O-STA

Aster bo na SIOUG predstavil svoje izkušnje

Na srečanju SIOUG, ki bo od 23. do 29. septembra potekalo v Portorožu, bo podjetje Aster sodelovalo kot eden izmed večjih sponzorjev, obenem pa so strokovnjaki podjetja pripravili tudi številna predavanja, s katerimi bodo predstavili svoje dolgoletne izkušnje z razvojem v okolju Oracle.

Srečanje SIOUG je največje slovensko srečanje uporabnikov programske opreme Oracle, kjer podjetja, ki sodijo med razvijalce na platformi Oracle, predstavijo svoje rešitve, izkušnje in vizijo prihodnjega razvoja. "Na prireditvi sodelujemo že več let, Oracleove tehnologije pa so ključne za našo strategijo," je povedal Robert Reinhardt, direktor podjetja Aster. "Prvi v Sloveniji smo pridobili naziv Oracle Certified Solution Partner, kar dokazuje našo predanost skupnosti uporabnikov opreme Oracle." V podjetju je več kot 40 razvojnih inženirjev, ki pri svojem delu uporabljajo tehnologije Oracle.

Aster bo na srečanju prisoten s štirimi predavanji, v katerih bodo predavatelji osvetlili uporabo programskega jezika Java v podatkovni zbirki Oracle 8i, pravilno uglaševanje podatkovne zbirke, uporabo orodij Oracle Discoverer ter predstavili razvojna orodja Designer 6i in Headstart 6i.

Predavanja in predavatelji:

- Uporaba Java Stored Procedures v Oracle 8i (Matic Petek, Aleš Okorn)
- Uporaba orodja Oracle Discoverer v praksi (Mojca Gros)
- Razvoj aplikacijskega sistema z uporabo orodij Oracle Designer 6i in Headstart 6i (Uroš Drnovšek)
- Ni vse zlato, kar se sveti, ali kako dobro uglasiti bazo (Jože Senegačnik)

"V Astru želimo pokazati, da natančno poznamo najsodobnejše tehnologije in njihovo uporabo," je poudaril Reinhardt. "Za seboj imamo dolgoletne izkušnje in sodimo med najstarejše in najuspešnejše Oracleove partnerje v Sloveniji." Podjetje Aster Oracleovo tehnologijo uporablja pri številnih svojih rešitvah s področij informacijske podpore trgovinski, transportni in logistični dejavnosti, bančništvu, elektronskemu poslovanju, geografskim informacijskim sistemom in sistemski integraciji