O-STA

NuScale Power je postal prvi mali modularni reaktor v zgodovini, ki ga je certificirala ameriška komisija za jedrsko regulacijo

Umetniški prikaz majhne modularne jedrske reaktorske elektrarne NuScale Power. Fotografija: NuScale

Medtem ko NuScale svojo tehnologijo SMR pripravlja, da bo še pred koncem desetletja nared za trg, je bil dosežen pomemben regulativni mejnik

PORTLAND, Oregon--(BUSINESS WIRE)- NuScale Power je danes naznanil, da je ameriška komisija za jedrsko varnost (NRC) končala pregled faze 6, ki je zadnja in končna faza, vloge za certificiranje zasnove (DCA) za prelomni mali modularni reaktor (SMR) s tem, ko je izdala Končno poročilo o varnostni oceni (FSER). FSER predstavlja zaključek tehničnega pregleda in odobritve zasnove NuScale SMR. S tem, ko je končana ta končna faza certificiranja NuScaleove zasnove, lahko kupci nadaljujejo z načrti za razvoj elektrarn NuScale z razumevanjem, da je NRC odobrila varnostne vidike zasnove NuScale.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Za ogled celotnega sporočila obiščite: https://www.businesswire.com/news/home/20200828005299/en/

Umetniški prikaz majhne modularne jedrske reaktorske elektrarne NuScale Power. Fotografija: NuScale

"To je pomemben mejnik ne samo za NuScale, temveč tudi za celoten ameriški jedrski sektor in druge napredne jedrske tehnologije, ki bodo sledile. To jasno določa vodstveno pozicijo podjetja NuScale in ZDA v tekmi za uvedbo majhnih modularnih jedrskih elektrarn na trg. Odobritev zasnove podjetja NuScale je neverjeten dosežek in najgloblje se zahvaljujemo NRC za njihov celovit pregled in ameriškemu ministrstvu za energetiko (DOE) za njihovo nadaljnjo zavezanost našemu uspešnemu zasebno-javnemu partnerstvu, da bi na trg pripeljali prvi SMR v državi, in številnim drugim, ki so namenili nešteto ur, da bi ta izredni trenutek uresničili," je dejal predsednik in izvršni direktor NuScale John Hopkins. "Poleg tega je financiranje, ki ga je v zadnjih nekaj letih zagotovil kongres, pospešilo napredek podjetja NuScale pri postopku certificiranja zasnove s strani NRC. Za ta namen je tudi bil ustvarjen program ministrstva za majhne modularne reaktorje, za naš uspeh pa je zaslužna močna podpora kongresa, ne glede na strankarsko pripadnost."

Vloga za certificiranje NuScale je bila pripravljena decembra 2016, NRC pa jo je sprejela marca 2017. Postopek pregleda je pokazal tako enostavnost zasnove SMR NuScale kot tudi, da je bila vloga podjetja dobro pripravljena. Na primer, med strogim postopkom pregleda 1. faze, v katerega je bilo vloženih 115.000 ur, je NRC izdal veliko manj zahtev za dodatne informacije v primerjavi z drugimi vlogami za certificiranje zasnov projektov. NuScale je s podporo podjetja Fluor porabil več kot 500 milijonov dolarjev in več kot 2 milijona delovnih ur za razvoj informacij, potrebnih za pripravo vloge za certificiranje zasnove. Družba je poleg več kot 12.000 strani vloge DCA predložila tudi 14 ločenih aktualnih poročil in zagotovila več kot dva milijona strani dodatnih informacij za revizije NRC.

"NRC je sprejela izziv pregledovanja vloge za certificiranje zasnove prvega majhnega modularnega reaktorja, ki je takrat pomenil pomemben mejnik ne le za NuScale, temveč tudi za jedrsko industrijo kot celoto. NuScale ceni predanost, čas in trud NRC skozi ta večletni postopek, pogosto s pregledi, ki so bili zaključeni pred rokom. Kot nekdanji dolgoletni uslužbenec NRC, tudi kot vodja urada za nove reaktorje, lahko rečem, da je ta zgodnja izdaja FSER resnično zasluga vseh v NRC - vključno s tehničnim pregledom in projektnim osebjem, vodstvom in Komisijo, " je dejal podpredsednik NuScale za regulativne zadeve Tom Bergman.

NuScale še naprej ohranja močan zagon programa za komercializacijo svoje tehnologije SMR, vključno z razvojem dobavne verige, standardnim načrtovanjem obratov, načrtovanjem dejavnosti dostave obratov ter načrti zagona in naročil. Podjetje povečuje zanimanje domačih in mednarodnih kupcev, ki elektrarno NuScale vidijo kot dolgoročno rešitev za zagotavljanje zanesljive, varne, cenovno ugodne in operativno prilagodljive brezogljične energije za različne namene. NuScale je podpisal sporazume s subjekti v ZDA, Kanadi, Romuniji, Češki in Jordaniji. O podobnih sporazumih se pogajajo tudi z drugimi subjekti.

O​ NuScale Power

NuScale Power je razvil novo modularno jedrsko elektrarno z lahko-vodnim reaktorjem za energijsko oskrbo za proizvodnjo električne energije, daljinsko ogrevanje, razsoljevanje in druge postopke za toplotno obdelavo. Ta revolucionarna zasnova majhnega modularnega reaktorja (SMR) vključuje popolnoma tovarniško izdelan modul NuScale Power Module™, ki lahko proizvede 60 MW električne energije z uporabo varnejše, manjše in razširljive različice reaktorske tehnologije pod pritiskom. Prilagodljiva zasnova NuScale - elektrarna lahko sprejme do 12 posameznih energetskih modulov - ponuja prednosti brezogljične energije in zmanjšuje finančne obveznosti, povezane z jedrskimi objekti v velikosti gigavatov. Večinski vlagatelj v NuScale je Fluor Corporation, svetovno inženirsko, nabavno in gradbeno podjetje s 60-letno zgodovino na področju komercialne jedrske energije.

Sedež podjetja NuScale je v Portlandu, v zvezni državi Oregon, podjetje pa ima pisarne tudi v Corvallisu, Oregonu; Rockvillu v Marylandu; Charlotti v Severni Karolini; Richlandu v Washingtonu; in Londonu v Veliki Britaniji. Spremljajte nas na Twitterju: @NuScale_Power, Facebooku: NuScale Power, LLC, LinkedInu: NuScale-Power in Instagramu: nuscale_power. NuScale ima nov logotip, blagovno znamko in spletno stran. Oglejte si kratek video.

Za ogled izvirne različice sporočila obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200828005299/en/

Kontakti

Medijski kontakt:
Diane Hughes, podpredsednica NuScale za marketing in komunikacije
dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329

Vir: NuScale Power

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.