O-STA

Prumo, bp in Siemens so sklenili partnerstvo s SPIC-om na področju energetskih projektov v Braziliji

  • SPIC bo kupil 33 odstotkov 3-gigavatnih plinskih energetskih projektov GNA I in GNA II

  • Sklenili so tudi dogovor o sodelovanju pri prihodnjih širitvenih projektih GNA III in GNA IV v sklopu 6,4-gigavatnega strategije pristanišča Açu za oblikovanje domačega energetskega in plinskega vozlišča

RIO DE JANEIRO--(BUSINESS WIRE)-Prumo, zasebno brazilsko podjetje v lasti EIG Global Energy Partners, bp, in Siemens so sklanili zavezujoč sporazum s podjetjem SPIC Brasil. V skladu s sporazumom bo SPIC sprva pridobil 33 odstotkov plinsko-energetskih projektov na utekočinjen zemeljski plin (UZP) GNA I in GNA II, ki se nahajata v pristanišču Açu v Riu de Janeiru. SPIC je tudi sklenil sporazum o sodelovanju pri prihodnjih projektih, GNA III in GNA IV, ki naj bi za emergent uporabljala kombinacijo utekočinjenega zemeljskega plina in domačega plina iz velikih brazilskih predsolnih nahajališč.

Sklenitev sporazuma, predvidena v četrtem četrtletju leta 2020, je med drugim odvisna od nekaterih pogojev, ki so običajni za to vrsto poslov. GNA I in GNA II sta največja energetska projekta tipa UZP v Latinski Ameriki in imata 3 GW inštalirane moči - dovolj za oskrbo do 14 milijonov gospodinjstev z energijo. Kompleks vključuje tudi UZP terminal s skupno zmogljivostjo 21 milijonov m3/dan. Pričakuje se, da bo GNA I, ki ima inštalirano zmogljivost 1,3 GW, začel obratovati v prvi polovici leta 2021. Sporazum izboljšuje možnosti za širitvene projekte GNA III in GNA IV ter potencial za uresničitev strategije oblikovanja domačega vozlišča plina in obnovljivih virov energije. Ocenjena skupna načrtovana naložba v plinsko-energetski kompleks GNA znaša približno 5 milijard ameriških dolarjev.

Prispevek SPIC Brasil k temu partnerstvu temelji na njegovem strokovnem znanju in izkušnjami s strategijo upravljanja projektov v Braziliji. Siemens bo prek svoje finančne podružnice Siemens Financial Services in v tesnem sodelovanju s Siemens Energy prispeval kapital, inovativno tehnologijo in svoje strokovno znanje pri vodenju podobnih projektov. Bp bo prispeval svoj globalni UZP portfelj in deloval kot ključni integriran in inovativen dobavitelj plina, Prumo pa prispeva celotno pristaniško infrastrukturo, operacije, razvoj projektov in povezovanje. Partnerstvo lajša širitev vrste projektov in izkazuje zavezanost dokončanju naložb, ki so v fazi razvoja.

BofA Securities in Lakeshore Partners so delovali kot finančni svetovalci GNA in njegovih sponzorjev. Itaú BBA je deloval kot ekskluzivni finančni svetovalec SPIC. Mattos Filho je deloval kot pravni svetovalec GNA in njegovih sponzorjev. Trench Rossi Watanabe je bil pravni svetovalec SPIC-a.

Siemens AG (Berlin in München) je globalni tehnološki velikan, ki se že več kot 170 let zavzema za inženirsko odličnost, inovativnost, kakovost, zanesljivost in mednarodnost. Podjetje deluje po vsem svetu in se osredotoča na področja proizvodnje in distribucije električne energije, inteligentno infrastrukturo stavb in distribuiranih energetskih sistemov ter avtomatizacijo in digitalizacijo v predelovalni in proizvodni industriji. Preko ločeno vodenega podjetja Siemens Mobility, vodilnega ponudnika pametnih rešitev za mobilnost železniškega in cestnega prometa, Siemens oblikuje svetovni trg potniških in tovornih storitev. Zaradi večinskega deleža v družbah Siemens Healthineers AG in Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens tudi vodilni svetovni dobavitelj medicinske tehnologije in digitalnih zdravstvenih storitev ter okolju prijaznih rešitev za pridobivanje vetrne energije na kopnem in na morju. V poslovnem letu 2019, ki se je končalo 30. septembra 2019, je Siemens ustvaril 86,8 milijarde evrov prihodkov in 5,6 milijarde evrov čistega dobička. Konec septembra 2019 je podjetje imelo okoli 385.000 zaposlenih po vsem svetu. Dodatne informacije so na voljo na www.siemens.com.

Siemens Financial Services (SFS) - Finančna podružnica podjetja Siemens ponuja finančne rešitve podjetjem. Edinstvena kombinacija finančnega strokovnega znanja, upravljanja tveganj in industrijskega znanja omogoča SFS ustvarjanje prilagojenih inovativnih finančnih rešitev. SFS s tem lajša rast, ustvarja vrednost, izboljšuje konkurenčnost in strankam pomaga pri dostopu do novih tehnologij. SFS podpira naložbe v financiranje in zakup opreme, posojanje podjetjem, lastniške naložbe in projektno ter strukturirano financiranje. Portelj SDS dopolnjujejo tudi rešitve za financiranje trgovine in terjatev. Z mednarodno mrežo je SFS dobro prilagojen pravnim zahtevam za posamezne države in sposoben zagotoviti finančne rešitve po vsem svetu. Znotraj Siemensa je SFS strokovni svetovalec za finančna tveganja. Družba Siemens Financial Services ima svoj svetovni sedež v Münchnu v Nemčiji in ima skoraj 3000 zaposlenih po vsem svetu. www.siemens.com/finance.

SPIC Brasil je v lasti družbe State Power Investment Corporation (SPIC), globalnega proizvajalca energije in s tem povezanih projektov. V Braziliji to predstavlja zvezo med strokovnim znanjem in finančno močjo velike kitajske skupine in avstralskim pionirjem z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju obnovljivih virov energije. Trenutno SPIC Brasil upravlja s hidroelektrarno São Simão na meji med zveznima državama Minas Gerais in Goiás, vetrno elektrarno Millenium in vetrno elektrarno Vale dos Ventos v državi Paraíba. V Braziliji ima podjetje približno 160 zaposlenih v São Paulu (SP), Natalu (RN), São Simãu (GO) in Mataraci (PB). SPIC Global ima skupno instalirano moč 151 GW. V 64 državah, v katerih deluje, ima več kot 130.000 zaposlenih.

Prumo je večstranska poslovna skupina, odgovorna za strateški razvoj pristanišča Açu. Nadzirajo nas EIG Global Energy Partners, ameriški sklad, osredotočen na energijo in infrastrukturo, in Mubadala Investment Company, aktivni in inovativni vlagatelj, ki kapital razdeli v različne segmente.

S šestimi podjetji skupine (Porto do Açu Operações, Ferroport, Açu Petróleo, GNA, Dome in BP Prumo) ter našimi strankami in partnerji pristanišče Açu oskrbuje industrijo nafte in plina, pristaniško logistiko in rudarstvo. Njegova infrastruktura ima edinstven potencial za podporo novih podjetij in več industrijskih niš.

V skladu s Prumovo strateško perspektivo je Açu zdaj eno največjih in najbolj obetavnih podjetij v Braziliji. Z operativno varnostjo in učinkovitostjo, skupaj z močjo dolgoročne vizije skupine in bližino glavnih nahajališč nafte, Açu predstavlja najboljšo rešitev za najtežje zahteve.

bp je celostno energetsko podjetje, navzoče v Evropi, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji, Aziji in Afriki. Delujemo v 79 državah. Z več kot 100-letnimi izkušnjami, ki so usmerjene v svet energije, globoko razumemo energetske trge in smo razvili edinstvene zmogljivosti na področju trgovanja, trženja, tehnologije in inovacij. Nov namen bp je ponovno izkoristiti energijo za ljudi in naš planet - da bi bp do leta 2050 ali prej postal podjetje z neto ničnim ogljičnim odtisom in pomagal svetu, da doseže isto.

EIG Global Energy Partners ("EIG") je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor, ki je 30. junija 2020 upravljal z 22,9 milijarde ameriških dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energijo in energetsko infrastrukturo na svetovni ravni. V v svoji 38-letni zgodovini je z več kot 360 projekti ali podjetji v 36 državah na šestih celinah za energetski sektor namenil več kot 34,2 milijarde dolarjev. Stranke EIG vključujejo številne vodilne pokojninske sklade, zavarovalnice, sklade, fundacije in državne sklade v ZDA, Aziji in Evropi. Sedež podjetja EIG je v Washingtonu, D.C., s pisarnami v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Za dodatne informacije obiščite spletno mesto EIG na naslovu www.eigpartners.com.

Za izvirno različico obvestila za javnost obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200810005361/en/

Kontakti

Mediji
Siemens
Priscilla Garcez: +55 11 98996-2610 - priscilla.garcez@siemens.com
Jillian Lukach: +1 (732) 512-7550 - jillian.lukach@siemens.com

Prumo
Thaina Halac: +55 (21) 3114-0779 - thaina@danthicomunicacoes.com.br

SPIC
Svetovalci za komunicirane z javnostmi
Cibele Gandolpho: +55 11 96477-2701 - cibele.gandolpho@mslgroup.com
Thaís Thomaz: +55 11 3169-9373 - thais.thomaz@mslgroup.com

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly/Brandon Messina: +1 212 687 8080


Vir: Prumo