O-STA

Dostava podarjenega cementa s helikopterjem

Anhovo, 9. december 2020 - Salonit Anhovo je Planinskemu društvu Celje Matica podaril 25 ton cementa, iz katerega so beton pripravljali na skoraj 1.400 metrov nadmorske višine za planinski dom na Okrešlju. Po tem, ko je dom lani novembra pogorel, so se planinke in planinci obrnili po pomoč na številne posameznike in podjetja. Novi dom gradijo s pomočjo sponzorstev, prostovoljnih prispevkov in z delom številnih prostovoljcev.

V družbi Salonit Anhovo so s Planinskim društvom Celje Matica podpisali sponzorsko pogodbo, s katero so se zavezali, da bodo v letu 2020 podarili 25 ton cementa, ki bo uporabljen za gradnjo novega Frischaufovega doma. Cement je s helikopterjem na lokacijo dostavila Slovenska vojska. Da se bo nov Frischaufov dom na Okrešlju dobro upiral težkim vremenskim razmeram, ki vladajo v gorah, so pomembni kakovostni gradbeni materiali, ki morajo biti v tem primeru še posebej dovršeni in trpežni.

Julijan Fortunat, predsednik uprave, Salonit Anhovo: ''Planinstvo ima v Sloveniji pomembno družbeno vlogo. Tudi v Salonitu Anhovo imamo v športnem društvu, v katerega so vključeni sodelavci, planinsko ekipo, ki pridno zbira višinske kilometre. Vsako leto pomagamo tudi kateri izmed družin, ki se soočijo s stisko pogorelega doma. Naš odziv na prošnjo, da pomagamo pri domu na Okrešlju, je bil zato v skladu z našo družbeno odgovornostjo. Ker dobro poslujemo, k čemur prispevajo prav vsi sodelavci, lahko pomagamo tako pri lokalno kot nacionalno pomembnih projektih. Tudi planinci iz Salonita Anhovo bomo nov Frischaufov dom na Okrešlju z veseljem obiskali. Srečno z obnovo in srečno vsem na planinskih poteh."

Salonit Anhovo bo naslednje leto obeležil 100 let proizvodnje cementa na lokaciji v Soški dolini. Družbena odgovornost je pomemben gradnik njihove dejavnosti. Cementarno so s sistematičnimi vlaganji uspeli uvrstiti med najboljše v Evropski uniji tako tehnološko, okoljsko kot tržno. Danes avtomatizirana proizvodnja omogoča izdelavo visokokakovostnih cementov. Vsak drugi objekt v Sloveniji je zgrajen s cementi Salonita Anhovo. S kakovostnim izdelkom in dobrim poslovanjem sodelavci v cementarni ustvarjajo tudi možnost za podporo skupnosti, Sloveniji in regiji. S sponzorstvi, donacijami, znanjem in sodelovanje podpirajo vrsto projektov s področja športa, kulture, zdravstva, znanosti in stroke gradbeništva.