi humanitarnimi prizadevanji.

  • Inštitut Mary Kay v Braziliji pa je doniral nevladni organizaciji Fala Mulher ter ji tako pomagal kupiti nujno potrebno preventivno opremo, kot so razkužila za roke, rokavice in maske, da bi se lahko še naprej nudilo pomoč osebam, ki so preživele družinsko nasilje.

Podpora dodatnih prizadevanjem:

  • Dobrodelni sklad Mary Kay China Charity Fund na Kitajskem je doniral organizaciji Amity Foundation (neodvisni kitajski socialni organizaciji, ki si prizadeva za javno zdravstvo, socialno varstvo in pomoč v primeru nesreč in druge človekoljubne pobude) ter že zgodaj podprl tudi prizadevanja za pomoč pri spopadanju s covidom-19 v Wuhanu. Mary Kay China je prav tako donirala živila in izdelke za nego kože in rok zdravstvenim delavkam in prostovoljkam v prvih linijah pomoči.

  • Mary Kay Brazil in Inštitut Mary Kay sta donirala organizaciji FIOCRUZ - Oswaldo Cruz Foundation ter tako pomagala proizvesti 5.000 modernih testov za covid-19 za javne bolnišnice, hkrati pa sta prispevala tudi k državnemu skladu São Paulo pri nabavi ventilatorjev in donirala oddelku za nacionalno zdravje ter tako priskrbela posebne zaščitne predpasnike za tiste, ki delajo na oddelkih intenzivne nege v javnih bolnišnicah.

  • Mary Kay Mexico bo doniralo razkužila za roke, da bi tako podprlo revnejše skupnosti, kot so Bancos de Alimentos de Mexico (dobrodelna organizacija, ki deli hrano), Unidas Contigo Monterrey (ozaveščanje o raku dojk) in Fondo Semillas Mexico (preprečevanje družinskega nasilja).

  • Mary Kay Russia je doniralo higienske proizvode ključnim delavcem na znanstveno raziskovalnem inštitutu prve pomoči N.V. Sklifosovsky in urgenci A.S.Puchkov v Moskvi.

  • Poleg naštetega Mary Kay podpira tudi mnoga druga lokalna prizadevanja v državah, kjer se nahaja, da bi tako pomagalo v boju proti covid-19.

Citati partnerjev/podpiranje ključnih storitev:

Dr. Ciro Ugarte, direktor oddelka za zdravstvene nujne primere organizacije PAHO
"Hvaležni smo za radodarne donacije družbe Mary Kay v obliki razkužil za roke organizaciji PAHO, regionalni enoti za Severno, Srednjo in Južno Ameriko Svetovne zdravstvene organizacije (PAHO/WHO). Donacija bo okrepila odziv organizacije na pandemijo covida-19 ter pomagala državam v regiji pri upočasnjevanju širjenja virusa v zdravstvenih okoljih ter tako zaščitila zdravstvene delavce, ki so ključni pri odzivanju na to pandemijo."

Michelle Nunn, predsednica in glavna izvršna direktorica organizacije CARE
"CARE vsak dan opravlja delo v ranljivih skupnostih po vsem svetu, kjer so zdravstveni sistemi najbolj krhki. V času pandemij postane življenje v teh skupnostih še težje. Razkužila za roke so pomembno sredstvo zaustavitve širjenja bolezni covid-19, še posebej v krajih z omejenim dostopom do vode in sanitarnih storitev in kjer je socialno distanciranje preživetveni izziv. Zato smo hvaležni družbi Mary Kay za radodarno donacijo, ki bo pomagala ohranjati te skupnosti varne."

Pat Drury, uprava WHO, mreža GOARN za opozarjanje in odziv na globalni izbruh"Poslanstvo mreže GOARN, ki deluje v sodelovanju s WHO, je, da se priskrbi mednarodna sredstva za javno zdravje, za nadziranje izbruhov in nujnih primerov po vsem svetu. Mreža povezuje partnerske inštitucije, da bi tako dosegla boljše zdravstvene izide in omogočila mreženje mednarodnih sredstev, ki podpirajo skupnosti ter rešujejo življenja v časih večjih izbruhov in izrednih situacij. Ob praznovanju naše 20. obletnice med pandemijo covida-19, naše poslanstvo odmeva še bolj kot ponavadi. V imenu tistih, ki bodo imeli največ koristi od te radodarnosti, se zahvaljujem podjetju Mary Kay za njihovo donacijo."

Zara Ingilizian, vodja oddelka za potrošniške industrije in platforme o prihodnosti potrošnje, Svetovni ekonomski forum
"Svetovni ekonomski forum v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo spodbuja vse deležnike, da bi zaščitili življenja in vire preživetja s pomočjo svoje platforme prizadevanj proti covidu-19. Širjenje te bolezni zahteva globalno sodelovanje med vladami, mednarodnimi organizacijami in poslovnimi skupnostmi. Družbe, ki proizvajajo potrošniške dobrine, kot je Mary Kay, in njihove donacije izdelkov za higieno, ki rešujejo življenja, igrajo pomembno vlogo pri zaščiti zdravja in dobrega počutja delavcev, zdravstvenih strokovnjakov in potrošnikov."

Citati partnerjev/podpiranje preprečevanja družinskega nasilja in potreb odzivanja:

Michelle Nunn, predsednica in glavna izvršna direktorica organizacije CARE
"Ko covid-19 prizadene države, ki jih pestijo vojne, revščina in nestabilne razmere, povzroči popolno nevihto dejavnikov, ki bodo poslabšali trenutne stiske mnogih žensk in deklet v teh okoljih, vključno z nasiljem na podlagi spola. Poskrbeti moramo, da odziv v sili na covid-19 ne pozabi na najbolj marginalizirane in ranljive ljudi. Radodarna donacija organizacije Mary Kay Foundation bo pomagala zaščititi ženske in dekleta pred takšnim nasiljem in drugimi grožnjami v tem kriznem času."

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je prebila stekleni strop, je svoje kozmetično podjetje ustanovila pred več kot 56 leti s tremi cilji: razviti dobre priložnosti za ženske, ponuditi mamljive proizvode in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno družbo, ki ima v skoraj 40 državah več milijonov prodajalcev. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in izdeluje najsodobnejšo kozmetiko za nego kože, ličila, dišave in prehranska dopolnila. Družba Mary Kay je zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, zato prek partnerstev z različnimi organizacijami po svetu podpira raziskave raka, deluje na področju boja proti nasilju v družini, skuša polepšati naše skupnosti in vzpodbuja otroke, da uresničijo svoje sanje. Prvotna vizija Mary Kay Ash - z vsako šminko posebej - se še vedno blešči. Za več informacij obiščite MaryKay.com.

O Mary Kay Foundation

V skladu z željo Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu, fundacija Mary Kay FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za oblike raka, za katerimi obolevajo ženske, in da bi končala družinsko nasilje nad ženskami. Od leta 1996 je fundacija Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 80 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude za ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko naredimo svet boljši za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, se vključiti v prostovoljno delo in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu ali nam sledite na Twitterju.

Oglejte si izvorno različico sporočila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200429005893/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. korporativne komunikacije
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedijske vsebine:

David Holl, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)