O-STA

Spotify dostopen v Rusiji in na 12 novih evropskih trgih

Spotify, najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis na svetu, je sedaj na voljo še 250 milijonom ljudi v Evropi, saj se je razširil ter sedaj zajema 92 trgov po vsem svetu.

Spotify je na voljo zastonj ter nudi neprekosljivo glasbeno izkušnjo, ki je prilagojena posamezniku.

MOSKVA--(BUSINESS WIRE)-- Spotify (NYSE: SPOT) je od danes naprej na voljo na 13 novih trgih po vsej Evropi, vljučno z Rusijo, enim izmed 20 največjih trgov pretočnih vsebin na svetu. Že tako najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis na svetu je z današnjo širitvijo prisoten na 92 trgih skupno po vsem svetu.

Trinajst novih trgov glasbene platforme Spotify: Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Kazahstan, Kosovo, Moldavija, Črna gora, Severna Makedonija, Rusija, Srbija, Slovenija, Ukrajina.

Kot vodilna platforma, ki omogoča glasbena odkritja na več vrstah naprav kot katerikoli drugi servis, se Spotify širi po Evropi ravno v času, ko se potrošniki v novi regiji spoznavajo s pretočnimi vsebinami. Na podlagi izsledkov Mednarodnega združenja fonogramske industrije (IFPI) je Rusija 17. največji trg pretočnih vsebin na svetu in obeta, da bo postala 10. največji trg do leta 2030. Več kot 87 odstotkov ruskih navdušencev trenutno dostopa do glasbe preko pretočnih vsebin, ker je primerljivo z 61 odstotki po vsem svetu in 68 odstotki v ZDA, pravi združenje IFPI. Od danes naprej bo Spotify nudil tako svoje brezplačne kot premium storitve na vseh 13 novih trgih.

"Današnja širitev odpira vrata skoraj 250 milijonom navdušencem, da lahko začnejo odkrivati novo glasbo s celotnega sveta na platformi Spotify, in umetnikom v regiji, da dosežejo vedno bolj povezano globalno občinstvo," je dejal Gustav Gyllenhammar, podpredsednik platforme Spotify, ki je zadolžen za širitev trga in naročnikov. "Širitev na teh 13 trgih je pomemben trenutek na poti platforme Spotify, še posebej, ker izražamo dobrodošlico navdušencem in umetnikom na rastočih trgih, kot je Rusija, kjer so bile pretočne vsebine izrazito dobro sprejete in kjer zaznavamo odlično priložnost za Spotify."

Spotify je kot del današnje širitve predstavil tudi 200 novih glasbenih seznamov, ki vključujejo umetnike iz celotne regije, ter so dostopni po vsem svetu. Na primer, da bi poudaril bogato glasbeno kulturo Rusije, je Spotify dodal skoraj 100 seznamov, vključno z redakcijskimi seznami, kot so Hip-Hop kanon in Nova ruska glasba ob petkih ter seznami "To je", ki zajemajo priljubljene ruske glasbenike. Personalizirani seznami, ki se oblikujejo na podlagi glasbenih navad uporabnikov, kot so Radar izidov, Dnevni miks in Tedenska odkritja, so sedaj prav tako na voljo v ruskem jeziku.

Aplikacija Spotify je na voljo v brezplačni obliki ali pa kot nadgrajena različica Spotify Premium ob plačilu naročnine, ki zajema več kategorij; individualno, družinsko, študentsko (določeni trgi) in Duo Premium. Naložite si aplikacijo Spotify še danes, da bi lahko uživali v glasbi, tako kot sami hočete. Na voljo je tako v trgovini Android kot iOS app ali pa na strani www.spotify.com/free.

Kliknite tu za boljšo predstavo.

O Spotify Technology S.A.

Spotify je preobrazil poslušanje glasbe za vedno, ko se je pojavil leta 2008. Naša misija je, da omogočimo človeški potencial in dajemo priložnost milijonu kreativnih umetnikov, da se lahko preživljajo s svojo dejavnostjo, in milijardam navdušencev priložnost, da uživajo in najdejo navdih v teh umetnikih. Vse, kar počnemo, poganja naša ljubezen do glasbe in podkastov.

Odkrij, upravljaj in deli več kot 50 milijonov vsebin, vključno z več kot 1 milijonom podkastov, brezplačno ali pa plačaj naročnino za Spotify Premium, kjer lahko dostopaš do ekskluzivnih glasbenih vsebin, izboljšane kvalitete zvoka in izkušnje poslušanja, ki odlikujejo storitev na zahtevo, brez oglasov ter dostopna tudi, ko ni internetne povezave.

Dandanes smo najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis, ki vsebuje skupnost več kot 286 milijonov uporabnikov, vključno s 130 milijoni naročnikov storitve Spotify Premium, na 92 trgih.

Na spletnih straneh Investors in For the Record ter družabnih omrežjih platforme Spotify, ki so našteta pod kategorijo "Resources - Social Media" na spletni strani Investors , so razkrite relevantne informacije podjetja. Za več informacij ali fotografij ter za kontakt z ekipo za odnose z javnostmi pojdite na https://newsroom.spotify.com/.

Oglejte si izvorno različico besedila na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200714005912/en/