O-STA

Dan OpenVMS obljublja zanimive novosti

2. oktobra se bo v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije odvijalo tretje srečanje razvijalcev, uporabnikov in ljubiteljev operacijskega sistema OpenVMS. Predstavljene bodo številne novosti in prihodnost tega priljubljenega operacijskega sistema.

Dogodek organizirajo podjetja ECS, ADD in Aster, sodelovali pa bodo tudi predavatelji in predstavniki podjetij Compaq ter Oracle. Prvi predavatelj Frank McGowan iz podjetja Compaq bo predstavil prihodnost operacijskega sistema OpenVMS, v nadaljevanju pa bodo lahko obiskovalci prisluhnili pregledu novosti na tej platformi in predstavitvi spletnih rešitev ter orodij na operacijskem sistemu OpenVMS.

Letos bo splet v središču pozornosti, saj so inženirji podjetja Compaq prilagodili najbolj priljubljen spletni strežnik Apache za operacijski sistem OpenVMS. Tako bodo predavatelji predstavili spletne rešitve in prehod obstoječih aplikacij v spletno okolje, ki postaja čedalje bolj prevladujoč svetovni standard.

Za konec bodo svoje rešitve predstavili še slovenski partnerji. 3. oktobra se bo v prostorih podjetja Aster odvijala delavnica o spletnih orodjih na OpenVMS, kjer si bodo lahko obiskovalci iz prve roke ogledali orodja in rešitve. Vse informacije in obrazec za prijavo se nahajajo na spletni strani http://www.aster.si/openvms/, kjer je tudi več podatkov o vsebini predavanj in predavateljih.


Podjetje Aster že od leta 1989 razvija za domače in tuje naročnike programsko opremo ter nudi celostno aplikativno, sistemsko in omrežno podporo uporabnikom. Bogat nabor lastne programske opreme in podpornih storitev za poslovno rabo zajema podporo trgovinskega, finančnega, skladiščnega poslovanja in logistike ter bančnega in borznega poslovanja. Aster izdeluje tudi geografske informacijske sisteme, industrijske simulacije in podatkovna skladišča. Vse programske in storitvene rešitve podjetja Aster so zasnovane na svetovnih standardih in so bile uspešno implementirane v večih podjetjih tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Razvojno in strateško partnerstvo s svetovno znanimi podjetji, kot so SGI, Compaq, Oracle, Aldata, omogoča vključevanje najnovejše in vrhunske tehnologije v izdelke in storitve podjetja Aster.