O-STA

Mary Kay 10. obletnico Načel ženskega opolnomočenja praznuje z nadaljnjo predanostjo ženskemu vodenju in vključenosti

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - Po podatkih Svetovnega gospodarskega foruma bo glede na trenutno hitrost sprememb za enakost med spoloma na najvišjih vodstvenih položajih¹ potrebnih 140 let, za splošno enakost med spoloma na svetu pa 99,5 let².

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo na https://www.businesswire.com/news/home/20200714005391/en/

Mary Kay je od 28. februarja, 2019 podpisnica Načel ZN za opolnomočenje žensk (Women's Empowerment Principles - WEPS). (Grafika: Mary Kay Inc.)

Medtem kot se delovna mesta po svetu kljub zaskrbljenosti spričo novega koronavirusa spet postopoma odpirajo, se mora boj za opolnomočenje žensk v javnem in zasebnem sektorju nadaljevati.

"V obdobju, ko je kriza s covidom-19 še poglobila ranljivost žensk in neenakopravnost spolov, rezultat česar je tako imenovana skrita pandemija³, predstavljajo načela za opolnomočenje žensk pomembno pridobitev za vse. Svoje poslovne kolege pozivam, naj se javno zaobljubijo spolni enakosti. Kako? Tako, da najemajo, razvijajo in promovirajo ženske in spodbujajo žensko vodenje na vseh ravneh svojih organizacij. Ko se svet počasni spet sestavlja po udarcu novega koronovirusa, bi vrnitev v normalnost morala bolj kot kadarkoli prej pomeniti vključujočo normalnost," je povedala glavna operativna direktorica pri Mary Kay Inc Deborah Gibbins.

"Izrekamo čestitke Mary Kay za prvi korak na poti Načel za opolnomočenje žensk. Družbo Mary Kay imamo za ključno partnerico pri odpravljanju vrzeli med spoloma na delovnem mestu, na trgu in v skupnosti ter pri spodbujanju ciljev trajnostnega razvoja," je povedala izvršna direktorica Agencije Združenih narodov (ZN) za enakost spolov in opolnomočenje žensk Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Video izjavo Deborah Gibbins, glavne operativne direktorice pri Mary Kay, si lahko ogledate tukaj.

Ali ste vedeli? Zastopanost spolov v globalni delovni sili in na vodilnih položaji pri Mary Kay junija 2020:

Zaposleni: 61% žensk

Izvršna ekipa: 50% žensk

Podpredsedniški položaj ali višje: 52% žensk

Direktorski položaj in višje: 59% žensk

Poslovodje in višje: 58% žensk

Vodilni za posamezne trge: 64% žensk

Vodilni za glavnih deset trgov: 60% žensk

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 56 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, in izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com.

O Načelih opolnomočenja žensk

Načela opolnomočenja žensk so vodilo podjetjem, kako spodbujati enakopravnost spolov in opolnomočiti ženske na delovnem mestu, na trgu in v skupnosti. Gre za skupen projekt globalnega sporazuma Združenih narodov (UN Global Copact) in Agencije Združenih narodov za ženske, katerega podstat tvorijo mednarodni standardi dela in človekove pravice ter spoznanje, da vsa podjetja igrajo pomembno vlogo pri promociji enakopravnosti spolov in opolnomočenju žensk. Sprejetje sedmih načel je najboljši način za to, da podjetja zadovoljijo ambicije enakopravnosti in opolnomočenja žensk, kot so zastavljene v Agendi 2030 za trajnostni razvoj in v 17 ciljih trajnostnega razvoja. Za več informacij obiščite WEPS.org.

1 Ženske izvršne direktorice v podjetjih Fortune 500

2 Svetovni gospodarski forum, Poročilo o globalni vrzeli med spoloma, 2020
3 Poročilo generalnega sekretarja ZN o Učinkih panemija Covid-19 na ženske, 9. april, 2020

https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/policy_brief_on_covid_impact_on_women_9_apr_2020_updated.pdf