O-STA

Podjetje Smiths Medical kupilo Access Scientific, LLC, s čimer širi ponudbo žilnega dostopa

MINNEAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- Smiths Medical, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev medicinskih naprav, je sporočil, da je prevzel Access Scientific, LLC, zasebno podjetje s sedežem v San Diegu v Kaliforniji. Access Scientific se ukvarja s širokim spektrom žilnega dostopa in preprečevanja okužb in proizvaja POWERWAND™ periferne intravenozne katetre srednje dolžine in katetre za daljšo uporabo. Nabor izdelkov POWERWAND™ širi portfelj izdelkov podjetja Smiths Medical za žilni dostop in zdravnikom omogoča večji izbor pri obravnavi bolnikov.

Pri izdelkih serije POWERWAND™ gre za klinično diferencirane rešitve za vaskularni dostop, ki jih podpira devet (9) strokovno pregledanih študij in devet (9) znanstvenih plakatov. Vaskularne okužbe so poznano tveganje, povezano z uporabo žilnih katetrov. Nedavne klinične študije niso odkrile nobenih primerov vaskularnih okužb, ki bi bile povezane z uporabo POWERWAND™ izdelkov. Pri teh študijah je šlo za skupno 35.000 katetrskih dni brez bakterijskih infekcij. (Navedene spodaj pod 1-3)

Izdelki POWERWAND™ omogočajo visoko vrednost izvajalcem zdravstvenih storitev, ki želijo svojim pacientom nuditi kakovostno oskrbo. Smiths Medical, ki že nudi tudi visoko kakovostne katetre Jelco® IV in izdelka Port-A-Cath®, zdaj zdravnikom ponuja še več rešitev za obravnavo svojih pacientov.

"Prevzem družbe Access Scientific krepi našo zavezanost skrbi za paciente in ugodnim izidom in naš porftelj žilnega dostopa uvršča med vodilne v tej kategoriji," je povedal JehanZeb Noor, izvršni direktor podjetja Smiths Medical. "Prepričani smo, da ta nakup krepi naš položaj zaupanje vrednega podjetje na področju upravljanja z zdravstvenimi rešitvami. V teh negotovih časih smo počaščeni, da lahko našim strankam v prvih bojnih vrstah nudimo več možnosti pri obravnavi njihovih pacientov."

O podjetju Smiths Medical

Gre za enega vodilnih dobaviteljev specializiranih medicinskih naprav in opreme za globalne trge, ki se osredotoča na tržne segmente medicinske dobave, ključne nege in varnih naprav. Za več informacij obiščite www.smiths-medical.com.

O skupini Smiths

Gre za globalno tehnološko podjetje, ki že 160 let zagotavlja izdelke in storitve za medicinske, tehnološke, varnostno-obrambne, splošno industrijske, energetske, vesoljske in letalske trge po vsem svetu. Smiths Group ima več kot 22.000 zaposlenih v več kot 50 državah in kotira na londonski borzi. Za več informacij obiščite www.smiths.com.

(1) Devries M, Lee J, Hoffman L. Uporaba katetra srednje dolžine brez infekcije v lokalni bolnišnici (2 leti). American Journal of Infection Control. 2019;47(9):1118-1121.

(2) Caparas JV, Hung H-S. Vancomycin Oskrba preko novega katetra srednje dolžine: Povzetek petletnih izkušenj z 1086 bolniki v lokalni mestni bolnišnici. Journal of the Association for Vascular Access. 2017;22(1):38-41.

(3) Pathak R, Patel A, Enuh H, Adekunle O, Shrisgantharajah V, Diaz K. Pojavnost bakterijskih infekcij, povezanih z uporabo osrednjih venskih katetrov, po uvedbi katetrov srednje dolžine pri populaciji na enoti z ventilatorji. Infectious Diseases in Clinical Practice. 2015;23(3):131-134.

M. Devries je deloval kot plačan svetovalec pri Access Scientific.

Izvorna različica obvestila je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200513005134/en/

Kontakti

Smiths odnosi z mediji na naslovu media.relations@smiths-medical.com ali Ashley Voge na številki 763-383-3111.

Vir: Smiths Medical