O-STA

Blue Ocean Robotics in njegovo hčerinsko podjetje UVD Robots uvrščena na seznam 50 najbolj vplivnih podjetij na področju robotike publikacije Robotics Business Review

Izkušnje poganjajo globalno rast, medtem ko se roboti za razkuževanje uporabljajo kot učinkovito orožje v boju proti koronavirusu in okužbam v bolnišnicah


ODENSE, Danska-(BUSINESS WIRE)-- Blue Ocean Robotics je sporočilo, da je bilo uvrščeno na seznam publikacije Robotics Business Review, ki predstavlja 50 najbolj vplivnih podjetij na področju robotike na svetu (RBR50), zaradi dosežkov svojega hčerinskega podjetja UVD Robots. Priznanje je bilo podeljeno na podlagi robotov UVD, zdravstvenih prednosti te tehnologije in naraščajočega povpraševanja po takšnih zmožnostih razkuževanja.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20200615005041/en/

UVD Robots združuje poglobljeno mikrobiološko znanje, avtonomno robotsko tehnologijo in ultravijolično svetlobo ter tako ustvarja najboljšo možno rešitev za razkuževanje s svetlobo UV-C na svetu, ki dokazano uniči mikroorganizme v prostoru v 10-15 minutah. Roboti UVD so zaenkrat prisotni v več kot 60 državah po vsem svetu.

"UVD Robots ima več kot 75% delež na globalnem trgu avtonomnih mobilnih robotov za razkuževanje s svetlobo UV-C," je dejal glavni izvršni direktor podjetja Blue Ocean Robotics Claus Risager. "Upoštevajoč pričakovano rast v prihodnje in našo prednost pred konkurenco, ki zajema 2-4 leta, vključno s patentiranimi rešitvami, smo dominantni igralec prihodnosti."

Blue Ocean Robotics, ki je bilo ustanovljeno na podlagi sodelovanja z bolnišnico univerze v mestu Odense, je nato ustanovilo hčerinsko podjetje UVD Robots v letu 2014, da bi rešilo problem okužb, povezanih z zdravstvom. Eden izmed 15 ljudi se okuži v bolnišnicah.

Eugene Demaitre, odgovorni urednik medijskega podjetja The Robot Report in publikacije Robotics Business Review, je dejal: "Rešitev se je pojavila na trgu še pred pandemijo bolezni covid-19 in vse od takrat je bilo podjetje UVD Robots sposobno prilagoditi svojo proizvodnjo naraščajočemu globalnemu povpraševanju po samodejnem razkuževanju. Pričakujemo, da bo dansko podjetje RBR50 v prihodnje priskočilo na pomoč pri preprečevanju okužb tako bolnišnicam kot drugim lokacijam."

O Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics razvija, proizvaja in prodaja profesionalne storitvene robote v zdravstvu, gostinsko-turističnem sektorju, gradbeništvu, kmetijstvu in na drugih globalnih trgih. Nabor robotov vključuje znamke, kot so roboti UVD, mobilni roboti za razkuževanje, roboti GoBe, mobilni teleprisotni roboti za komunikacijo, socialno inkluzivnost in podnebne izboljšave na področju CO2, in roboti PTR, mobilni roboti za varno oskrbo pacientov in rehabilitacijo. Blue Ocean Robotics razvija robote vse od problema in ideje do povečanja zmogljivosti. Vsak od teh treh robotov se razvija v ločenem hčerinskem podjetju - Blue Ocean Robotics je tako prvo skupno podjetje proizvodnje robotov na svetu.

Tukaj si naložite paket za medije.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200615005041/en/


Kontakti


Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06



Vir: Blue Ocean Robotics


Multimedija



"Preden smo prejeli robote UVD, se je šest zdravnikov v naši bolnišnici okužilo s koronavirusom. Odkar smo začeli uporabljati robote za razkuževanje pred dvema mesecema, nismo zabeležili niti ene okužbe med zdravniki, medicinskimi sestrami in pacienti," je dejal Christiano Huscher, vodja kirurgov v bolnišnici Gruppo Poloclinico Abano, ki upravlja številne zasebne bolnišnice v Italiji. UVD Robots beleži naraščajoče zanimanje ne samo med bolnišnicami po vsem svetu ampak tudi med upokojenskimi domovi in drugimi zdravstvenimi inštitucijami, šolami in centri za varstvo otrok, hkrati pa povpraševanje narašča tudi s strani trgovinskih centrov in komercialnih letališč. (Foto: Business