O-STA

Mavenir prevzel podjetje ip.access, da bi razširil omrežni portfelj OpenRAN za ponudnike komunikacijskih storitev in poslovna zasebna omrežja

Razvoj OpenRAN-a omogoča omrežji 2G/3G v celotnem združenem RAN-u ter tako podpira hkratno ponujanje različnih generacij omrežij

CAMBRIDGE, Anglija & RICHARDSON, Teksas--(BUSINESS WIRE)--Mavenir, vodilni dobavitelj E2E omrežne programske opreme, v izhodišču prilagojene oblačni uporabi, za ponudnike komunikacijskih storitev (CSP), je danes sporočil, da je prevzel podjetje ip.access Ltd, vodilnega ponudnika rešitev za majhno celične bazne postaje za omrežja 2G, 3G, 4G in 5G. Ta prevzem utrjuje Mavenirjevo vodilno vlogo pri konceptu OpenRAN na treh področjih:


  • Ponudniki komunikacijskih storitev: Dodajanje zmogljivosti omrežij 2G in 3G portfelju OpenRAN

  • Podjetja: Dodajanje celotnega nabora rešitev za poslovna omrežja v primeru ponudbe podjetja Mavenir glede zasebnih omrežij, vključno s certificiranimi rešitvami OnGo/CBRS

  • Netradicionalna omrežja: Izkoriščanje vodilnih programskih rešitev na trgu na področju koncepta vRAN za letalska, pomorska, podeželska in oddaljena omrežja z uporabo rešitev za naslednje generacije po zraku, na zemlji in na morju.

"Operaterji si ob prehodu na omrežja 4G in 5G prizadevajo preoblikovati svoja omrežja 2G/3G," je dejal Pardeep Kohli, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Mavenir. "Pričakujemo, da bomo takšnim operaterjem zagotavljali celostno ponudbo, ki bo temeljila na enotni tehnologiji RAN z omogočanjem neprekinjene večfrekvenčne dostopne tehnologije RAN, s čimer bodo lahko izkoristili prednosti naprednih radijskih rešitev na vseh ravneh."

"Ip.access je močno prisoten v omrežjih 2G, 3G in 4G ter tudi na področju poslovne programske opreme, zato verjamemo, da bo prevzem okrepi Mavenirjevo vodilno vlogo na trgu," je dejal Aniruddho Basu, podpredsednik upravnega odbora in generalni direktor oddelka za razvijajoče se segmente poslovanja pri Mavenirju. "Združevanje naših posamičnih prednosti krepi našo ponudbo E2E omrežij, ustvarja razvojno pot enotnega koncepta "Multi-G" RAN za operaterje in ustvarja eno izmed vodilnih ponudb na trgu zasebnih poslovnih omrežij."

"Številni naročniki v mnogo omrežjih in krajih tudi ob uvajanju omrežij 5G še vedno potrebuje storitev GSM in 3G skupaj s tehnologijo LTE. Mavenirjev koncept OpenRAN in poslovne rešitve skupaj s tehnologijami večfrekvenčnega dostopa, ki ga ponuja ip.access, združeno podjetje postavlja v idealen položaj za takšno prihodnost," je dejal Richard Staveley, glavni izvršni direktor podjetja ip.access.

Nick Johnson, ustanovitelj in vodja tehnološkega oddelka podjetja ip.access, je dodal, da "so tehnologija CBRS/OnGo v ZDA in pobude za delitev frekvenc v Evropi samo nekatere izmed potencialnih priložnosti. Ne gre več samo za storitve za potrošnike, ampak med drugim tudi za poslovna zasebna omrežja ter za profesionalna in zaprta omrežja v svetu financ, zdravstva, zabave, gostinstva in hotelirstva. Veselimo se, da bomo delili svoje obsežne izkušnje na področju zasebnih omrežij ter tako doprinesli k Mavenirjevemu obstoječemu portfelju in zadovoljevali potrebe te občutno povečane baze strank".

Ip.access bo deloval kot poslovna enota znotraj Mavenirjeve divizije za razvijajoče se segmente poslovanja. Pričakuje se, da bo razvil močne sinergije z Mavenirjevimi paketi OpenRAN, Cloud Core, Edge in Analytics ter tako pomagal ustvariti privlačne in celostne koncepte omrežij tako za ponudnike komunikacijskih storitev kot za poslovne ali industrijske segmente. Ip.access se med drugim ponaša z več kot 50 delujočimi omrežji po vsem svetu v sodelovanju s ponudniki komunikacijskih storitev in več sto zasebnimi omrežji za industrijski sektor, kritično infrastrukturo, monetizacijo podatkov, varnost in nadzor.

O podjetju ip.access:
Ip.access razvija rešitve velikostnega ranga uporabe pri operaterjih od leta 2002 in je vodilni na trgu na področju majhnih celic in senzorjev prisotnosti. Rešitve nudi tako ponudnikom komunikacijskih storitev kot zasebnim podjetjem in drugim specifičnim trgom aplikacij po vsem svetu, in sicer s portfeljem rešitev za majhne celice. Izkazuje se s sodelovanjem z zaupanja vrednimi partnerji na področju integriranih rešitev in storitev ter tako strankam širom sveta omogoča, da na svojih frekvencah dosegajo višje prihodke. www.ipaccess.com

O podjetju Mavenir:
Mavenir je v celotni panogi edini dobavitelj E2E omrežne programske opreme, v izhodišču prilagojene oblačni uporabi, in ponudnik rešitev ter sistemov za integracijo, ki se osredotoča na pospeševanje preobrazbe programskih omrežij ponudnikov komunikacijskih storitev. Mavenir ponuja celosten portfelj E2E produktov za vse ravni omrežne infrastrukture, od 5G aplikacij in storitev do paketnih jeder in RAN-a, pri čemer je vodilen na področju razvoja rešitev, v izhodišču prilagojenih oblačni rabi, kar uporabnikom omogoča inovativno in varno uporabo. Mavenir z izkoriščanjem inovacij na področju IMS (VoLTE, VoWiFi, napredno sporočanje (RCS)), zasebnih omrežij in vEPC, 5G jeder ter OpenRAN vRAN pospešuje transformacijo omrežij za več kot 250 operaterjev v preko 140 državah, ki skupaj predstavljajo več kot 50 odstotkov vseh naročnikov na svetu.

Mavenir je pristaš prebojnih, inovativnih tehnoloških arhitektur in poslovnih modelov, ki izboljšujejo agilnost, fleksibilnost in hitrost storitev. Podjetje z rešitvami, ki poganjajo razvoj NFV do ekonomije obsega na ravni svetovnega spleta, pomaga operaterjem pri krčenju stroškov, pridobivanju prihodkov in ohranjanju prihodkov. www.mavenir.com

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200928005183/en/

    1. Kontakti

Mavenir:
Maryvonne Tubb/Denise Hogberg
PR@mavenir.com

ip.access:
Emmanuela Spiteri
emmanuela.spiteri@ipaccess.com

GlobalResults PR
Kevin Taylor
Mavenir@globalresultspr.com

MatterNowPR
Loren Guertin
mavenir@matternow.com

Vir: Mavenir

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjatiz izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.