O-STA

MHPS ponovno osvojil globalni tržni delež na področju plinskih turbin

- povpraševanje po najnaprednejših plinskih turbinah se je povečalo -

YOKOHAMA, Japonska - (BUSINESS WIRE) - Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) ima vodilni tržni delež glede na megavate, ki jih zajemajo naročila plinskih turbin v letu 2020, kaže energetsko poročilo podjetja McCoy. Globalna naročila v prvem četrtletju v vrednosti 2.638 megavatov so povečala tržni delež podjetja MHPS na 28,5 odstotka na globalni ravni. Zaradi tega povečanja so se naročila po vsem svetu povzpela za 19,7 odstotka med fiskalnim letom, ki se je zaključilo 31. marca 2020.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Oglejte si celotno obvestilo na https://www.businesswire.com/news/home/20200519005485/en/

"Izredno konkurenčni globalni trg plinskih turbin se je premaknil v našo smer in izrazil jasno naklonjenost za naše plinske turbine JAC, ki so zanesljivejše kot plinske turbine naših konkurentov, hkrati pa zagotavljajo rekordni izkoristek goriva in proizvodnjo," je dejal predsednik in glavni izvršni direktor podjetja MHPS Ken Kawai. "Prodaja plinskih turbin podjetja MHPS, tako tistih iz najnaprednejšega razreda kot iz segmentov, ki izhajajo iz letalstva, je dobila nov zalet, medtem ko javne službe, neodvisni proizvajalci energije in občine po vsem svetu kažejo zanimanje, da bi zmanjšali stroške elektrike s pomočjo naše edinstvene kombinacije, ki združuje dokazano zanesljivosti in vrhunske dosežke."

Plinske turbine serije J podjetja MHPS so prvič postale del komercialnega obratovanja leta 2011 in se ponašajo z rekordno 99,5-odstotno zanesljivostjo. Poleg tega zagotavljajo učinkovitost kombiniranih ciklov, ki je več kot 64-odstotna. Plinske turbine serije J, ki so v rabi po vsem svetu, so pred kratkim dosegle milijon ur komercialnega pogona, kar je skoraj dvakrat več kot dosežki plinskih turbin primerljive velikosti pri konkurenci.

Povečanje tržnega deleža podjetja za prvo četrtletje 2020 je bilo nujno za prvi dve energetsko obnovljivi plinski turbini JAC, ki ju poganja vodik, namenjeni organizaciji Intermountain Power Agency v mestu Delta v ameriški zvezni državi Utah. Dan Eldredge, ki dela za Intermountain Power Agency, je dejal: "Izbrali smo pogonske sisteme JAC družbe MHPS, ker so nudili najbolj primerno celostno rešitev za našo opremo za proizvodnjo energije, vključno s fleksibilnostjo goriva, kar nam bo omogočilo, da bomo izpolnili dodatne cilje, ki si prizadevajo za popolnoma brezogljično proizvodnjo energije do leta 2045. S pomočjo orodij in podpore podjetja MHPS lahko pričakujemo, da bomo zanesljivo zagotavljali čistejšo energijo v mnogih naslednjih desetletjih."

V komercialni rabi je trenutno 45 plinskih turbin serije J, skupno naročene kapacitete pa presegajo 25 gigavatov po vsem svetu. 104 enote s to tehnologijo so bile izbrane v Braziliji, Kanadi, na Japonskem, v Mehiki, Peruju, Južni Koreji, Tajvanu, na Tajskem in v Združenih državah Amerike.

"Trg je na podlagi množice tehničnih izborov in izvedenih naročil prepoznal naša prizadevanja," je dejal Junichiro Masada, podpredsednik in eden izmed vodij tehnološkega oddelka ter namestnik vodje za segment turbostrojev pri družbi MHPS. "Podjetje še naprej izpopolnjuje svojo tehnologijo. Na primer, pred kratkim smo se uskladili z omrežjem v mestu Takasago na Japonskem ter dosegli polno obremenitev s pomočjo najnovejše nadgradnje plinskih turbin JAC v vrednosti 60 Hz ter tako postavili rekordno proizvodnjo in učinkovitost kombiniranih ciklov. Kar se tiče obratovanja s plinskimi turbinami te velikosti ali učinkovitosti, je konkurenca daleč za nami. Hkrati pa smo pred kratkim v naši testni izpostavi v mestu West Palm Beach na Floridi prikazali precejšnjo nadgradnjo plinske turbine FT4000."

Plinska turbina FT4000, ki izhaja iz letalstva, je prek mnogih aktivnih projektov v Severni Ameriki in drugod kar trikratno povečala svojo globalno prisotnost v zadnjih dveh letih in osvojila precejšnji tržni delež v svojem razredu vse od prevzema podjetja PW Power Systems (PWPS) leta 2013 dalje. Komercialna raba plinske turbine FT4000 podjetja PWPS se je pričela leta 2015 in nudi vodilno učinkovitost preprostega cikla v industriji ter izjemne rezultate pri trajanju zagonske faze in hitrosti pogona ali zaustavitve.

"Ponosni smo, da nas je naša tehnologija izstrelila na vodilno mesto na konkurenčnem globalnem trgu plinskih turbin," je dejal , predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Ken Kawai. "Cenimo prispevke naših zaposlenih po vsem svetu, ki se osredotočajo na vnos naprednih tehnologij in energetskih rešitev na trg ter na cenovno dostopne in zanesljive zaloge energije. Ostajamo zavezani prizadevanjem za razogljičeno ekonomijo in za spopadanje z izzivi, s katerimi se sooča svet."

O Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.

Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), ki ima sedež v mestu Yokohama na Japonskem, je skupno podjetje Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. in Hitachi, Ltd., ustanovljeno februarja leta 2014 z združenjem sistemov za proizvodnjo toplotne energije in drugih primerljivih poslov. Podjetje MHPS je pred kratkim sporočilo, da se bo ime podjetja kmalu spremenilo v Mitsubishi Power. MHPS je danes med vodilnimi proizvajalci opreme in storitev za globalni trg proizvodnje energije, okrepljeno pa je s kapitalom v vrednosti 100 milijard japonskih jenov in s približno 20.000 zaposlenimi po vsem svetu. Med projekti podjetja so plinske turbine GTCC kombiniranih ciklov in elektrarne IGCC (kombinirani cikel integriranega uplinjanja premoga), elektrarne na plin/premog/tekoče gorivo (para), kotli, generatorji, plinske in parne turbine, geotermalne elektrarne, sistemi za nadzorovanje kvalitete zraka AQCS, periferne naprave elektrarn in gorivne celice s trdnim elektrolitom (SOFC). Za več informacij obiščite spletno stran podjetja na https://www.mhps.com.

Sledite nam na
https://twitter.com/MHPS_Global, ali http://www.linkedin.com/showcase/mhps

Oglejte si izvorno različico na https://www.businesswire.com/news/home/20200519005485/en/

Kontakti

Naoya Kanamura
Namestnik poslovodje
Skupina za korporativno komunikacijo
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Telefon: +81-(0)80-9592-0069
E-pošta: naoya_kanamura@mhps.com

Vir: Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.

Multimedija:

Proizvodnja plinske turbine MHPS M501JAC v tovarni Takasago Works v prefekturi Hyogo na Japonskem. (Foto: Business Wire)