O-STA

​Mavenir s pospeševanjem z NVIDIA Mellanox SmartNIC poskrbel za najboljšo UPF v 5G omrežjih

Kombinirana enota podpira 2G, 3G, 4G in 5G naročnike

RICHARDSON, Teksas -- (BUSINESS WIRE) -- Mavenir, edini dobavitelj E2E omrežne programske opreme, v izhodišču prilagojene oblačni uporabi, je danes predstavil visoko zmogljivo rešitev za usmerjanje komunikacije od terminalske opreme do tretjih omrežij (UPF) za 5G jedrna omrežja, ki za pospeševanje uporablja NVIDIA Mellanox ConnectX-6 Dx SmartNICs. UPF igra v 5G omrežjih ključno vlogo pri uresničitvi prebojne vizije nizke omrežne zakasnitve in visoke prepustnosti.

Mavenirjev UPF omogoča stroškovno učinkovito preoblikovanje obstoječega omrežja v 5G omrežje in ponuja celoten nabor tako samostojnih jedrnih UPF funkcionalnosti kot tudi podporo za kombinirana vozlišča, kar prinaša edinstveno kombinacijo visoke zmogljivosti in sposobnosti podpore 2G, 3G, 4G in 5G naročnikov na enem samem integriranem uporabniškem omrežnem nivoju.

Mavenirjev UPF je edinstven, saj je v izhodišču zasnovan za oblačno uporabo, njegova arhitektura temelji na vsebovalnikih, procesiranje podatkovnih paketov je optimizirano s prilagodljivimi zmogljivostmi za prenos na strojno opremo, vgrajeno pa ima tudi podporo za visoko razpoložljivost. Ob tem, da izpolnjuje zahteve po izjemno visoki zmogljivosti in ima nizke zahteve glede strojne opreme, Mavenirjev UPF s pomočjo centraliziranega sistema upravljanja omogoča avtomatizacijo postavitve in olajša vzdrževanje, kar zmanjšuje skupne stroške lastništva.

Mavenir je tako s programsko kot strojno optimizacijo razvil visoko optimizirano UPF rešitev, ki dokazano zmore hitrosti do 524 Gbps ob uporabi 16 procesorskih jeder tipa FP, pri tem pa ima zaradi uporabe NVIDIA SmartNIC prenosa na strojno opremo 50 odstotkov manjše strežniške zahteve. NVIDIA ConnectX-6 Dx pospešuje Mavenirjev UPF z dinamično razporeditvijo bremen, učinkovito obdelavo paketov in inteligentnim posredovanjem, zato lahko usklajeno omogoči na tisoče hkratnih avdio, video in podatkovnih prenosov uporabnikov na zahtevani ravni kakovosti.

"Ključno sporočilo je, da smo s prenosom funkcionalnosti na SmartNIC za enako prepustnost (pred prenosom) zmanjšali zahtevane strojne zmogljivosti za 50 odstotkov," je dejal Ashok Khuntia, izvršni podpredsednik in generalni direktor za področje podatkovnih paketov pri Mavenirju. "Zelo smo zadovoljni, da v partnerstvu s podjetjem NVIDIA trgu predstavljamo visoko zmogljiv in cenovno ugoden UPF za male in velike operaterje po vsem svetu."

"UPF posredovanje paketov je bistvenega pomena pri doseganju fleksibilnega rezinjenja omrežja in nizke omrežne zakasnitve 5G omrežij," je dejal Amit Krig, podpredsednik uprave za programsko opremo in omrežne produkte pri podjetju NVIDIA. "Mavenir izkorišča strojno pospeševanje naših SmartNIC in DPU enot, s čimer dosegajo UPF zmogljivosti svetovnega formata, hkrati pa so kapacitete centralnih procesorjev na voljo za druge storitve, ki prinašajo dodatne prihodke."

O Mavenirju:

Mavenir je v celotni panogi edini dobavitelj E2E omrežne programske opreme, v izhodišču prilagojene oblačni uporabi, in ponudnik rešitev ter sistemov za integracijo, ki se osredotoča na pospeševanje preobrazbe programskih omrežij ponudnikov komunikacijskih storitev. Mavenir ponuja celosten portfelj E2E produktov za vse ravni omrežne infrastrukture, od 5G aplikacij in storitev do paketnih jeder in RAN-a, pri čemer je vodilen na področju razvoja rešitev, v izhodišču prilagojenih oblačni rabi, kar uporabnikom omogoča inovativno in varno uporabo. Mavenir z izkoriščanjem inovacij na področju IMS (VoLTE, VoWiFi, napredno sporočanje (RCS)), zasebnih omrežij in vEPC, 5g jeder ter OpenRAN vRAN pospešuje transformacijo omrežij za več kot 250 operaterjev v preko 140 državah, ki skupaj predstavljajo več kot 50 odstotkov vseh naročnikov na svetu.

Mavenir je pristaš prebojnih, inovativnih tehnoloških arhitektur in poslovnih modelov, ki izboljšujejo agilnost, fleksibilnost in hitrost storitev. Podjetje z rešitvami, ki poganjajo razvoj NFV do ekonomije obsega na ravni svetovnega spleta, pomaga operaterjem pri krčenju stroškov, pridobivanju prihodkov in ohranjanju prihodkov. www.mavenir.com

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200923005257/en/

​Kontakti

Maryvonne Tubb
Mavenir PR

NA-Loren Guertin
MatterNow

EMEA-Kevin Taylor
GlobalResultsPR

Vir: Mavenir