O-STA

Data: Kaj prinaša drugi korona paket?

Prispevki za marec in april oziroma njihova oprostitev plačila zaradi epidemije koronavirusa COVID-19 za mesec marec in april, zahteva oddajo vloge. Tako morajo samozaposleni s.p.-ji oz. kulturni delavci, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci, oddati vlogo preko e-Davkov. Rok za to je podaljšan!

Informativni izračun plače

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

Prispevki za marec in april so oproščeni, če le oddate vlogo! Rok za oddajo podaljšan na 9. maj!

Za oprostitev prispevkov za mesec marec in april 2020 morajo samozaposleni, kmeti, družbeniki in verski uslužbenci oddati vlogo preko e-Davkov. Poprej je bil skrajni rok za oddajo 30. april, a je novela Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP-a).

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kdaj so sicer ti prispevki zapadli v plačilo?

Prispevki, katerih ste samozaposleni lahko oproščeni so tisti od 13. marca naprej za mesec marec in aprilski. Ti prispevki so sicer zapadli v plačilo 20. aprila (za mesec marec) in 20. maja (za mesec april).

Več o temu kako pravilno poravnate prispevke si preberite tukaj.

Kaj drugi korona paket prinaša delodajalcem?

Prispevki za mesec maj! Do kdaj morate oddati vlogo za te?

Majski prispevki za samozaposlene zapadejo v plačilo z 20. junijem. Tudi za oprostitev plačila socialnih prispevkov za maj, morajo podjetniki oddati vlogo preko e-Davkov. Rok za oddajo te vloge ostaja ne-spremenjen. Ta rok je 31. maj!